EUROPA LEAGUE

Η πρώτη απευθείας πτήση τουρκικής ομάδας στην Κύπρο

Η πρώτη απευθείας πτήση τουρκικής ομάδας στην Κύπρο

Η Τραμπζονσπόρ έγινε η πρώτη τουρκική αποστολή από το 1974 που μεταβαίνει με απευθείας πτήση σε ελληνοκυπριακό έδαφος. Σύμφωνα με την Hurriyet ο σύλλογος της Τραπεζούντας παραβίασε την διπλωματική οδηγία της Τουρκίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Μουσταφά Ακσάι ταξίδεψε με προορισμό την Κύπρο για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Λεμεσού ναυλώνοντας αεροπλάνο ελληνικής ιδιωτικής εταιρίας.

Μάλιστα πέταξε αρχικά πάνω από την Ρόδο και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στη Λάρνακα.

Η Hurriyet ωστόσο υποστηρίζει ότι ο σύλλογος της Μαύρης Θάλασσας πραγματοποίησε απευθείας την πτήση από την Τραπεζούντα στη Λάρνακα με διάρκεια 2 ώρες και 45 λεπτά.

Από του υπουργείο εξωτερικών της Τουρκίας εκφράστηκε άγνοια για την πορεία του αεροπλάνου τονίζοντας πως δεν δίνεται σχετική άδεια σε αεροσκάφος για απευθείας πτήση στην ελληνοκυπριακή πλευρά.

Από το 1974 μέχρι σήμερα σύμφωνα με την Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας για προσγείωση σε ελληνοκυπριακό έδαφος δεν έχει ανάψει ποτέ το πράσινο φως.

Οι διπλωματικές αρχές στη γειτονική χώρα μάλιστα ισχυρίζονται πως ο πιλότος πήρε από μόνος του πρωτοβουλία και άλλαξε πορεία στον αέρα.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ