EUROPA LEAGUE

Η γεωγραφία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο Europa League

Η γεωγραφία Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ στο Europa League

Μόλις 5 Έλληνες σε σύνολο 42 ποδοσφαιριστών αγωνίστηκαν την Πέμπτη το βράδυ με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Με τον Ολυμπιακό να μην έχει κανέναν Έλληνα στη σύνθεσή του - ούτε στην αρχική ενδεκάδα ούτε στις τρεις αλλαγές - τον Παναθηναϊκό μόλις έναν μέχρι την αποχώρηση του Κουτρουμπή και τον ΠΑΟΚ τέσσερις, η χώρα μας είχε μόλις πέντε εκπροσώπους στα τρία ματς των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ απέναντι σε Γιουνγκ Μπόις, Άγιαξ και Φιορεντίνα αντίστοιχα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Πάνω από τους μισούς ποδοσφαιριστές εκ του συνόλου των 42 (τρεις ενδεκάδες μαζί με τρεις αλλαγές για Μπέντο, Στραματσόνι και Ίβιτς) έχουν ευρωπαϊκή καταγωγή, ακολουθεί η Αφρική και τελευταία η Νότιος Αμερική.

Συνολικά 14 ποδοσφαιριστές χρησιμοποίησε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Πάουλο Μπέντο, στη Βέρνη κατά τη νίκη επί της Γιουνγκ Μπόις. Όλοι αλλοδαποί. Όχι ότι είχε πολλές επιλογές. Μόνον οι Φορτούνης και Καπίνο ήταν στην αποστολή. Την τιμητική της είχε η Ιβηρική με δύο Πορτογάλους και δύο Ισπανούς. Συνολικά οκτώ Ευρωπαίοι, τρεις οι Νοτιοαμερικάνοι, τρεις οι Αφρικανοί.

Αναλυτικά οι εθνικότητες των 14 παικτών του Ολυμπιακού:

Ιταλία: Λεάλι

Πορτογαλία: Φιγκέιρας, Αντρέ Μαρτίνς

Ισπανία: Ντε λα Μπέγια, Μποτία

Μαρόκο: Ντα Κόστα

Σερβία: Μιλιβόγιεβιτς

Αργεντινή: Καμπιάσο

Γερμανία: Μαρίν

Βραζιλία: Σεμπά

Νορβηγία: Ελιουνούσι

Νιγηρία: Ιντέγε

Τόγκο: Ρομαό

Παραγουάη: Καρντόσο

Στον Παναθηναϊκός, ο Αντρέα Στραματσόνι συμπεριέλαβε έναν Έλληνα στην αρχική ενδεκάδα. Αλλά, κι αυτός έδωσε τη θέση του στον Βιγιαφάνιες στο 68ο λεπτό, έκτοτε το "τριφύλλι" αγωνίστηκε χωρίς Έλληνα στη σύνθεσή του. Συνολικά ένας Έλληνας στους 14 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στο "Απόστολος Νικολαΐδης" στην ήττα από τον Άγιαξ.

Συνολικά οκτώ Ευρωπαίοι, τέσσερις Νοτιοαμερικάνοι και δύο Αφρικανοί. Η "μερίδα του λέοντος" στην Αργεντινή με τρεις εκπροσώπους: Λεντέσμα, Λέτο και Βιγιαφάνιες.

Αναλυτικά οι εθνικότητες των 14 παικτών του Παναθηναϊκού:

Αγγλία: Στιλ

Ελλάδα: Κουτρουμπής

Βραζιλία: Μολέντο

Βουλγαρία: Ιβανόφ

Ιταλία: Μέστο

Πορτογαλία: Ζέκα

Αργεντινή: Λεντέσμα, Λέτο, Βιγιαφάνιες

Σουηδία: Χουλτ, Μπεργκ

Φινλανδία: Λουντ

Γκάνα: Γουακάσο

Κονγκό: Σαμπά

Η πιο ελληνική εκ των τριών ομάδων μας, οι οποίες αγωνίζονται στο Europa League. Τέσσερις Έλληνες χρησιμοποιήθηκαν από τον Βλάνταν Ίβιτς στην εντός έδρας ισοπαλία με τη Φιορεντίνα, στην Τούμπα.

Και η πιο ευρωπαϊκή επίσης, με εννιά ποδοσφαιριστές από τη "Γηραιά ήπειρο". Τέσσερις Αφρικανοί και μόλις ένας Νοτιοαμερικάνος, ο Λέο Μάτος.

Αναλυτικά οι εθνικότητες των 14 παικτών του ΠΑΟΚ:

Ελλάδα: Γλύκος, Τζαβέλλας, Πέλκας, Αθανασιάδης

Βραζιλία: Μάτος

Πράσινο Ακρωτήρι: Βαρέλα, Γκάρι Ροντρίγκες

Κροατία: Λέοβατς

Αγκόλα: Τζάλμα

Βοσνία: Τσίμιροτ

Ισπανία: Κάνιας, Κρέσπο

Σενεγάλη: Τιάμ

Ουκρανία: Σάχοβ

Πάμε να δούμε τι έγινε συνολικά. Μόλις πέντε Έλληνες ποδοσφαιριστών σε σύνολο 42 αγωνίστηκαν την Πέμπτη σε Βέρνη, Τούμπα και "Απόστολος Νικολαΐδης". Από αυτούς τους 42, οι 25 (πάνω από το μισό) είναι Ευρωπαίοι, οκτώ Νοτιοαμερικάνοι και εννιά Αφρικανοί.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ