EUROPA LEAGUE

Η παρουσίαση της ΑΙΚ Στοκχόλμης και της Σιράκ

Η παρουσίαση της ΑΙΚ Στοκχόλμης και της Σιράκ

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει το προφίλ των ΑΙΚ Στοκχόλμης και Σιράκ που θα αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League. (VIDEO)

Το ζευγάρι από όπου θα προκύψει ο αντίπαλος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League έμαθε ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Περιστερίου θα αντιμετωπίσει τον νικητή της μονομαχίας ανάμεσα στην ΑΙΚ Στοκχόλμης και την Σιράκ.

Το φαβορί σε αυτό το ζευγάρι είναι η ομάδα από την Σουηδία. Η ΑΙΚ ήταν εξαιρετική στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε με 2-0 με τον Γκόιτομ να σκοράρει και τα δύο τέρματα.

Σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού ο σύλλογος της Στοκχόλμης ήταν καλύτερος και έχασε πέναλτι πριν ανοίξει το σκορ στο 29'. Με το 2-0 του πρώτου αγώνα και την εικόνα που είχαν οι δύο ομάδες μοιάζει δεδομένο πως είτε εύκολα είτε δύσκολα η ΑΙΚ θα πάρει την πρόκριση.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του αγώνα

Η παρουσίαση της ΑΙΚ Στοκχόλμης και της Σιράκ

Η ΑΙΚ που ψάχνει να βρει τα βήματα της

Η ΑΙΚ σίγουρα είναι η πιο γνωστή από τις δύο ομάδες που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Ατρόμητος. Συνολικά έχει κατακτήσει 11 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ. Το Φρεντς Αρένα είναι η έδρα της η οποία είναι συνήθως γεμάτη με τους φίλους της ομάδας να είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί.

Το πρωτάθλημα της Σουηδίας βρίσκεται σε εξέλιξη με την πιθανή αντίπαλο της ελληνικής ομάδας να έχει κάνει μέτριο ξεκίνημα. Μετά από 15 αγώνες βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 27 βαθμούς, ενώ πέρσι τερμάτισε στην τρίτη θέση δέκα βαθμούς πίσω από την Μάλμε και κέρδισε στην ισοβαθμία την Ελφσμποργκ την έξοδο στο Europa League.

Φέτος, έχει πραγματοποιήσει πέντε μεταγραφές. Ο Γιος Χόιφελντ ο οποίος ήρθε ως ελεύθερος είναι ο πιο γνωστός παίκτης που αποκτήθηκε. Πρώτος σκόρερ της ΑΙΚ είναι ο Χενοκ Γκόιτομ μετρώντας εννέα γκολ και τέσσερις ασίστ σε 15 συμμετοχές. Στα αξιοσημείωτα και η προσθήκη του Στέφαν Ισιζάκι ο οποίος επέστρεψε στην Σουηδία μετά την παρουσία του στους Λος Άντζελες Γκάλαξι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο ρόστερ της υπάρχει ένας παίκτης ελληνικής καταγωγής. Ο λόγος για τον τερματοφύλακα Κένι Σταματόπουλο, ενώ τώρα αποχώρισε ο Παναγιώτης Δημητριάδης για την Γκεντσλερμπιρλιγκί.

Η παρουσίαση της ΑΙΚ Στοκχόλμης και της Σιράκ

Η ανερχόμενη δύναμη της Αρμενίας

Η Σιράκ από την άλλη είναι μία ομάδα η οποία βρίσκεται σε συνεχόμενη άνοδο. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει καθιερωθεί στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος της χώρας. Τη σεζόν 2012-13 η Σιράκ κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Σούπερ Καπ, ενώ πέρσι τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Συνολικά έχει παίξει 30 παιχνίδια σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχοντας μόλις πέντε νίκες, επτά ισοπαλίες και 18 ήττες. Είναι χαρακτηριστικό ότι εάν περάσει στον τρίτο προκριματικό γύρο θα έχει κάνει ρεκόρ στις συμμετοχές τις αφού η καλύτερη επίδοσή της ήταν η συμμετοχή της μέχρι τον δεύτερο προκριματικό γύρο.

Στο ρόστερ υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στην εθνική ομάδα της χώρας όπως οι Μαλακιάν, Αλεκσανιάν, ενώ ο καλύτερος και πιο επικίνδυνος παίκτης της είναι ο Ιβοριανός Ζαν Ζακ Μπουγκουχί. Πέρσι πέτυχε σε 22 αγωνιστικές 21 γκολ κερδίζοντας τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα.

Δείτε ένα βίντεο με τον Ιβοριανό και τα τέρματα του.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ