EUROPA LEAGUE

Η Οσμάνλισπορ πριν τον Ολυμπιακό

Η Οσμάνλισπορ πριν τον Ολυμπιακό

Η Οσμάνλισπορ είναι το αουτσάιντερ κόντρα στον Ολυμπιακό, μπορεί να νίκησε στην έδρα της Βιγιαρεάλ, όμως είναι μία ομάδα εκτός φόρμας, με πρόβλημα στο γκολ και δύσκολα κρατά το "μηδέν" στην άμυνα.

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Οσμάνλισπορ, στην πρώτη μεταξύ τους "μάχη" για τους "32" του Europa League, σε ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί.

Αυτό βέβαια είναι ο Ολυμπιακός και είναι δεδομένο πως ο αποκλεισμός της ελληνικής ομάδας θα είναι μεγάλη αποτυχία.

Προφανώς μια ομάδα που κατάφερε να περάσει από τον όμιλο δεν γίνεται να μην έχει ικανότητες, να μην έχει μια δυναμική, αλλά πραγματικά πρόκειται για ομάδα τουλάχιστον δύο επιπέδων κάτω από τους "ερυθρόλευκους".

Δεν σημαίνει το παραπάνω φυσικά πως ακόμη και αν υποτιμήσει ο Ολυμπιακός την τουρκική ομάδα θα προκριθεί. Σημαίνει όμως πως αν δεν υποτιμήσει, τότε δεν γίνεται να μην προκριθεί.

Η Οσμάνλισπορ στον όμιλο ηττήθηκε και στην Ζυρίχη και στο Βουκουρέστι, αλλά και στα δύο ματς σκόραρε (2-1). Κάτι ανάλογο θα είναι καλό για τους Τούρκους, οι οποίοι σκόραραν και στα 6 ματς φέτος στο Europa League και προκρίθηκαν επειδή δεν ηττήθηκαν στην έδρα τους και επειδή νίκησαν την Βιγιαρεάλ στην Ισπανία!

Για την ακρίβεια, σκόραραν και στα 12 ματς του Europa League, δηλαδή και στα έξι των προκριματικών με Ζίμπρου, Νέμε Κάλιου και Μίντιλαντ.

Η αποστολή αναχωρεί για Αθήνα...

Η Οσμάνλισπορ πριν τον Ολυμπιακό

Με σύστημα 4-5-1

Ο Μουσταφά Ακτσάι επιλέγει το 4-5-1, με δύο αμυντικούς μέσους, οι οποίοι συνήθως είναι οι Γκιουβέν και Παπά Εν'Ντιάγ. Μπροστά τους παίζει ο Άνταμ Μαχέρ ως και αν απουσιάσει θα παίξει ως κεντρικός μέσος ο Παπά Εν'Ντιάγ, με τον Τσαγκιράν να γίνεται ο παρτενέρ του Γκιουβέν στα αμυντικά χαφ.

Στα πλάγια πλέον προτιμά τους Μπιφουμά και Ρεγκατέν, υπάρχουν όμως και οι Ουμάρ (τραυματίας) και Ντελάρζ. Στην κορυφή της επίθεσης φυσικά βρίσκεται συνήθως ο Πιερ Ουεμπό, με τον Ρουσέσκου να είναι η αλλαγή του.

Τον Ιανουάριο αποχώρησε ο Σεχ Ντιαμπατέ, ένας πολύ καλός επιθετικός που όμως ήθελε να επιστρέψει στην Γαλλία και η σημαντική προσθήκη είναι ο Τιεβί Μπιφουμά, ο οποίος απλά προσπαθεί να σώσει την καριέρα του.

Ο Μαχέρ έχει ταλέντο που δεν έχει κανείς άλλος στην ομάδα, δεν φρόντισε τον εαυτό του και για αυτό δεν είναι ακόμη ο αρχηγός της Αϊντχόφεν.

Έχει όμως προφανώς τις δυνατότητες να δημιουργήσει ανά πάσα στιγμή πρόβλημα στην άμυνα του Ολυμπιακού με μία επιλογή του, με μία πάσα του ή με μία εκτέλεση φάουλ, ακόμη και τώρα που δεν είναι σε καλή κατάσταση. Πάντως ίσως στο "Καραϊσκάκης" να μην ξεκινήσει για να είναι καλύτερη αμυντικά η ομάδα του.

Προφανώς, δεν πρέπει ο Πιερ Ουεμπό να βρεθεί σε θέση για γκολ, έχει την εμπειρία και την ποιότητα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ας μην έχει την ταχύτητα που έχουν άκρα της Οσμάνλισπορ.

Αμυντικά είναι δεδομένο πως αμυντικά ο καλός Ολυμπιακός θα της δημιουργήσει προβλήματα, αλλά το τελευταία διάστημα το μεγάλο της πρόβλημα είναι στην επίθεση.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Οσμάνλισπορ στο 2017 δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας σε 4 ματς τρεις ήττες και μία ισοπαλία, ενώ έχει σκοράρει μόνο δύο φορές.

Όσον αφορά στην βαθμολογική της θέση, είναι 9η, έχοντας 27 βαθμούς σε 20 αγωνιστικές και τέρματα 23-22. Μετράει 9 ισοπαλίες, 6 νίκες και 5 ήττες.

Αυτό όμως που έχει η Οσμάνλισπορ είναι ενθουσιασμός για την συμμετοχή της στο Europa League, κάτι που ποτέ δεν είχε ο Ολυμπιακός και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο.

Η Οσμάνλισπορ πριν τον Ολυμπιακό

Τα 6 ματς στον όμιλο...

Οσμάνλισπορ - Στεάουα Βουκουρεστίου 2-0

Ζυρίχη - Οσμάνλισπορ 2-1

Οσμάνλισπορ - Βιγιαρεάλ 2-2

Βιγιαρεάλ - Οσμάνλισπορ 1-2

Στεάουα Βουκουρεστίου - Οσμάνλισπορ 2-1

Οσμάνλισπορ - Ζυρίχη 2-0

Τα 4 ματς πρωταθλήματος στο 2017...

Οσμάνλισπορ - Τράμπζονσπορ 0-1

Γκεντσλέρμπιρλιγί - Οσμάνλισπορ 1-1

Οσμάνλισπορ - Αντάλιασπορ 1-2

Οσμάνλισπορ - Μπεσίκτας 0-2

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ