EUROPA LEAGUE

Η Ντόρτμουντ απαγόρευσε τα κασκόλ του Άρη στην Τούμπα

Η Ντόρτμουντ απαγόρευσε τα κασκόλ του Άρη στην Τούμπα

Η Ντόρτμουντ εξέδωσε τεράστια ανακοίνωση ζητώντας από τους οπαδούς της που θα βρεθούν στην Θεσσαλονίκη να μην κυκλοφορούν καν με κιτρινόμαυρα και να μην έχουν ούτε κασκόλ του Άρη στην εξέδρα της Τούμπας, για να μην προκληθούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ

Αναλυτική ανακοίνωση εξέδωσε η Ντόρτμουντ, ζητώντας από τους οπαδούς της που θα ταξιδέψουν στην Θεσσαλονίκη για το ματς με τον ΠΑΟΚ για τον όμιλο του Europa League, να είναι πολύ προσεκτικοί.

Εξήγησε πως η προπόνηση θα γίνει στο γήπεδο του Άρη απλά επειδή μόνο αυτό ήταν διαθέσιμο, εξήγησε επίσης πως δεν πρέπει καν να κυκλοφορούν οι Γερμανοί με κιτρινόμαυρα στην πόλη.

Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα το θεωρήσουν αυτό πρόκληση, καθώς εκτιμούν πως οι οπαδοί Άρη και Ντόρτμουντ είναι αδελφοποιημένοι. Ζήτησε μάλιστα από τους Γερμανούς να μην πάρουν κανένα κασκόλ ή σημαία ή άλλο αντικείμενο του Άρη μαζί τους στο γήπεδο, καθώς η αστυνομία έχει εντολή να τους τα αφαιρέσει μπαίνοντας στις κερκίδες.

H ανακοίνωση της Ντόρτμουντ:

"Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι της Μπορούσια Ντόρτμουντ στο UEFA Europa League είναι την 1η Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ και ο σύλλογος συνιστά προσοχή για την ασφάλεια σας πολύ νωρίς πριν την διεξαγωγή του. Θέλουμε από νωρίς να συνοψίσουμε σε αυτό το σημείο κάποιες πληροφορίες που θα μπορούσαν να είναι σημαντικές για τους οπαδούς μας".

"Πρώτον, να πούμε γιατί αυτό το παιχνίδι θα μπορούσε να είναι τόσο εκρηκτικό: Μερίδα οπαδών της Ντόρτμουντ έχει δημιουργήσει μια φιλία με τους οπαδούς του Άρη Θεσσαλονίκης, οι οποίοι είναι επίσης κιτρινόμαυροι και είναι αντίπαλοι ΠΑΟΚ για αρκετά χρόνια".

"Στην Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να υποστηρίξουν σε αυτό ή σε παρόμοια παιχνίδια γιατί για χρόνια δεν επισκέπτονται άλλες έδρες επειδή απαγορεύονται στους οπαδούς τα ταξίδια, καθώς επανειλημμένα κατέληξαν σε βίαιες συγκρούσεις στο γήπεδο".

"Ο Άρης έχει επίσης υποβιβαστεί μετά από πτώχευση στην τρίτη κατηγορία και δεν παίζει πλέον εδώ και αρκετό καιρό με τον ΠΑΟΚ. Πολλοί οπαδοί του ΠΑΟΚ θα δουν τους οπαδούς μας ως "αδελφούς" του Άρη, αν και στη Ντόρτμουντ μέχρι τώρα μόνο μερικές εκατοντάδες οπαδοί της BVB είχαν πραγματικά επαφή με τον Άρη".

"Εκφράζονται φόβοι ότι η σύγκρουση αυτή εκτείνεται επίσης στους οπαδούς μας. Ότι η ομάδα της Μπορούσια Ντόρτμουντ πιθανότατα θα προπονηθεί στο γήπεδο του Άρη, θεωρείται από ορισμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, επίσης, ως ένδειξη αδελφοποίησης με τον Άρη. Αυτός δεν είναι ο λόγος όμως, αλλά το ότι δεν υπάρχει άλλος κατάλληλος χώρος στο σύνολο της Θεσσαλονίκης".

"Πρέπει να φοβόμαστε ότι σκηνές όπως στην Αγία Πετρούπολη θα μπορούσαν να επαναληφθούν. Προτείνουμε λοιπόν στους οπαδούς της BVB που θέλουν να ταξιδέψουν τις ακόλουθες συμπεριφορές:

"Μένοντας στην πόλη θα πρέπει να κυκλοφορείται ντυμένοι μόνο ουδέτερα. Το κιτρινόμαυρο θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσχημα για επίθεση. Μη μείνετε σε ξενοδοχεία κοντά στο γήπεδο του ΠΑΟΚ. Το βράδυ πριν από το παιχνίδι μπορεί να είναι επικίνδυνο, ιδίως μετά την εμπειρία της Αγίας Πετρούπολης. Ουδέτερα ρούχα και όχι δυνατές φωνές μέσα στο κέντρο της πόλης. Είναι δύσκολο να γίνει μια σύσταση εδώ, αλλά η περιοχή γύρω από το γήπεδο του Άρη θα πρέπει να είναι αρκετά ασφαλής για τους οπαδούς μας".

"Επιπλέον, εμείς, η αστυνομία και ο ΠΑΟΚ έχουν θέσει κάποιες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν και να περάσουν για τους οπαδούς μας εδώ: Σημείο συνάντησης των οπαδών της BVB είναι ο "Λευκός Πύργος" στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι οπαδοί που θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα, θα λαμβάνουν μόνο μία πλαστή-απόδειξη και επιβεβαίωση έκδοσης εισιτηρίων. Το εισιτήριο εισόδου θα υπάρχει μόνο στο σημείο συνάντησης στη Θεσσαλονίκη".

"Οι οπαδοί της BVB πριν τις 20:30 τοπική ώρα θα βρεθούν στο γήπεδο, αλλιώς η αστυνομία δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια. Το γήπεδο θα ανοίξει ήδη στις 19:00 τοπική ώρα".

"Έλληνας πολίτης με ελληνικό διαβατήριο δεν μπορεί να εισέλθει στο χώρο των οπαδών μας. Θα υπάρξει προσωπικός έλεγχος ταυτότητας πριν από την είσοδο. Επομένως, σας παρακαλούμε να έχετε μαζί σας σε κάθε περίπτωση, το δελτίο ταυτότητας, προκειμένου να μπείτε στο γήπεδο".

"Επίσης απαγορεύονται οι σημαίες, μπλουζάκια, φουλάρια κλπ του Άρη. Αυτά θα λαμβάνονται από την Υπηρεσία Ασφαλείας, θα κλειδώνονται σε ένα δωμάτιο και θα μπορούν να τα πάρουν πίσω μετά το παιχνίδι. Τα κοντάρια και τα μεγάφωνα απαγορεύονται".

"Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες περισσότερες συμβουλές για σας: Η συνάντηση πριν από το παιχνίδι θα είναι ανοιχτή από το μεσημέρι, τα γεύματα και τα ποτά θα είναι έτοιμα. Η αστυνομία πιθανότατα θα εξασφαλίσει την περιοχή μαζικά, οπότε θα είναι πολύ ασφαλής εδώ".

"Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται έξω από το γήπεδο από την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Στην κερκίδα δίπλα στη γωνία θα κάθονται κυρίως παιδιά και οικογένειες. Σας παρακαλούμε να μην ξεσπάσετε την απογοήτευσή σας σε αυτούς τους ανθρώπους".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ