EUROPA LEAGUE

Η ΑΪΚ έχει 5/6 σε συνθετικό χλοοτάπητα

Η ΑΪΚ έχει 5/6 σε συνθετικό χλοοτάπητα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ρεβάνς στη Σουηδία θα διεξαχθεί σε συνθετικό χλοοτάπητα και η ΑΪΚ Στοκχόλμης έχει καλά στατιστικά με αντίστοιχους αγωνιστικούς χώρους στη διάρκεια του 2016.

Ο Παναθηναϊκός πήρε το προβάδισμα για την πρόκριση στα play off του Europa League, όμως πρέπει να αντιμετωπίσει την ΑΪΚ Στοκχόλμης και στη ρεβάνς της Σουηδίας. Σε ένα παιχνίδι που εκτός από το αγωνιστικό σκέλος, υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι θα διεξαχθεί στην "Tele2 Arena", το γήπεδο της Χάμαρμπι.

Την ημέρα του αγώνα στην "Friends Arena", την έδρα της ΑΪΚ, διοργανώνεται συναυλία μουσικού συγκροτήματος και επιλέχτηκε η έδρα της Χάμαρμπι. Η ιδιαιτερότητα έγκειται στον συνθετικό χλοοτάπητα, έναν αγωνιστικό χώρο που οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχουν συνηθίσει.

Σε αντίθεση με τους αντιπάλους τους, οι οποίοι έχουν αντίστοιχες εμπειρίες στη διάρκεια του 2016. Μέχρι στιγμής, έχουν αγωνιστεί 6 φορές σε συνθετικό χλοοτάπητα και μετρούν 5 νίκες και 1 ήττα. Όσον αφορά την "Tele 2 Arena", έπαιξαν τον πρώτο προκριματικό του Europa League, νικώντας 2-0 και προσφάτως, επικράτησαν 3-0 της Χάμαρμπι (την Κυριακή 24/7).

Ως πλεονέκτημα θεωρούν τον συνθετικό χλοοτάπητα και οι παίκτες της ΑΪΚ Στοκχόλμης, με τον Γιόχαν Μπλόμπεργκ να εκφράζει τη συγκεκριμένη άποψη: "Νομίζω ότι μπορεί να μας ωφελήσει κάπως, παίξαμε εκεί πρόσφατα και είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους αγωνιστικούς χώρους, περισσότερο από τους αντιπάλους μας".

Πάντως, ο Σουηδός χαφ θα προτιμούσε να διεξαχθεί το ματς στη φυσική έδρα της ΑΪΚ: "Δεν υπάρχει κάτι που να μας αρέσει. Θα προτιμούσαμε να παίζουμε στη Friends Arena. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πως θα παίξει ο Παναθηναϊκός, αλλά νομίζω πως έχουμε ένα αβαντάζ"

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ