EUROPA LEAGUE

Η κλήρωση των "8" του Europa League

Η κλήρωση των "8" του Europa League

Έγινε η κλήρωση για την προημιτελική φάση του Europa League. Αποφεύχθηκε ο ιταλικός εμφύλιος. Βόλφσμπουργκ - Νάπολι το σημαντικότερο ζευγάρι που έβγαλε η κληρωτίδα.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Europa League για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης. Τα ζευγάρια είναι τα εξής: Σεβίλλη-Ζενίτ, Ντνίπρο-Μπριζ, Ντινάμο Κ.-Φιορεντίνα, Βόλφσμπουργκ-Νάπολι.

Σεβίλλη - Ζενίτ

Σε τέσσερις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη ενώ δύο ματς έληξαν ισόπαλα. Η Σεβίλλη προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης αποκλείοντας με δύο νίκες την Βιγιαρεάλ ενώ η Ζενίτ απέκλεισε την Τορίνο.

Η κλήρωση των "8" του Europa League

Ντνίπρο - Μπριζ

Η Μπριζ είχε χάσει από την Ντνίπρο 3-2 στην φάση των ομίλων του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ την σεζόν 2004-05, στην μοναδική ευρωπαϊκή αναμέτρηση των δύο ομάδων. Η Μπριζ είναι αήττητη στην διοργάνωση και στη νοκ άουτ φάση έχει μόνο νίκες. Στην φάση των "32" απέκλεισε την Άαλμποργκ και στην φάση των "16" την Μπεσίκτας. Αντίθετα, η Ντνίπρο δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε στον προηγούμενο γύρο το εμπόδιο του Άγιαξ (1-0, 1-2).

Η κλήρωση των "8" του Europa League

Ντινάμο Κιέβου - Φιορεντίνα

Η Ντιναμό Κιέβου είχε αποκλειστεί από την Φιορεντίνα στο Κύπελλο Πρωταθλητριών την σεζόν 1969-70 και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ την σεζόν 1989-90. Η ομάδα από την Ουκρανία εντυπωσίασε στις διπλές αναμετρήσεις με την Έβερτον συντρίβοντας την αγγλική ομάδα στην έδρα της με 5-2! Η Φιορεντίνα απέκλεισε την Ρόμα χάρις στην εμφατική νίκη με 3-0 στο Ολίμπικο.

Η κλήρωση των "8" του Europa League

Βόλφσμπουργκ - Νάπολι

Η Βόλφσμπουργκ με τη Νάπολι είναι το μόνο ζευγάρι της κληρωτίδας που δεν έχουν βρεθεί αντίπαλες στο παρελθόν. Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι της κλήρωσης. Η Βόλφσμπουργκ δείχνει με τις εμφανίσεις της ότι μπορεί να φθάσει στον τελικό της Βαρσοβίας. Στην φάση των "16" απέκλεισε με δύο νίκες την Ίντερ. Στόχο τον τελικό του Europa League έχει βάλει και η Νάπολι που απέκλεισε την Ντινάμο Μόσχας.

Η κλήρωση των "8" του Europa League
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ