EUROPA LEAGUE

Η απίστευτη ιστορία του εκπροσώπου της Γιουρόπα

Η απίστευτη ιστορία του εκπροσώπου της Γιουρόπα

Διαβάστε για τον εκπρόσωπο της Γιουρόπα στην κλήρωση του Europa League, που δεν έχει σχέση με την ομάδα από το Γιβραλτάρ και τη συνάντηση του με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Η ΑΪΚ Στοκχόλμης είναι η επικρατέστερη για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό στον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, όμως η Γιουρόπα από το Γιβραλτάρ έχει δικαίωμα στο όνειρο, εφόσον έχει τη ρεβάνς στην έδρα της και πρόκειται για ένα και μοναδικό παιχνίδι, όπου θέλει να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα.

Ωστόσο, το παρασκήνιο της εκπροσώπησης της Γιουρόπα στην κλήρωση του γ' προκριματικού είναι από εκείνα που προκαλούν το ενδιαφέρον... Μία ξεχωριστή ποδοσφαιρική ιστορία, μιας ομάδας από τη χώρα με τον μικρότερο πληθυσμό στα μητρώα της UEFA.

Όμως, ας τα πάρουμε από την αρχή... Ως εκπρόσωπος της Γιουρόπα στη διαδικασία της Παρασκευής (15/7) διαπιστεύτηκε ο Ντιβές Γιόσι, ένας Άγγλος 26 ετών από το Λέστερ. Αλλά, στην πραγματικότητα, ο Γιόσι δεν έχει καμία σχέση με τη Γιουρόπα.

Τι συνέβη και βρέθηκε στη Νιόν, στα γραφεία της UEFA; Την απίθανη ιστορία του την αποκάλυψε ο ίδιος, μιλώντας στην αγγλική ιστοσελίδα leicestermercury.co.uk.

Ο Γιόσι εργάζεται σε μία ναυτηλιακή εταιρία που μεταφέρει πετρέλαιο και έχει την έδρα της στη λίμνη της Γενεύης. "Η εταιρία είχε παρουσία στο Γιβραλτάρ τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ένας άνθρωπος με τον οποίο συνεργαζόμασταν εκεί ήταν ο πρόεδρος της Γιουρόπα" ανέφερε, εξηγώντας τη σύνδεση.

"Οι διοικούντες την Γιουρόπα βρίσκονταν στη Σουηδία την νύχτα πριν την κλήρωση, για το πρώτο παιχνίδι με την ΑΪΚ στον β' προκριματικό. Ο πρόεδρος της Γιουρόπα επικοινώνησε μαζί μας και ρώτησε εάν κάποιος ενδιαφερόταν να πάει στα γραφεία της UEFA για την κλήρωση, επειδή κανένας από εκείνους δεν προλάβαινε να πάει. Εγώ απάντησα θετικά και την επόμενη μέρα πήγα στην κλήρωση. Όλο αυτό μου συνέβη την Τετάρτη!" τόνισε ο Γιόσι!

Δεν το λες και κάτι που συμβαίνει κάθε μέρα... Αλλά, έχει και συνέχεια!

Η Γενεύη και η Νιόν απέχουν ελάχιστα, οπότε ο Γιόσι εκπροσώπησε τη Γιουρόπα. "Εάν νικήσουμε την ΑΪΚ, τότε θα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό. Μετά την κλήρωση οι εκπρόσωποι των ομάδων συζητούν τα διαδικαστικά των παιχνιδιών. Ημερομηνίες, ξενοδοχεία, αεροδρόμια κτλ" σχολίασε ο Γιόσι από την εμπειρία που αποκόμισε.

Κάπου εδώ, αρχίζει το καλύτερο για τον Γιόσι! "Ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον διευθυντή ποδοσφαίρου, τον παγκόσμιο πρωταθλητή με τη Βραζιλία, Ζιλμπέρτο Σίλβα! Μου μίλησε για την εποχή που αγωνίστηκε στη Βραζιλία, μέχρι και την παραδοχή του Ροναλντίνιο στα αποδυτήρια στη διάρκεια του Μουντιάλ του 2002, ότι το φάουλ που σκόραρε εναντίον της Αγγλίας είχε κάτι απροσδόκητη κατάληξη!" ανέφερε ο Γιόσι.

"Είπα στον Ζιλμπέρτο να μιλήσει με τον πρόεδρο (σ.σ. της Γιουρόπα) στο τηλέφωνο για να κανονίσουν τις λεπτομέρειες και μετά γευματίσαμε στην καφετέρια της UEFA. Ήταν μία φανταστική μέρα, για να είμαι ειλικρινής" παραδέχτηκε. Και πως να μην ήταν... Από τη ναυτηλιακή, βρέθηκε για λίγες ώρες στην καρδιά του ποδοσφαίρου...

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ