EUROPA LEAGUE

Γκατιέ: Η "ΑΕΚ αποφασισμένη και με κίνητρο"

Γκατιέ: Η "ΑΕΚ αποφασισμένη και με κίνητρο"
Γκατιέ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τεχνικός της Σεντ Ετιέν, Κριστόφ Γκατιέ, αποκάλυψε πώς περιμένει να παρουσιαστεί την Πέμπτη (4/8) η ΑΕΚ στην ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Χαρακτήρισε την Ένωση αποφασισμένη και με κίνητρο για πρόκριση.

Μπορεί να έστειλε την… πίεση στον γηπεδούχο, όμως παραδέχθηκε πως η Σεντ Ετιέν θα πρέπει να… ματώσει για να βάλει γκολ και να προκριθεί. Μπορεί να τόνισε πως η ομάδα του θα παίξει επιθετικά, αλλά δεν έκρυψε πως ανησυχεί για την αποφασισμένη ΑΕΚ. Ο Κριστόφ Γκατιέ έδωσε το… στίγμα της αυριανής ρεβάνς, μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, στο πλαίσιο του γ' προκριματικού γύρου του Europa League.

Αρχικά είπε: «Πρέπει να κάνουμε ένα άλλο παιχνίδι. Να ματώσουμε επιθετικά και να είμαστε πιο καλοί δημιουργικά. Αν σκοράρουμε ένα γκολ, θα μας δώσει πλεονέκτημα. Η ομάδα μου δεν θα στηθεί αμυντικά. Δεν θα περιμένει την ΑΕΚ. Θέλουμε και πρέπει να βάλουμε ένα γκολ. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, γιατί παίζουμε απέναντι σε έναν ποιοτικό αντίπαλο. Οι πιθανότητες είναι 50-50 και αυτό που ξέρω, είναι πως η ομάδα μου, θα πρέπει να σκοράρει αύριο προκειμένου να πάρει την πρόκριση.

Γνωρίζω πως έχω έμπειρους παίκτες. Ακόμα βρίσκομαι σε σκέψεις για την ενδεκάδα. Διότι από την μια μεριά πρέπει να παρουσιαστεί μια συμπαγής ομάδα, αλλά από την άλλη, πρέπει να βάλουμε και ένα γκολ. Εμείς δουλεύουμε στις προπονήσεις με την ομάδα. Οι παίκτες έχουν προπονήσεις στα πόδια τους, αλλά έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Και απέχουμε πολύ από το μάξιμουμ. Αλλά βλέπω την πρόοδο από αγώνα σε αγώνα. Γνωρίζω πως το αυριανό παιχνίδι θα έχει ένταση και πρέπει να κάνουμε περισσότερα αύριο, σε σχέση με το πρώτο ματς.

Να είμαστε καλύτεροι στην επίθεση και συμπαγείς στην άμυνα. Τα πράγματα στη ζωή δεν εμφανίζουν μια γραμμική σχέση. Όταν αποτυγχάνεις, γίνεσαι καλύτερος. Ότι και να γίνει αύριο, η σεζόν δεν σταματά για εμάς. Αύριο το βράδυ, μια από τις δυο ομάδες, θα είναι δυσαρεστημένη. Αύριο θα τα δώσουμε για να προκριθούμε. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα συνεχίσουμε για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις μας. Ελπίζω πως οι παίκτες μου, δεν θα μπουν πιεσμένοι. Όταν άλλωστε παίζεις εκτός έδρας, η πίεση είναι στον γηπεδούχο. Την ΑΕΚ την περιμένω με κίνητρο και αποφασισμένη. Όπως και εμείς».

«Να βάλουμε ένα γκολ»

Για την ανάγκη να σκοράρει η Σεντ Ετιέν στο Ολυμπιακό Στάδιο, μίλησε ο εξτρέμ των Γάλλων, Ρομέν Αμουμά. «Το πρώτο παιχνίδι ήταν δύσακολο. Ένα παιχνίδι που δεν πήγες όπως το επιθυμούσαμε. Κάναμε ένα καλό πρώτο ημίχρονο και μια καλή άμυνα. Αλλά χάσαμε τις ευκαιρίες που κάναμε. Πιστευώ πως είμαστε έτοιμοι. Έχουμε κάνει μια καλή προετοιμασία για το ματς αυτό. Και θέλουμε να κάνουμε το μάξιμουμ για να προκριθούμε.

Και πέρυσι είχαμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια και ξέραμε τι να κάνουμε. Το ίδιο θέλουμε να κάνουμε και τώρα. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να κερδίσουμε, αλλά δεν πρέπει και να χάσουμε. Η ΑΕΚ είναι μια επικίνδυνη ομάδα και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αν βάλουμε ένα γκολ, θα βάλουμε δύσκολα στην ΑΕΚ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συμπαγείς στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε πιο επίμονοι και πιο ακριβείς. Να σκοράρουμε γρήγορα και να είμαστε πιο αποφασιστικοί πρέπει στο αυριανό παιχνίδι» ήταν τα λόγια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όταν το 0-0 είναι ευχή και κατάρα
"Φεύγουν" τα εισιτήρια με την Σεντ Ετιέν
"Καμπανάκι" από τηνΑΕΚ

PHOTO CREDITS : ACTION IMAGES

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ