EUROPA LEAGUE

Η κριτική των παικτών της ΑΕΚ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΠΡΙΖ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΕΝΤΕΚΑΔΑ
ΑΕΚ ICON

Η ΑΕΚ νίκησε 3-0 την Μπριζ και είναι στους ομίλους του Europa League, "σφραγίζοντας" την ευρωπαϊκή επιστροφή της. Το Sport24.gr "ακτινογραφεί" την απόδοση των "κιτρινόμαυρων".

Με MVP και σκόρερ των δύο εκ των τριών γκολ τον Αντρέ Σιμόες (κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το άλλο και πρώτο χρονικά), άξιο συμπαραστάτη του Πορτογάλου τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο κι όλους του υπόλοιπους παίκτες πάνω από τον μέσο όρο, η ΑΕΚ "πάτησε" (3-0) την Μπριζ στο ΟΑΚΑ κι επέστρεψε στους ομίλους του Europa League.

ΑΝΕΣΤΗΣ: Δεν ενοχλήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος παιχνιδιού. Όταν χρειάστηκε, ωστόσο, ήταν παρών κι έδειξε ότι είναι σε πολύ καλό μομέντουμ αυτή την περιόδο. Νιώθει αυτοπεποίθηση και την εκφράζει κάθε φορά που χρειάζεται να έρθει σε επαφή με την μπάλα για να την μπλοκάρει, να τη σταματήσει ή να την αποκρούσει. Όπως σε μια περίπτωση στο πρώτο ημίχρονο (σουτ του Ντιαμπί στο 28ο λεπτό), όπως σε μια άλλη στις αρχές του δευτέρου (νέο σουτ του Ντιαμπί στο 48').

ΒΡΑΝΙΕΣ: Συνεπής ως προς τις εμφανίσεις που τον έχουμε συνηθίσει ο Βόσνιος. Με κλειστά τ' αυτιά στις ενδεχόμενες μεταγραφικές "σειρήνες" του εξωτερικού, συνέθεσε μια σταθερή τριάδα μαζί με τους Τσιγκρίνσι και Τσόσιτς. Παρείχε κάλυψη στον Μπακάκη, ώστε ο δεύτερος να μπορεί να ανεβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια.

ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ: Ο συντονιστής της "κιτρινόμαυρης" άμυνας. Ο Ουκρανός έχει πολλές ευρωπαϊκές παραστάσεις και σε αυτά τα ματς, αυτή την εποχή, ο παράγοντας "εμπειρία" υπερτερεί έναντι άλλων. Η άνεση με την οποία χειρίστηκε γενικά την αναμέτρηση, όπως και κάθε φάση που έπρεπε να επέμβει ή να παρεμβληθεί χαρακτηριστική. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη τον Τσιγκρίνσκι σε τέτοιου είδους ματς.

ΤΣΟΣΙΤΣ: Τρομερό το πάθος του Σέρβου αμυντικού. Ο Τσόσιτς κυνηγούσε όλες τις φάσεις με ζήλο. Ακόμη και σ' αυτές που θεωρητικά ήλεγχε, επέλεξε να διασφαλίσει την ασφαλή κατοχή ή απομάκρυνση της μπάλα από το να κάνει το κάτι παραπάνω. Κάλυψε το αριστερό αμυντικό άκρο, όταν αποχώρησε ο Έλντερ Λόπες για να δώσει τη θέση του στον Γιόχανσον. Κι έφερε εις πέρας την αποστολή του, δεδομένης της θέσης.

ΜΠΑΚΑΚΗΣ: Σε καλή ημέρα και ο παίκτης του "Δικεφάλου" με αρμοδιότητα κάλυψης τη δεξιά πτέρυγα. Μπήκε πιο δυνατά από τον Λόπες, σταδιακά το βάρος (επιθετικό) κυρίως μετατοπίστηκε στην αριστερεί πλευρά. Ο Χιμένεθ τον εμπιστεύεται και ο Μπακάκης αποδίδει αρκετά καλά. Ίσως κι αυτό να ήταν που χρειαζόταν. Υπήρχαν στιγμές που έδειχνε απροσπέλαστος.

ΛΟΠΕΣ: Σε εξαιρετική ημέρα ο Πορτογάλος αριστερός μπακ. Ίσως και το πρώτο πολύ καλό ματς του με τη φανέλα της Ένωσης. Η φάση του δευτέρου γκολ εκκίνησε από προσπάθειά του, από τον ίδιο και την αριστερή πλευρά βγήκε η σέντρα προς τον Χριστοδουλόπουλο. Ήταν σε καλή ημέρα και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η ΑΕΚ προτιμούσε να πλαγιοκοπήσει από τα αριστερά. Αποχώρησε στο 61ο λεπτό για να δώσει τη θέση του στον Γιόχανσον.

ΣΙΜΟΕΣ: Ο παίκτης που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο στο πρώτο ημίχρονο. Από την αρχή έδωσε πολλές μάχες στο κέντρο και κέρδισε τις περισσότερες λόγω καλύτερης τοποθέτησης του σώματός του και γρήγορης σκέψης. Αυτός, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι από τον γκολκίπερ της Μπριζ. Κι αυτό οφείλεται σε συνδυασμό ταχύτητας κίνησης και σκέψης του Πορτογάλου. Το γκολ ποτέ δεν ήταν το ατού του Πορτογάλου, εξάλλου εξάρι είναι. Αλλά, σ' αυτό το ματς ήρθε και το γκολ. Το 2-0 από το κεφάλι του Σιμόες. Και το 3-0 πάλι από τον Σιμόες. Σίγουρα, δεν θα ξεχάσει αυτό το ματς. MVP της αναμέτρησης ο Πορτογάλος.

ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Στο πρώτο ημίχρονο έδειχνε να υστερεί σε σχέση με τον Αντρέ Σιμόες. Άλλωστε, δεν είναι πολλές οι παραστάσεις του "μικρού" (πόσο μάλλον ευρωπαϊκές) και κάθε τέτοιο ματς είναι μια εμπειρία. Ανέβηκε σταδιακά, ειδικά μετά την επίτευξη του πρώτου κι εν συνεχεία δευτέρου γκολ. Πήρε τον "αέρα", πήρε και πρωτοβουλίες. Παραλίγο να σκοράρει κιόλας, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε στο 85ο λεπτό δεν ήταν καλή.

ΜΑΝΤΑΛΟΣ: Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, ο Πέτρος Μάνταλος έκανε αυτό που επιτάσσει ο ρόλος του. Ων αρχηγός, ανέλαβε προσπάθειες. Ζήτησε την μπάλα, την πήρε. Δεν του βγήκαν όλες, αλλά έδωσε το στίγμα της τακτικής της Ένωσης. Μπούκαρε στην περιοχή, προσπάθησε να τροφοδοτήσει σωστά τους Κλωναρίδη και Χριστοδουλόπουλο. Μπορεί να μην ήταν τόσο εντυπωσιακός όπως σε άλλα παιχνίδια, αλλά ήταν ουσιαστικά.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Προειδοποίησε με μια εκτέλεση φάουλ. Πήρε πάνω του τη φάση με την εκτέλεση πέναλτι. Ίσως και την πιο "καυτή πατάτα", δεδομένου ότι η ΑΕΚ χρειαζόταν απεγνωσμένα το γκολ. Ευστόχησε και απήλαξε από το άγχος τον ίδιο και τους συμπαίκτες του. Όλα μετά έγιναν πιο εύκολα. Παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της βελγικής εστίας. Το πέτυχε ο Σιμόες στο ριμπάουντ. Μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού έμεινε από δυνάμεις κι αντικαταστάθηκε από τον Γκάλο στο 78ό λεπτό.

ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ: Αυτός που έχασε την πρώτη ευκαιρία της Ένωσης στο ματς, καθώς το σουτ που επιχείρησε στο πέμπτο λεπτό σταμάτησε στο δοκάρι. Μπορεί η προσπάθειά του να μην αναμείφθηκε με γκολ, αλλά έδωσε από τα πρώτα λεπτά στην ΑΕΚ το αίσθημα της ανωτερότητας στο ματς. Ιδιαίτερα κινητικός στο διάστημα που αγωνίστηκε, δεν άφησε ήσυχους του αμυντικούς της Μπριζ. Έδωσε τη θέση του στον Ούγκο Αλμέιδα στο 67ο λεπτό.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ: Πέρασε στο 61' στη θέση του Έλντερ Λόπες. Είχε και την ευκαιρία του να σκοράρει στο 72ο λεπτό. Η αλήθεια είναι ότι ο Σουηδός δεν εγκλιματίστηκε άμεσα (από την είσοδό του) και η ΑΕΚ έχασε κομμάτι της δύναμής της στο κέντρο.

ΑΛΜΕΪΔΑ: Πέρασε στο 67ο λεπτό στη θέση του Βίκτωρα Κλωναρίδη. Ορεξάτος μπήκε ο Πορτογάλος φορ στην αναμέτρηση. Προσπαθώντας να βοηθήσει όχι μόνον επιθετικά (άνοιγμα από την αριστερή πλευρά, τακουνάκι σε γιόχανσον), αλλά κι αμυντικά απομακρύνοντας αποτελεσματικά την μπάλα σε εκτελέσεις κόρνερ. Έχασε την ευκαιρία να πανηγυρίσει το γκολ στο 88ο λεπτό.

ΓΚΑΛΟ: Πέρασε στη θέση του σκόρερ του πρώτου γκολ (Χριστοδουλόπουλου) στο 78'. Με τους Βέλγους να είναι σε πλήρη αποσύνθεση, έκανε ο,τι ήθελε από τη δεξιά πλευρά, εν προκειμένω στη θέση του εξτρέμ όπου και αγωνίστηκε.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ