EUROPA LEAGUE

Γκιουνές: "Ανησυχήσαμε αλλά ευτυχώς πήραμε την πρόκριση"

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ - ÏÓÖÐ  / EUROPA LEAGUE / BESIKTAS - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÌÐÅÓÉÊÔÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROPA LEAGUE / BESIKTAS - OLYMPIAKOS (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Για την αποβολή του Αμπουμπακάρ και την ανησυχία που δημιούργησε μίλησε ο Σενόλ Γκιούνες, που ήταν ανακουφισμένος για την πρόκριση της Μπεσίκτας επί του Ολυμπιακού. "Η φιλία και η αγάπη προς τον ελληνικό σύλλογο είναι αμοιβαία", τόνισε ο Τούρκος τεχνικός.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Σενιόλ Γκιουνές στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη - πρόκριση της Μπεσίκτας επί του Ολυμπιακού, που έδωσε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Europa League στην τουρκική ομάδα:

"Απόψε ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη βραδιά, αλλά στο τέλος νικήσαμε. Εγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Σε τέτοιο ματς να βάλεις τέσσερα γκολ είναι πολύ δύσκολο. Μετά το 2-0 κάναμε αρκετά λάθη και δεχτήκαμε ένα τέρμα. Μετά που μείναμε με δέκα ποδοσφαιριστές δυσκολευτήκαμε αρκετά. Αλλά στο τέλος το αποτέλεσμα που θέλαμε εξ αρχής, το πήραμε. Ευτυχώς!

Τώρα πήγαμε στα προημιτελικά, δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην κλήρωση. Θέλω πρωτίστως όμως να κερδίσουμε το πρωτάθλημα στην Τουρκία και μετά θα δούμε. Οι παίκτες ξέρουν ποια ακριβώς θα είναι τα πλάνα μας για τα παιχνίδια που ακολουθούν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ερντογάν, τον κ. Φατίχ Τερίμ, την Μπασακσεχίρ και όλους όσους μας έστειλαν συγχαρητήρια", τόνισε αρχικά ο Τούρκος τεχνικός.

Μετά το 2-0 η Μπεσίκτας σαν να σταμάτησε. Τι σκέφτεστε για αυτό;

Δεν ξέρω τι έπαθε εκείνη τη στιγμή η ομάδα μας. Βέβαια είναι παιχνίδι. Θα κερδίσεις ή θα χάσεις. Συμμαζευτήκαμε όμως και όπως είδατε πήραμε το σκορ που θέλαμε.

Μιλήσατε με τον Αμπουμπακάρ για το τι σκεφτόταν τη στιγμή που χτυπούσε τον Ρέτσο και στο τέλος αποβλήθηκε;

Δεν το ξέρω. Αλλά στο ματς που είχαμε παίξει με την Ντιναμό Κιέβου, είχε βγει μία άδικη κάρτα. Και απόψε για εμένα η φάση του Κουαρέσμα π.χ. ήταν πέναλτι.

Όνειρο ήταν τα όσα συνέβησαν απόψε στο γήπεδο. Τι σκέφτεστε για τον τελικό της Στοκχόλμης;

Βήμα-βήμα, παιχνίδι – παιχνίδι πηγαίνουν προς τον τελικό. Θα δούμε τι θα γίνει. Αύριο που έχουμε κλήρωση, θα μελετήσουμε τον αντίπαλο και θα κοιτάξουμε από αγώνα σε αγώνα να παίζουμε καλύτερα.

Αφού μείνατε με δέκα παίκτες, περιμένατε και δεν κάνατε αλλαγή αμέσως. Για ποιο λόγο;

Ημουν υποχρεωμένος να περιμένω, γιατί δεν έπρεπε να αλλάξω την αμυντική λειτουργία. Αν σκόραραν άλλο ένα γκολ, θα δυσκόλευε η δουλειά μας. Στα χαφ οι παίκτες μας έκαναν ό,τι έπρεπε, βοήθησε αρκετά και ο Κουαρέσμα. Μετά έκανα τις αλλαγές, ίσως χρειαζόταν να βάλω ακόμα έναν αμυντικό, αλλά προτίμησα να μην το κάνω γιατί θεωρώ ότι θα χάλαγε η αμυντική λειτουργία της ομάδας μας.

Τι σκέφτεστε από τώρα και στο εξής για τον Αμπουμπακάρ;

Μας έκανε ζημιά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και στο ποδόσφαιρο δεν πρέπει να προκαλείς τέτοιου είδους ζημιές.

Η ομάδα σας θα πάει μέχρι τον τελικό ή όχι;

Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό, γιατί στην Αθήνα μάς φιλοξένησε πολύ καλά. Η φιλία και η αγάπη προς τον ελληνικό σύλλογο είναι αμοιβαία. Παίξαμε σήμερα πολύ καλά, θέλαμε να κερδίσουμε πιο πολύ από τον Ολυμπιακό και κερδίσαμε.

Τι προτιμάτε; Πρωτάθλημα ή Γιουρόπα Λιγκ;

Και τα δύο...

Μετά την αποβολή μήπως ανησυχήσατε;

Φυσικά ανησυχήσαμε. Δεν είναι εύκολο να παίζεις με δέκα ποδοσφαιριστές.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ