EUROPA LEAGUE

Η τελευταία παράσταση της Θέλτα: Το "χτύπημα" του Αλμέιδα και ο Πάμπλο Γκαρσία

Η τελευταία παράσταση της Θέλτα: Το "χτύπημα" του Αλμέιδα και ο Πάμπλο Γκαρσία

Το "Μπαλαΐδος" φορά ξανά το ευρωπαϊκό του "κοστούμι" μετά από εννιά χρόνια για να υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό. Η τελευταία ευρωπαϊκή παράσταση της Θέλτα είχε Πάμπλο Γκαρσία, γκολ από Ούγκο Αλμέιδα, πρώην παίκτες Ηρακλή, ΑΕΛ και Άρη.

Η Θέλτα αντιμετωπίζει την Πέμπτη το βράδυ τον Παναθηναϊκό, στο "Μπαλαΐδος" του Βίγο, για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League φιλοξενώντας ματς για ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια και πέντε μήνες.

Το γήπεδο του ισπανικού Βορρά φορά ξανά το ευρωπαϊκό του "κοστούμι" με το τελευταίο εντός έδρας ευρωπαϊκό ματς να είναι στις 8 Μάρτη του 2007 με αντίπαλο τη Βέρντερ για τη φάση των "16" του (τότε) Κυπέλλου UEFA. Η ομάδα της Βρέμης πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη στον Πορτογάλο επιθετικό της ΑΕΚ, Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος παραβίασε την εστία του Εστέμπαν Σουάρεθ στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης.

Για τη Θέλτα αγωνιζόταν τότε ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός, Ματίας Λέκι, ο οποίος πέρασε μετά από τον Ηρακλή, αλλά και ο Πάμπλο Γκαρσία. Ο μετέπειτα μέσος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και νυν προπονητής της ομάδας Κ20 του "Δικεφάλου" αγωνιζόταν στην ομάδα του Βίγο, ως δανεικός από τη Ρεάλ.

Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός, Φαμπιάν Κανόμπιο, ο οποίος το 2010 ήρθε στη Λάρισα για λογαριασμό της ΑΕΛ αλλά και ο Κροάτης μέσος, Γιούριτσα Βράνιες, ο οποίος το 2011 ήρθε στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Άρη αγωνίστηκαν σε εκείνο το ματς για λογαριασμό των Θέλτα και Βέρντερ, αντίστοιχα.

Η Βέρντερ απέκλεισε τη Θέλτα, καθώς την κέρδισε και στη Βρέμη με τον Ούγκο Αλμέιδα να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ρεβάνς και τον Φριτς να κάνει το 2-0. Δείτε video:

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ