EUROPA LEAGUE

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / MILAN - AEK / ΟΜΑΔΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΜΙΛΑΝ - ΑΕΚ / EUROPA LEAGUE / MILAN - AEK / ΟΜΑΔΑ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ στον αγώνα με τη Μίλαν, που βρήκε τους "κιτρινόμαυρους" να φεύγουν με σπουδαία ισοπαλία (0-0) απ'το Σαν Σίρο.

Η ΑΕΚ, με άμυνα για... σεμινάριο, πήρε σπουδαία ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Μίλαν για την 3η αγωνιστική του Europa League. Οι "κιτρινόμαυροι" πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και με... μπροστάρη τον Γιάννη Ανέστη πήραν μεγάλο αποτέλεσμα μέσα στο Σαν Σίρο.

Το Sport24.gr αξιολογεί την απόδοση των παικτών της ΑΕΚ, από την οποία ουδείς υστέρησε. Αντιθέτως, υπήρξαν οι "αποκαλύψεις" των Μιχάλη Μπακάκη και Άνταμ Τζανετόπουλου.

ΑΝΕΣΤΗΣ: Εξαιρετικό παιχνίδι απ' τον Γιάννη Ανέστη. "Κέρβερος" πραγματικός. Στο πρώτο ημίχρονο δεν αντιμετώπισε προβλήματα, καθώς οι παίκτες της Μίλαν απειλούσαν κυρίως με μακρινά σουτ, τα οποία ήταν άστοχα. Ωστόσο, ήταν καλός με την μπάλα στα πόδια, ενώ σε 2-3 περιπτώσεις που χρειάστηκε να βγει δεν δίστασε και "καθάρισε" τον κίνδυνο. Στο δεύτερο κατέβασε... ρόλα, πραγματοποιώντας τρεις εντυπωσιακές αποκρούσεις στα σουτ σουτ των Τσαλχάνογλου. Κουτρόνε και Σούσο.

ΒΡΑΝΙΕΣ: Σταθερότατος γι' ακόμα μία αναμέτρηση ο Όγκνιεν Βράνιες. Πολύ καλός στις εναέριες μονομαχίες, αλλά και στο ένας εναντίον ενός με τον Αντρέ Σίλβα, τον οποίο και δεν άφησε να απειλήσει στο πρώτο ημίχρονο, πέρα απ' την ευκαιρία του 45ου λεπτού. Αποτέλεσμα, ο Μοντέλα να κάνει αλλαγή τον Πορτογάλο φορ λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Καθοδηγούσε σωστά την άμυνα και έπαιξε με το πάθος που διακρίνει το παιχνίδι του.

ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ: Ο νεαρός στόπερ της ΑΕΚ μπήκε χωρίς άγχος στον αγωνιστικό χώρο. Διάβαζε σωστά τις φάσεις, έβγαινε πρώτος στην μπάλα, αν και σε μερικές περιπτώσεις δέχθηκε μπαλιές στην πλάτη του, τις οποίες, ωστόσο, εξουδετέρωσαν οι Μπακάκης και Βράνιες. Παράλληλα, έκανε τη σωτήρια στο προβολή στο πλασέ του Μποναβεντούρα στο 45'. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε ακόμα περισσότερο την απόδοσή του, "κλείδωσε" τους επιθετικούς της Μίλαν και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει, αν συνεχίσει αυτές τις εμφανίσεις.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Ο Μανόλο Χιμένειθ πήρε το ρίσκο με τη χρησιμοποίηση του ως τρίτου στόπερ, αλλά ο Μιχάλης Μπακάκης τον δικαίωσε, πραγματοποιώντας πολύ καλό παιχνίδι. Ο βραχύσωμος αμυντικός κυνηγούσε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου τον ιδιαίτερα δραστήριο Κουτρόνε, ενώ "καθάρισε" κι αρκετές επικίνδυνες κάθετες μπαλιές των γηπεδούχων.

ΓΚΑΛΟ: Ο Ροντρίγκο Γκάλο έδωσε βαρύτητα στα αμυντικά καθήκοντά του, εξαιτίας της παρουσίας του Μποναβεντούρα, επιλέγοντας να μην ανεβαίνει ψηλά. Είχε σωστές τοποθετήσεις, ηρεμία στο παιχνίδι του και βοήθησε, όποτε υπήρχε η δυνατότητα, και στον τομέα της ανάπτυξης.

ΛΟΠΕΣ: Ο Έλντερ Λόπες ήταν απ' τους καλύτερους παίκτες της ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος μπακ έβαλε δύσκολα στον... Καλάμπρια, δημιουργώντας ρήγματα στη δεξιά πλευρά των "ροσονέρι". Παράλληλα, δεν παραμέλησε τα αμυντικά καθήκοντά του, δίνοντας λύση σε αρκετές περιπτώσεις.

ΣΙΜΟΕΣ: Εξαιρετικός ο Πορτογάλος χαφ. Γι' ακόμα μία αναμέτρηση ήταν το "μηχανάκι" στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ. Έκλεισε τους χώρους, πίεσε ψηλά και χάρη στη δική του πίεση η Ένωση έφτασε μία "ανάσα" απ' το 1-0 στο 30', με την μπάλα να περνάει τελικά παράλληλα με τη γραμμή του τέρματος του Ντοναρούμα.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Ο Γιάκομπ Γιόχανσον δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Ήταν εμφανές απ' τα 2-3 αβίαστα λάθη που έκανε στο πρώτο μέρος, όταν έδωσε τη δυνατότητα στη Μίλαν να βγήκε με αξιώσεις στην αντεπίθεση. Ωστόσο, στο 41' θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ, αλλά ο Ντοναρούμα αρνήθηκε το γκολ με όμορφη επέμβαση. Στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε περισσότερη ηρεμία, ανέβασε ρυθμούς και βοήθησε σημαντικά.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο, ζήτησε την μπάλα και προσπάθησε είτε με ατομικές προσπάθειες, είτε με συνεργασίες να φανεί απειλητικός. Η άνοδος της Μίλαν μετά το 20ό λεπτό είχε ως αποτέλεσμα να μην φτάνει εύκολα στα πόδια του η μπάλα. Ωστόσο, στο 40ό λεπτό θα μπορούσε να δημιουργήσει θέμα στον Ντοναρούμα, αλλά καθυστέρησε να εκτελέσει και χάθηκε μία καλή ευκαιρία για την Ένωση. Στο δεύτερο μέρος, λόγω και της πίεσης της Μίλαν, δεν πήρε προσπάθειες, αλλά κράτησε πολλές φορές την μπάλα και "αποσυμπίεσε" την άμυνα.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Όπως κι ο Μάνταλος, έτσι κι ο Χριστοδουλόπουλος μπήκε με διάθεση στον αγωνιστικό χώρο. Πίεσε ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στους αμυντικούς της Μίλαν, ενώ ήταν κι οι ιδιαίτερα επικίνδυνος μέσω των στημένων φάσεων. Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισε σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, αλλά ο Μανόλο Χιμένεθ αποφάσισε να τον κάνει αλλαγή με τον Αραούχο, προκειμένου να αισθανθεί περισσότερο κίνδυνο η άμυνα της Μίλαν.

ΛΙΒΑΓΙΑ: Η ποιότητα του Κροάτη επιθετικού είναι αδιαμφισβήτητη και υπερπολύτιμη για την ΑΕΚ. Ο 24χρονος φορ έδωσε πολλές μάχες με τους αμυντικούς της Μίλαν, άνοιξε χώρους για τους συμπαίκτες του. Δεν κατάφερε να απειλήσει, ωστόσο ήταν καθοριστικός για το παιχνίδι της ΑΕΚ.

ΑΛΛΑΓΕΣ

ΑΡΑΟΥΧΟ: Πέρασε στον αγωνσιτικό χώρο στο 64', στη θέση του Χριστοδουλόπουλου με σκοπό να "κρατήσει" περισσότερους παίκτες της Μίλαν πίσω. Ζήτησε μπάλα, έδωσε μάχες, ενώ στις καθυστερήσεις είχε μία καλή ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη στην ΑΕΚ.

ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ: Πέρασε στο 76' στη θέση του Λιβάγια και βοήθησε με το πάθος του. Κέρδισε αρκετές μονομαχίες, ενώ είχε μία πολύ καλή εκτέλεση φάουλ που έβαλε δύσκολα στον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Αγωνίστηκε λίγο και δεν μπορεί να κριθεί.

Νέο σχέδιο στα Footshirts, έτοιμο να σας στείλει στον κιτρινόμαυρο ψυχίατρο!

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ