EUROPA LEAGUE

Η Βιγιαρεάλ "λύγισε" τη Λίβερπουλ στο 92'

"VILLARREAL, SPAIN - APRIL 28:  Denis Suarez of Villarreal CF celebrates after Adrian Lopez scored their opening goal during the Europa League Semi Final first leg match between Villarreal CF and Liverpool at El Madrigal stadium on April 28, 2016 in Villarreal, Spain.  (Photo by Denis Doyle - UEFA/UEFA via Getty Images)"
"VILLARREAL, SPAIN - APRIL 28: Denis Suarez of Villarreal CF celebrates after Adrian Lopez scored their opening goal during the Europa League Semi Final first leg match between Villarreal CF and Liverpool at El Madrigal stadium on April 28, 2016 in Villarreal, Spain. (Photo by Denis Doyle - UEFA/UEFA via Getty Images)" "UEFA VIA GETTY IMAGES"

Με γκολ του Αντριάν Λόπεθ στο 92' η Βιγιαρεάλ νίκησε με 1-0 τη Λίβερπουλ στο "Μαδριγάλ", έτσι εν όψει της ρεβάνς στο "Άνφιλντ" έχει προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Europa League (video)

Η Βιγιαρεάλ νίκησε με 1-0 τη Λίβερπουλ στο "Μαδριγάλ" και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Europa League, με την ρεβάνς να διεξάγεται στο "Άνφιλντ" σε μία εβδομάδα.

Αυτός που υποχρέωσε τους "κόκκινους" στην πρώτη τους φετινή ευρωπαϊκή ήττα ήταν ο Αντριάν Λόπεθ, ο άλλοτε διεθνής Ισπανός επιθετικός που πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης στο 92'.

Το "κίτρινο υποβρύχιο"... χτύπησε στην αντεπίθεση στις καθυστερήσεις, σε ένα ματς που δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά και οι δύο ομάδες είχαν 2-3 καλές ευκαιρίες.

Η Βιγιαρεάλ "λύγισε" τη Λίβερπουλ στο 92'

Κορυφαία στιγμή ο τσακωμός και μετά οι αγκαλιές των Κλοπ και Μαρθελίνο, ενώ οι οπαδοί της Βιγιαρεάλ τίμησαν τα θύματα του Χίλσμπορο...

Η Βιγιαρεάλ "λύγισε" τη Λίβερπουλ στο 92'
Η Βιγιαρεάλ "λύγισε" τη Λίβερπουλ στο 92'

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 1-0

Σκόρερ: 92' Αντριάν Λόπεθ

Γήπεδο: "Μαδριγάλ", Βιγιαρεάλ

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Η αναμέτρηση στο "Μαδριγάλ" ξεκίνησε με σπουδαία ευκαιρία για τη Λίβερπουλ, καθώς στο 5ο λεπτό από μπαλιά του Λαλάνα ο Τζό Άλεν βρέθηκε μόνος περίπου στο πέναλτι, έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Σέρχιο Ασένχο.

Το "κίτρινο υποβρύχιο" απείλησε για πρώτη φορά στο 11' με το άστοχο σουτ του Σολδάδο, ο οποίος αστόχησε και στο 42', ενώ στο 21' είχε κάνει σπουδαία απόκρουση ο Μινιολέ σε σουτ του Τομάς Πίνα.

Ο Γιούργκεν Κλοπ στο 46' πέρασε στο ματς τον Τζόρντον Άιμπ αντί του Κοουτίνιο, ενώ στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Μπακαμπού μετά από εκτέλεση κόρνερ.

Η Λίβερπουλ κατάφερε ουσιαστικά να απειλήσει ξανά μετά από μία ώρα αγώνα, καθώς στο 65' ήρθε η δεύτερη σπουδαία ευκαιρία της, με τον Μίλνερ να βρίσκει στην περιοχή τον Φιρμίνο, αυτόν να σουτάρει και τον Ασένχο να αποκρούει με την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι και να περνά άουτ (κόρνερ).

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό, καθώς στο 87' οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία με τον Μινιολέ να αποκρούει το σουτ του Μπακαμπού, στο 88' ο Αλμπέρτο Μορένο ήταν άστοχος σε αντεπίθεση, αλλά σε αντεπίθεση οι Ισπανοί στο 92' πέτυχαν το νικητήριο γκολ.

Εξαιρετική μπαλιά για τον Ντένις Σουάρεθ, ο οποίος από δεξιά έκανε την κούρσα, τράβηξε πάνω του τον Μινιολέ και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τον Αντριάν Λόπεθ, ο οποίος σε κενή εστία πλάσαρε και άνοιξε το σκορ.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ασένχο, Μάριο Γκασπάρ, Μπεγί (76' Μουσάκιο), Βίκτορ Ρουίθ, Χάουμε Κόστα, Τομάς Πίνα, Μπρούνο Σοριάνο, Ζόναταν ντος Σάντος (72' Σάμου Καστιγιέχο), Ντένις Σουάρεθ, Μπακαμπού, Σολδάδο (74' Αντριάν Λόπεθ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μινιολέ, Κλάιν, Κολό Τουρέ, Λόβρεν, Αλμπέρτο Μορένο, Τζο Άλεν, Λούκας Λέιβα, Λαλάνα, Μίλνερ, Κοουτίνιο (46' Άιμπ), Φιρμίνο (90' Μπεντεκέ).

Η Βιγιαρεάλ "λύγισε" τη Λίβερπουλ στο 92'

Τα πρώτα ματς των ημιτελικών:

Μ.Πέμπτη

Σαχτάρ - Σεβίλλη 2-2

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 1-0

*ρεβάνς σε μία εβδομάδα, τελικός στις 18 Μαΐου στην Βασιλεία

Ο πίνακας των σκόρερς

10 γκολ

Αρίτθ Αντούριθ (Μπιλμπάο)

9 γκολ

Σεντρίκ Μπακαμπού (Βιγιαρεάλ)

8 γκολ

Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (Ντόρτμουντ)

6 γκολ

Έρικ Λαμέλα (Τότεναμ)

Ραούλ Μπομπαντίγια (Άουγκσμπουργκ)

5 γκολ

Ντρις Μέρτενς (Νάπολι)

Χοσέ Καγιεχόν (Νάπολι)

Κεβίν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη)

Μάρκο Ρόις (Ντόρτμουντ)

Φράνκο Ντι Σάντο (Σάλκε)

Ντάβιντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας)

Αμπουμπακάρ Ουμαρού (Παρτίζαν)

Αλεκσάντρ Σαμέντοβ (Λοκομοτίβ Μόσχας)

4 γκολ

Κρις Κόμονς (Σέλτικ)

Πιόνε Σίστο (Μίντιλαντ)

Μισί Μπατσουαγί (Μαρσέιγ)

Φερναντάο (Φενέρμπαχτσε)

Αντρίγια Ζίβκοβιτς (Παρτίζαν)

Μανόλο Γκαμπιαντίνι (Νάπολι)

Φρανκ Ατσεαμπόνγκ (Άντερλεχτ)

Ζορζ-Κεβίν Εν'Κουντού (Μαρσέιγ)

Μπαγ Ουμάρ Νιάς (Λοκομοτίβ Μόσχας)

Φεντερίκο Μπερναρντέσκι (Φιορεντίνα)

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 1-0 (highlights)

Βιγιαρεάλ - Λίβερπουλ 1-0 (goal)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ