EUROPA LEAGUE

Γρηγορίου: "Θυσία ο ένας για τον άλλον"

Γρηγορίου: "Θυσία ο ένας για τον άλλον"
INTIME SPORTS

Για να έχει τύχη κόντρα στη Φενέρ ο Ατρόμητος θα πρέπει ο ένας παίκτης να θυσιαστεί για τον άλλον. Αυτό υποστήριξε ο προπονητής Μιχάλης Γρηγορίου, με τον Στέφανο Ναπολεόνι να δηλώνει για το ιδανικό αποτέλεσμα: "5-0".

Αρχικά ο Μιχάλης Γρηγορίου ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση της Πέμπτης (20/8, 21.00) με τη Φενέρ, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα για τα play off του Europa League: "Για εμάς αποτελεί τεράστια πρόκληση και χαρά το παιχνίδι αυτό. Θα θέλαμε βέβαια μετά την πρόκριση επί της ΑΪΚ να ήταν πιο ευνοϊκή η κλήρωση, αλλά είναι χαρά μας να υποδεχτούμε τη Φενέρμπαχτσε, την πιο σπουδαία ομάδα που έχει έρθει ποτέ στο Περιστέρι. Ο στόχος μας είναι να δώσουμε ενδιαφέρον και στα δύο παιχνίδια, αρχής γενομένης από το πρώτο. Αυτός είναι ο στόχος μας απέναντι στη Φενέρ".

-Τι σημαίνει για τον Ατρόμητο μια νίκη, μια ισοπαλία ή μια ήττα;

"Στόχος είναι ένα από τα δύο πρώτα αποτελέσματα. Σε ήττα οι ελπίδες θα είναι περιορισμένες. Δεν θα πάμε για τουρισμό στην Τουρκία ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Πιστεύω στα παιδιά και με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να τα καταφέρουμε".

- Υπάρχει φλόγα και έξτρα κίνητρο για την έκπληξη;

"Τα παιδιά το θέλουν πολύ από την αρχή της προετοιμασίας. Στόχος εξ αρχής ήταν η είσοδος στους ομίλους. Η Φενέρ είναι το ξεκάθαρο φαβρί. Οι παίκτες οι δικοί μου είναι οι καλύτεροι, έτσι τους θεωρώ. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί. Τους έχω εμπιστοσύνη και θα το καταφέρουμε σε μεγάλο βαθμό".

- Πέρα από μυαλό, τι απαιτείται τώρα για την έκπληξη και το όνειρο;

"Να πιάσουμε εξαιρετική απόδοση και όλοι να παίξουν στο 100%. Και ο αντίπαλος να μη βρεθεί σε καλή μέρα. Εκτός από μυαλό, θέλει και τακτική. Έχουμε κάνει ανάλυση, έχουμε εναλλακτικές, δουλέψαμε σε κομμάτια που μπορούν να διαφοροποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη του ματς. Και στα 90 λεπτά να θυσιαστεί ο ένας για τον άλλον. Να είμαστε οικογένεια μέσα στο γήπεδο".

Γρηγορίου: "Θυσία ο ένας για τον άλλον"
INTIME SPORTS

-Ποιος ο στόχος για το αυριανό ματς;

"Να πετύχουμε γκολ. Και εντός αλλά και εκτός έδρας αυτός είναι ο στόχος. Επιβάλλεται να σκοράρουμε. Μεσοεπιθετικά η Φενέρ ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Δεν μπορώ να πω ότι πάμε για το μηδέν. Θα είναι καταστροφικό για την ομάδα και τη φιλοσοφία μας".

-Ποιον παίκτη της Φενέρ θεωρείτε βαρόμετρο;

Είναι παγκοσμίου εμβέλειας παίκτες. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Ντιέγκο, Νανί, Φαν Πέρσι, Φερναντάο... Θα δώσει έμφαση στην επίθεση ο αντίπαλος. Θέλει 100% συγκέντρωση. Θα βρούμε ευκαιρίες. Δεν υπάρχει μόνο ένας παίκτης κλειδί στη Φενέρ".

-Πόσο σημαντική θα είναι η βοήθεια του κόσμου;

"Ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης αυτής της ομάδας. Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο και αυτό θα δώσει ώθηση στους παίκτες μου για το κάτι παραπάνω".

-Πόσο θα επηρεάσει τον αγώνα το γεγονός ότι ο Βίτορ Περέιρα γνωρίζει τον Ατρόμητο, αλλά και η ομάδα τον προπονητή.

"Θα έχει περισσότερα στοιχεία για εμάς. Ξέρει αρκετούς παίκτες. Θα είναι πιο εύκολη η ανάλυση. Και σε προπονητικό επίπεδο έχουμε έρθει αντιμέτωποι. Θα είναι όμως τώρα δύο εντελώς διαφορετικά παιχνίδια".

Ναπολεόνι: "Το δικό μου πιο δύσκολο γκολ από του Φαν Πέρσι"

Ο Στέφανο Ναπολεόνι μίλησε για τις δυσκολίες του παιχνιδιού και συνέκρινε το γκολ που είχε πετύχει με εκείνο του Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο προηγούμενο Μουντιάλ.

Γρηγορίου: "Θυσία ο ένας για τον άλλον"
INTIME SPORTS

"Θα έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι. Ξέρουμε με ποιον αντίπαλο έχουμε να παίξουμε. Θα δείξουμε σεβασμό, αλλά δεν θα φοβηθούμε. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά και θα είμαστε έτοιμοι να πετύχουμε αυτό που θέλουμε".

-Σας έχει υποσχεθεί ο πρόεδρος έξτρα πριμ;

"Δεν σκεφτόμαστε για πριμ. Όλοι θέλουμε να κερδίσουμε τη Φενέρ, όχι όμως για τα λεφτά. Είναι ό,τι καλύτερο να παίζεις με τόσο μεγάλες ομάδες. Αν θα μας πει τίποτα αργότερα ο πρόεδρος, είναι κάτι που δεν γνωρίζω".

-Είχες πετύχει με τον Φαν Πέρσι παρόμοια γκολ. Αυτός στο Μουντιάλ, εσύ με τον Αστέρα Τρίπολης.

"Εγώ είμαι ο Ναπολεόνι και το έβαλα με τον Αστέρα Τρίπολης, αυτός στο Μουντιάλ. Όταν το βάζει ο Ναπολεόνι δεν γίνεται τόσος ντόρος. Το δικό μου ήταν φυσικά πιο δύσκολο".

-Τι έχει αλλάξει σε σχέση με πέρυσι;

"Έχουμε διαφορετική ψυχολογία σε σχέση με πέρυσι. Ο προπονητής μας άλλαξε πολύ. Ήρθαν και παίκτες που επιδιώκουν όλοι το ίδιο, νίκες, μαζί με τα άλλα παιδιά που έμειναν. Με την ΑΪΚ δείξαμε ότι είμαστε καλή ομάδα και μπορούμε να πετύχουμε πολλά".

-Έχεις ονειρευτεί να τρυπήσεις την άμυνα της Φενέρ;

"Είναι κάτι ωραίο να παίζεις αντίπαλος με τους παίκτες που έχει η Φενέρ. Αυτό μας κάνει να έχουμε περισσότερο κίνητρο. Αυτό που ονειρεύομαι όμως είναι να περάσει η ομάδα στους ομίλους. Μακάρι να το πετύχουμε".

-Όταν ο Ατρόμητος είναι αουτσάιντερ λειτουργεί καλύτερα. Είναι θετικό αυτό για εσάς;

"Έντεκα αυτοί, έντεκα και εμείς. Η μπάλα είναι στρογγυλή. Πάμε να παίξουμε. Αυτό είναι κάτι εξωαγωνιστικό που μου λέτε".

-Το καλύτερο σκορ για αύριο;

"5-0. Τι να σας πω... Στόχος είναι να περάσουμε".

"ΣΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ"

* Τελευταίος το λόγο πήρε ο Μιχάλης Γρηγορίου, που έκανε αναφορά στο πριμ για το οποίο ρωτήθηκε ο Ναπολεόνι: "Το μόνο άγχος που δεν υπάρχει σε αυτήν την ομάδα είναι το οικονομικό. Για αυτό τα παιδιά δεν ενδιέφερε να ακούσουν για πριμ. Η αυριανή μάχη είναι το επιστέγασμα της μεγάλης προσπάθειας της οικογένειας Σπανού".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ