EUROPA LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού

Η κριτική των παικτών του Παναθηναϊκού
Παναθηναϊκός ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός γνώρισε την εντός έδρας ήττα (1-2) από τον Άγιαξ και το Sport24.gr κάνει την κριτική της απόδοσης των παικτών του "τριφυλλιού".

Έχοντας σε πολύ κακή ημέρα τους Μέστο και Ιβανόφ, με τους Λεντέσμα και Λέτο να μην μπορούν να βοηθήσουν, ο Παναθηναϊκός αν και προηγήθηκε με το γκολ του Μπεργκ, ηττήθηκε από τον Άγιαξ για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League. Καλύτερος παίκτης των "πρασίνων" ο Νίκλας Χουλτ.

ΣΤΙΛ: Στο 31’ μπερδεύτηκε με το Μολέντο, βγήκε έξω από την περιοχή του και με τη σύγχυση απομάκρυνε ασταθώς, χωρίς όμως να στοιχίσει αυτό στο "τριφύλλι". Στη φάση της ισοφάρισης από τον Τραορέ ναι μεν δέχεται την παραβίαση της εστίας του από την κλειστή γωνία αυτής, ωστόσο η άμυνά του τον εξέθεσε. Ίσως θα περίμενε κανείς καλύτερη αντίδραση σε αυτή τη φάση. Απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του Κλάασεν, ωστόσο η άμυνά του άργησε με αποτέλεσμα ο Ρίντεβαλντ να σκοράρει σε κενή εστία. Μετά το 1-2 προέβη σε δύο σημαντικές όσο και δύσκολες αποκρούσεις.

ΜΕΣΤΟ: Αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τον Γιουνές. Ο Γερμανός εξτρέμ του Άγιαξ αισθανόταν άνετος παρά το μαρκάρισμα του Ιταλού κι αυτό φαινόταν. Γι’ αυτό και οι Ολλανδοί στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου επέλεξαν να παίξουν με τον Γιουνές, από την πλευρά του. Αποκορύφωμα της κακής εμφάνισής του όταν χάνει τον Ντάικς και υποπίπτει σε πέναλτι, από το οποίο προήλθε το 1-2.

ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ: Θετικός ήταν στο διάστημα που αγωνίστηκε, δηλαδή σε 68 λεπτά της αναμέτρησης, μέχρι να δώσει τη θέση του στον Βιγιαφάνιες. Προτίμησε να απομακρύνει με τη μία την μπάλα για την αποφυγή κινδύνου και "κούμπωσε" καλά με τον Μολέντο.

ΜΟΛΕΝΤΟ: Ο Βραζιλιάνος ήταν ίσως ο καλύτερος της αμυντικής τριάδας του Παναθηναϊκού. Έμπαινε πιο δυνατά, πιο δυναμικά και πιο σίγουρα στις φάσεις, τα τάκλιν του στάθηκε σωτήρια σε αποτροπή κινδύνων για την άμυνα. Ήλεγχε το χώρο, ενέπνεε σταθερότητα. Ίσως στο πέναλτι του Κλάασεν να άργησε να αντιληφθεί ότι ο Ρίντεβαλντ είχε ξεκινήσει να πάει προς την μπάλα. Είχε και ευκαιρία να βρει δίχτυα προς το τέλος της αναμέτρησης.

ΙΒΑΝΟΦ: Ο Βούλγαρος ήταν ασταθής κι αυτό φάνηκε από τα λάθη στα οποία υπέπεσε. Δεν είχε σιγουριά ούτε στις μεταβιβάσεις, ούτε στις απομακρύνσεις που επιχείρησε. Έδωσε... ασίστ στον Τραορέ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα, στην ισοφάριση των Ολλανδών. Η κάκιστη εμφάνιση επιβεβαιώθηκε από την αποβολή του. Δύο κίτρινες μέσα σε έντεκα λεπτά από Ιβανόβ, αφήνοντας την ομάδα του με αριθμητικό μειονέκτημα μέχρι και την αποβολή του Ζίεχ.

ΧΟΥΛΤ: Έπαιξε καλά τον αντίπαλό του, Ζίεχ, αλλά σ’ αυτό συνετέλεσε και η καλή συνεργασία και αλληλοκάλυψη που είχε με τον Γουακάσο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Σουηδός προτιμούσε να κρατά τη θέση του κι ανέβηκε μόνο όταν είχε το περιθώριο. Ο Άγιαξ τα βρήκε δύσκολα από τη δική του δεξιά επιθετική πλευρά κι αυτό γιατί ο Χουλτ ήταν δύσκολα προσπελάσιμος. Κέρδισε και την αποβολή του Ζίεχ. Ο καλύτερος των "πρασίνων".

ΖΕΚΑ: Όπου και να κοιτούσες στον αγωνιστικό χώρο του «Απόστολος Νικολαΐδης» έβλεπες έναν Ζέκα. Όχι κάτι παράδοξο, δηλαδή. Ο Πορτογάλος πότε έκανε σέντρα προς τον Μπεργκ, πότε κουβαλούσε την μπάλα, πότε γυρνούσε να καλύψει τις προωθήσεις και αργές επιστροφές τον Μπερκ. Δεν μπορεί να έχει κάποιος το παραμικρό παράπονο από τον Ζέκα, το αντίθετο μάλιστα.

ΛΕΝΤΕΣΜΑ: Μακριά από την καλή του ημέρα, ίσως η εμφάνισή του οφείλεται στην κόπωση. Το παιχνίδι του Παναθηναϊκού – καλώς ή κακώς – εξαρτάται πολύ από αυτό του Λεντέσμα κι ο Αργεντινός δε βοήθησε όσο σε προηγούμενα ματς. Προσπάθησε, ωστόσο, να το κάνει. Δικαίως τον αντικατέστησε ο Στραματσόνι στο 65, όταν και πέρασε τον Λέτο στο ματς.

ΛΟΥΝΤ: Πολύ ψύχραιμα είδε τον Μπέργκ στη φάση που ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ επί του Άγιαξ. Ο Φινλανδός είχε το καθαρό μυαλό να μην κάνει το σουτ και να τροφοδοτήσει τον Σουηδό. Αυτό προσπάθησε να κάνει και στο υπόλοιπο ματς, συναντώντας όμως δυσκολίες από το ασφυκτικό μαρκάρισμα των χαφ του "Αίαντα". Έδωσε τη θέση του στον Σαμπά, στο 73’.

ΓΟΥΑΚΑΣΟ: Ο Γκανέζος είχε τη συνήθη εκρηκτικότητα που διακρίνει το παιχνίδι του, ίσως υστέρησε σε σχέση με άλλα ματς σε συγκέντρωση. Από τα πόδια του έγινε η σέντρα, από την οποία ξεκίνησε η φάση του πρώτου γκολ. Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου έπαιξε πολύ καλά τον Φέλτμαν, αλλά η τελική του επιλογή ήταν άστοχη. Ανόητη η αποβολή του, την οποία προκάλεσε.

ΜΠΕΡΓΚ: Ο Σουηδός στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε άνοιξε το σκορ, αποδεικνύοντας την εκτελεστική του δεινότητα. Άλλωστε, αυτή είναι η δουλειά του και την έφερε εις πέρας. Έκανε κινήσεις προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο της ολλανδικής ομάδας, αλλά δεν είχε την κατάλληλη τροφοδότηση από τους συμπαίκτες του. Έδωσε μάχες, κατάφερε και ξεμαρκαρίστηκε, αλλά η μπάλα δεν έφθασε ποτέ. Γι' αυτό και κέρδισε το χειροκρότημα από τον κόσμο στο τέλος.

ΛΕΤΟ: Πέρασε στη θέση του Λεντέσμα στο 65’, είχε και διάθεση και ορμή, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει πρακτικά κι αποτελεσματικά το «τριφύλλι». Προσπάθησε να βρει δίχτυα στο 81’, μετά τη σέντρα του Μπεργκ, αλλά ήταν δύσκολο.

ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ: Πέρασε στη θέση του Κουτρουμπή στο 68’. Δεν του βγήκαν οι αρχικές προσπάθειες που επιχείρησε, δεν τροφοδοτήθηκε και κατάλληλα από τους χαφ και του βγήκαν νεύρα με αποτέλεσμα να δει την κίτρινη κάρτα, τρία λεπτά ύστερα από την είσοδό του.

ΣΑΜΠΑ: Ο Στραματσόνι τον έριξε στη μάχη στο 73’, στη θέση του Λουντ, για να συμμαζέψει την άμυνά του. Ακόμη και σε αυτά τα λεπτά που αγωνίστηκε, ο Αφρικανός έδειξε να είναι πιο συγκεντρωμένος από τον Ιβανόφ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ