EUROPA LEAGUE

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Αστάνα στο Καζακστάν για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League και το Sport24.gr αξιολογεί την εμφάνιση των "ερυθρολεύκων".

Με MVP και σκόρερ τον Σεμπά και άξιους συμπαραστάτες αυτού, τους Μαρτίνς και Μανθάτη, ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Αστάνα, εκτός έδρας για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League.

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

ΛΕΑΛΙ: Δεν έφταιγε στη φάση του γκολ, αφού τον πρόδωσε η άμυνά του. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι, καθώς ο Ντεσπότοβιτς βγήκε μόνος του με την εστία, όπως κι άλλοι συμπαίκτες του. Βέβαια, με την μπάλα στα πόδια δεν είναι ο πλέον ψύχραιμος τερματοφύλακας στον κόσμο. Καλή επέμβαση στη φάση του 23ου λεπτού και την κεφαλιά του Λογκβινένκο.

ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙ: Είχε καλά πατήματα, άλλωστε μη ξεχνάμε πως ο Νορβηγός επέστρεψε στη δράση μετά από πολύμηνη απουσία στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, την περασμένη Κυριακή. Ο Ομάρ δεν είναι απολύτως έτοιμος, ωστόσο με το χρόνο βελτιώνεται κι αισθάνεται όλο και πιο άνετα.

ΜΠΟΤΙΑ: Η συνεργασία του με τον Βιάνα δεν ήταν και τόσο καλή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Κυρίως όσον αφορά σε κάποιες εναέριες μονομαχίες που είχαν ο Ισπανός με τον Βραζιλιάνο αμυντικό. Αντίθετα με την μπάλα κάτω, ήταν καλύτεροι. Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου είχε την ευκαιρία να σκοράρει με κεφαλιά. Ανέβασε την απόδοσή του μαζί με τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας.

BIANA: Στα πρώτα 20 λεπτά, είναι αλήθεια ότι έψαχνε να βρει τα πατήματά του. Αλλά, στη συνέχεια βελτιώθηκε κι απέφυγε τα λάθη. Σωστός ως προς τις απομακρύνσεις του, ο Βραζιλιάνος έπαιξε στη θέση που γνωρίζει (όχι για παράδειγμα ως αριστερός μπακ όπως απέναντι στον ΠΑΟΚ) κι έδειξε να είναι πιο άνετος.

ΡΕΤΣΟΣ: Είχε κάποια προβλήματα με τον Τοουμάσι στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης. Άλλωστε, από την πλευρά του προήλθε το γκολ της ομάδας από το Καζακστάν όταν και ο Τοουμάσι του ξέφυγε. Αλλά, στη συνέχεια "ανέβηκε" και είχε καλύτερη απόδοση. Κι αυτός, όπως και οι δύο προηγούμενοι εμφανίστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με τα άλλα ματς.

ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ: Εντυπωσιακό τάκλιν στη φάση από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Ολυμπιακού. Εξαιρετική εμφάνιση από τον 23χρονο άσο, ο οποίος όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και καλύτερος. Λιτός, αλλά και ουσιαστικός αποφεύγοντας τις περιττές ενέργειες και με σωστές επιλογές.

ΚΑΜΠΙΑΣΟ: Αδιαμφισβήτητη και υπερπολύτιμη η εμπειρία του Αργεντινού στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού. Ο "Κούτσου" είναι ήταν αυτός που καθοδηγούσε όλο το κέντρο των "ερυθρολεύκων" και ιδιαίτερα τον Μπουχαλάκη. Έδωσε τη θέση του στον Ρομαό στο 81ο λεπτό.

ΜΑΝΘΑΤΗΣ: Ποδοσφαιρικό θάρρος και θράσος επέδειξε ο Μανθάτης στην Αστάνα. Εξαιρετικός από τα δεξιά, προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους, ενώ είχε και την ασίστ στο γκολ του Σεμπά. Υπέροχη η σέντρα του, από τα δεξιά. Έδωσε τη θέση του στον Ελιουνούσι στο 64ο λεπτό.

ΜΑΡΤΙΝΣ: Άλλο ένα ματς, στο οποίο ο Πορτογάλος αναδεικνύεται σε "ήρεμη δύναμη" του Ολυμπιακού. Δεν είναι "φανταχτερός", αλλά αυτός που μπορεί και δίνει ήρεμες λύσεις, όταν η ομάδα πιέζεται. Αυτός που πάντα έχει το καθαρό μυαλό. Είχε τεράστια ευκαιρία να δώσει τη νίκη με το εξαιρετικό του στου στο 85ο λεπτό. Ο Έριτς με τα ακροδάχτυλα και το οριζόντιο δοκάρι του στέρησαν την ευκαιρία.

ΣΕΜΠΑ: Από τους καλύτερους του Ολυμπιακού στο πρώτο ημίχρονο κι αυτός, ο οποίος πέτυχε το γκολ των "ερυθρόλευκων". Στην εν λόγω φάση ήταν στη σωστή θέση και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έριτς. Και δεν είναι μόνο το γκολ. Ο Βραζιλιάνος παραλίγο να πετύχει άλλο ένα ή τουλάχιστον (μετά την κόντρα) έδωσε την ευκαιρία στον Καρντόσο να το κάνει. Και στις καθυστερήσεις του ματς κράτησε πολύ ωραία την μπάλα, έκανε και τη σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Καρντόσο πέρασε άουτ. Χωρίς αμφιβολία, ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης.

ΚΑΡΝΤΟΣΟ: Έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο 21ο λεπτό, ύστερα που του έδωσε ο Σεμπά στην περιοχή. Και πάλι δεν είχε το γκολ ο Παραγουανός φορ και είναι αλήθεια ότι όπως ο κάθε επιθετικός χρειάζεται (και για ψυχολογικούς λόγους) το γκολ. Στο 63ο λεπτό είχε μια εξαιρετική σύλληψη, αλλά όχι κι ανάλογη εκτέλεση. Ούτε στην τελευταία φάση του ματς, παρά την καλή κεφαλιά μπόρεσε να βρει δίχτυα.

ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ: Πέρασε στο 64ο λεπτό στη θέση του Μανθάτη. Εξαιρετική κίνηση στο 70ό λεπτό, η οποία μάλιστα παραλίγο και να αποφέρει το γκολ, αλλά ο Έριτς επενέβη υποδειγματικά. Και στη φάση με το δοκάρι του Αντρέ Μαρτίνς, κυνήγησε τη φάση μήπως και προλάβει την μπάλα να τη σπρώξει με προβολή στα δίχτυα, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΡΟΜΑΟ: Πέρασε στη θέση του Καμπιάσο στο 81ο λεπτό. Έδωσε φρεσκάδα και τρεξίματα, την ώρα που ο Ολυμπιακός χρειαζόταν χρειαζόταν και τα δύο, για το χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Πέρασε στη θέση του Μαρτίνς στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων κι έως εκ τούτου δεν μπορεί να κριθεί.

Photo credits: Action images

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ