EUROPA LEAGUE

Γκσπούρνινγκ στο Sport24.gr: "Μόνο έτσι θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ"

Γκσπούρνινγκ στο Sport24.gr: "Μόνο έτσι θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ"
Γκσπούρνινγκ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Μίκαελ Γκσμπούρνινγκ, ο οποίος έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ και ήταν μέχρι πέρυσι στη Σάλκε, μιλά στο Sport24.gr για την αναμέτρηση των δύο ομάδων στο Europa League. Ο Αυστριακός εξηγεί πώς θα έχει τύχη για πρόκριση ο Δικέφαλος. (PHOTO).

Ο Αυστριακός τερματοφύλακας Μίκαελ Γκσπούρνινγκ πρωτοήρθε στην Ελλάδα το δεύτερο μισό της σεζόν 2006-2007 για την Ξάνθη. Έπαιξε στους ακρίτες μέχρι το 2012 και την επομένη έφυγε για τις ΗΠΑ, υπογράφοντας στους Σιάτλ Σάουντερς. Το δεύτερο μισό της σεζόν 2013-2014 επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ. Ακολούθησε ο Πλατανιάς το 2014-2015, οπότε ήταν και η τελευταία του χρονιά στην Ελλάδα.

Μετά την ομάδα των Χανίων πήγε στη Σάλκε και πλέον βρίσκεται στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, στην Ουνιόν Βερολίνου, όπου είναι τρίτος τερματοφύλακας και προπονητής τερματοφυλάκων στην Κ21 της ομάδας.

Μέχρι πέρυσι λοιπόν στη Σάλκε ο 35χρονος Γκσπούρνινγκ, ο οποίος μίλησε στο Sport24.gr για την αναμέτρηση των "βασιλικών μπλε" με τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος κληρώθηκε με τους Γερμανούς στο πλαίσιο των "32" του Europa League και καταθέτει τις απόψεις του για τα δύο παιχνίδια, που θα γίνουν 16 και 23 Φεβρουαρίου, σε Τούμπα και Βέλτινς Αρένα, αντίστοιχα.

Γκσπούρνινγκ στο Sport24.gr: "Μόνο έτσι θα προκριθεί ο ΠΑΟΚ"

- Παρακολουθείς καθόλου τον ΠΑΟΚ;

"Όχι σε καθημερινή βάση. Ξέρω ότι έχει χάσει αρκετούς βαθμούς στο πρωτάθλημα. Βέβαια τα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη δεν έχουν καμία σχέση".

- Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να έχει τύχη και να προκριθεί;

"Κατ' αρχήν πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ ωραία παιχνίδια. Και στη Θεσσαλονίκη και στη Γερμανία. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πάρει θετικό αποτέλεσμα στην Τούμπα, γιατί στην έδρα της η Σάλκε είναι εξαιρετική. Σίγουρα θα πρέπει να μην δεχτεί γκολ στην έδρα του ο ΠΑΟΚ, γιατί μετά θα είναι δύσκολο. Και το 0-0 καλό αποτέλεσμα θα είναι στη Θεσσαλονίκη, αλλά ίσως να μην αρκεί. Το 1-0 θα ήταν το ιδανικό".

- Ποιος είναι ο τρόπος παιχνιδιού της Σάλκε;

"Είναι ομάδα που της αρέσει να κρατά τη μπάλα και να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Μπορεί να κάνει πολλές τελικές σε ένα παιχνίδι. Πρέπει να προσέξει αμυντικά ο ΠΑΟΚ, γιατί η Σάλκε έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που μπορούν εύκολα να κάνουν ζημιά στον αντίπαλο".

- Ο παίκτης της που ξεχωρίζει και που πιστεύεις ότι είναι ο πιο επικίνδυνος για τον ΠΑΟΚ ποιος είναι;

"Είναι αρκετοί οι ποδοσφαιριστές της Σάλκε που μπορούν να κρίνουν ένα ματς. Πάρα πολύ καλός είναι ο Αυστριακός μέσος, ο Σεπφ. Αλλά κατά τη γνώμη ο καλύτερος από όλους είναι ο Αλγερινός Μπενταλέμπ. Αυτόν να προσέξει λίγο περισσότερο ο ΠΑΟΚ".

- Η Σάλκε δεν τα πηγαίνει τόσο καλά στη Μπουντεσλίγκα. Που εκτιμάς ότι οφείλεται αυτό;

"Έχασε και στα πέντε πρώτα παιχνίδια και λογικό ήταν να μείνει πολύ πίσω στη βαθμολογία. Μετά τα πράγματα έγιναν καλύτερα, αφού ήταν αήττητη για επτά ματς. Δεν πρέπει να ξεγελάει τον ΠΑΟΚ ότι η Σάλκε είναι μακριά από τις πρώτες θέσεις στη Μπουντεσλίγκα, γιατί όπως σου είπα διαφέρουν τα παιχνίδια του πρωταθλήματος με αυτά της Ευρώπης".

- Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα θα παίξει ρόλο;

"Για τον ΠΑΟΚ οι οπαδοί του είναι σημαντικοί. Όμως θα πρέπει να πω ότι το ίδιο καυτή θα είναι η ατμόσφαιρα και στη Βέλτινς Αρένα. Αν βρει εκτός έδρας γκολ ο ΠΑΟΚ θα είναι πολύ σημαντικό".

- Είναι η Σάλκε το φαβορί;

"Είναι, ναι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει πιθανότητες. Εύχομαι να γίνουν ωραία παιχνίδια και να προκριθεί η ομάδα που θα το αξίζει...".

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ