EUROPA LEAGUE

Η "μάχη" των τριών

Η "μάχη" των τριών

Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ατρόμητος δίνουν απόψε τα πρώτα τους παιχνίδια στα πλέι-οφ του Europa League με φόντο την είσοδο στους ομίλους. Δείτε τα τελευταία νέα των ομάδων.

Το πρώτο βήμα για την είσοδο στους ομίλους του Europa League θα προσπαθήσουν να κάνουν απόψε οι τρεις ελληνικές ομάδες οι οποίες μπαίνουν στη μάχη των πλέι-οφ. Στις 19:00 ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στο Μπακού από την Γκαμπάλα, στις 20:00 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Μπρόντμπι και στις 21:00 ο Ατρόμητος παίζει στο σπίτι του με τη Φενέρμπαχτσέ.

Να επιβεβαιώσει ότι είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός

Η ετικέτα του φαβορί έχει μπει δίπλα στο όνομα του Παναθηναϊκού μετά την κλήρωση των πλέι οφ του Europa League που έφερε στο δρόμο του την Γκαμπάλα ωστόσο οι "πράσινοι" θα πρέπει να επιβεβαιώσουν και στο χορτάρι αυτόν τον τίτλο για να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους περιπέτεια στους ομίλους της διοργάνωσης. " Δεν με φοβίζει το ματς. Έχω μιλήσει στα παιδιά και θα είμαστε αυτοί που πρέπει", τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Ευρώπη. "Πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει το σοκ του αποκλεισμού από τη Μπριζ", υπογράμμισε ο Νίκος Μαρινάκης.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Γκαμπάλα, Ρομάν Γκρίγκορτσουκ, αρνήθηκε να δώσει στον Παναθηναϊκό τον τίτλο του φαβορί για την πρόκριση, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις μεταγραφές που δεν έγιναν από την ομάδα του και παραδέχτηκε πως η υπόθεση με τον αρχηγό της Γκαμπάλα, Χουσεΐνοφ, έχει επηρεάσει το σύλλογο.

Όσον αφορά στο πώς θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκό στο ματς του Μπακού, ο Γιάννης Αναστασίου δεν θέλησε να αποκαλύψει τα πλάνα του στην τελευταία προπόνηση και περιορίστηκε στις οδηγίες για την εκτέλεση των ασκήσεων. Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα από την προπόνηση.

Να μη δεχθεί ο γκολ ο ΠΑΟΚ

Αφού ξεπέρασε τα εμπόδια των Λοκομοτίβα και Σπάρτα Τρνάβα στον δεύτερο και στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League αντίστοιχα, ο ΠΑΟΚ θέλει να τριτώσει για αυτόν το καλό στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση με το να αποκλείσει τη Μπρόντμπι και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στη φάση των ομίλων. Φυσικά περιμένω και ένα καλό αποτέλεσμα, που για εμάς είναι νίκη χωρίς να δεχθούμε γκολ", δήλωσε ο Ίγκορ Τούντορ παραμονή του αγώνα στην Τούμπα, με τον Κροάτη να αναφέρεται και στην επιλογή του να αποβάλλει από το γήπεδο τον Μυστακίδη πριν τη λήξη του πρόσφατου φιλικού με τη Βέροια. "Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην άμυνα", επεσήμανε ο Ρόμπιν Όλσεν.

Ο τεχνικός της Μπρόντμπι, Τόμας Φρανκ, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη, ενώ το μεγάλο αστέρι των Δανών και πρώην άσος της Λίβερπουλ, Ντάνιελ Άγκερ, δήλωσε έτοιμος για την αναμέτρηση. Από την πλευρά του ο Φιλανδός φορ, Τέμου Πούκι εστίασε, κυρίως, στην ταχύτητα των Μακ και Ροντρίγκες, τονίζοντας ότι θα πρέπει οι συμπαίκτες του θα πρέπει να βρουν τρόπο να τους περιορίσουν.

Όσον αφορά στις σκέψειςτων δύο προπονητών, ο Ίγκορ Τούντορ προσανατολίζεται να κατεβάσει τον "Δικέφαλο" με σύστημα 3-5-2 ενώ στον αντίποδα ο ομόλογός του της Μπρόντμπι αναμένεται να παρατάξει ενδεκάδα βασισμένη στο 4-3-3. Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα για την κρίσιμη αναμέτρηση μπροστά στην γεμάτη Τούμπα.

Χωρίς φόβο αλλά με πάθος ο Ατρόμητος

Το δυσκολότερο έργο έχει σαφέστατα ο Ατρόμητος ο οποίος φιλοξενεί στο Περιστέρι την... πάμπλουτη Φενέρμπαχτσε του Φαν Πέρσι και των άλλων αστέρων. Και για να έχει τύχη απέναντι στην τουρκική ομάδα πρέπει ο ένας παίκτης να θυσιαστεί για τον άλλον, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο προπονητής των κυανόλευκων, Μιχάλης Γρηγορίου. Την ίδια ώρα ο Στέφανο Ναπολεόνι απαντούσε σε ερώτηση για το καλύτερο σκορ σήμερα το βράδυ: "5-0. Τι να σας πω... Στόχος είναι να περάσουμε".

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τον Ατρόμητο ο Βίτορ Περέιρα. Ο Πορτογάλος τεχνικός δήλωσε πως είναι η ελληνική ομάδα είναι γρήγορη και ποιοτική, ενώ εξέφρασε τα παράπονά του για την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Για δύσκολο αντίπαλο έκανε λόγο και ο Μπρούνο Άλβες που εκπροσώπησε τους παίκτες της Φενέρ, ωστόσο υπογράμμισε την πίστη του για το διπλό.

Τέλος, όσον αφορά τα πλάνα του Ατρόμητου, ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν αλλάζει την ενδεκάδα που τον έβγαλε ασπροπρόσωπο με την ΑΪΚ Στοκχόλμης. Δείτε αναλυτικά τους "11" εκλεκτούς μαζί με φωτογραφίες και βίντεο από όσα έγιναν στο Περιστέρι την Τετάρτη (19/08).

Το πρόγραμμα των ελληνικών ομάδων

19:00 Γκαμπάλα - Παναθηναϊκός (sport24.gr, Sport24 Radio 103.3, OTE Sport 1 HD)

20:00 ΠΑΟΚ - Μπρόντμπι (sport24.gr, Sport24 Radio 103.3, Novasports 2 - ΗD2)

21:00 Ατρόμητος - Φενέρμπαχτσε (sport24.gr, Sport24 Radio 103.3, Novasports 1 - ΗD1)

Θυμίζουμε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει ήδη εξασφαλισμένη εκπροσώπηση στους ομίλους- αυτή του Αστέρα Τρίπολης- και η ευχή όλων των φιλάθλων είναι αυτός ο αριθμός να μεγαλώσει όσο γίνεται περισσότερο!

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ