EUROPA LEAGUE

Φιορεντίνα - Σεβίλλη 0-2

FLORENCE, ITALY - MAY 14: Carlos Bacca of FC Sevilla celebrates after scoring a goal during the UEFA Europa League Semi Final match between ACF Fiorentina and FC Sevilla on May 14, 2015 in Florence, Italy.  (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images)
FLORENCE, ITALY - MAY 14: Carlos Bacca of FC Sevilla celebrates after scoring a goal during the UEFA Europa League Semi Final match between ACF Fiorentina and FC Sevilla on May 14, 2015 in Florence, Italy. (Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images) GETTY IMAGES

Η Σεβίλλη νίκησε την Φιορεντίνα και στην Ιταλία, έτσι πήρε άνετη πρόκριση στο τελικό του Europa League για 2η σερί χρονιά και συνολικά 4η στην ιστορία της (videos)

Την πρόκριση στον τελικό του Europa League πήρε η Σεβίλλη με χαρακτηριστική άνεση, καθώς μετά το 3-0 του "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν" νίκησε την Φιορεντίνα και στην Φλωρεντία, αυτήν την φορά με 2-0.

Ο ισπανικός σύλλογος θα παίξει στον τελικό της διοργάνωσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς πέρσι είχε κατακτήσει το τρόπαιο κόντρα στην Μπενφίκα (επικράτησε στα πέναλτι).

Αυτός μάλιστα θα είναι ο 4ος τελικός στην ιστορία της, καθώς έχει κατακτήσει το τρόπαιο δύο σερί χρονιές, το 2006 και το 2007, απλά τότε η διοργάνωση λεγόταν ακόμη UEFA Cup (έχει μόνο νίκες στους τελικούς δηλαδή).

Όσον αφορά στην Φιορεντίνα, έχασε την ευκαιρία για τον 5ο τελικό της. Έχει κατακτήσει το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1961 (με Ρέιντζερς) και έχει χάσει στον τελικό του Πρωταθλητριών το 1957 (Ρεάλ), του Κυπελλούχων το 1962 (Ατλέτικο) και του UEFA Cup το 1990 (Γιουβέντους).

Αντίπαλος της Σεβίλλης στον τελικό της 27ης Μαΐου στην Βαρσοβία θα είναι η Ντνίπρο, η οποία απέκλεισε τη Νάπολι και θα παίξει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό. Οι Ουκρανοί όμως γενικά (Ντινάμο Κιέβου & Σαχτάρ) έχουν "3 στα 3" σε τελικούς, όπως "3 στα 3" έχει και η Σεβίλλη!

Εκτός από το τρόπαιο ο νικητής εξασφαλίζει και συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Πολύ σημαντικό, καθώς ούτε Σεβίλλη, ούτε Ντνίπρο μέσω πρωταθλήματος πιθανότατα θα το καταφέρουν!

Φιορεντίνα - Σεβίλλη 0-2
© GETTY IMAGES

Φιορεντίνα - Σεβίλλη 0-2

Σκόρερς: 22' Μπάκα, 27' Καρίσο

Γήπεδο: "Αρτέμιο Φράνκι", Φλωρεντία

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Αφού η Σεβίλλη απείλησε μόλις στο 2ο λεπτό με τον Κόκε, η Φιορεντίνα είχε την υπεροχή για τα επόμενα 20 λεπτά, όμως κάπου εκεί τελειώσαν όλα.

Στο 22' ο Κάρλος Μπάκα άνοιξε το σκορ με κοντινό σουτ, έπειτα από αδράνεια της ιταλικής άμυνας μετά την εκτέλεση φάουλ του Έβερ Μπανέγα.

Ξανά από εκτέλεση φάουλ του διεθνή Αργεντινού μέσου η Σεβίλλη στο 27' πέτυχε και δεύτερο γκολ, αυτήν την φορά ο Ντανιέλ Καρίσο ήταν σκόρερ από κοντά μετά από την πάσα του Κόκε.

Στο 65' ο Νταβίντ Πισάρο κέρδισε πέναλτι από τον Κριχόβιακ, ο Ίλιτσιτς εκτέλεσε από τα 11 βήματα, αλλά απογοητευτικά, με την μπάλα να περνά ψηλά άουτ και τελικά το γκολ της τιμής για τους "βιόλα" δεν ήρθε ποτέ.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Σάβιτς, Γκονσάλο Ροντρίγκες, Μπασάντα (46' Πασκουάλ), Μάρκος Αλόνσο, Νταβίντ Πισάρο, Μπόρχα Βαλέρο (85' Μπόρχα Βαλέρο), Ματίας Φερνάντες (67' Μπάντελ), Σαλάχ, Χοακίν, Ίλιτσιτς.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Ρίκο, Κόκε, Καρίσο, Κολοτζιετσάκ, Τρεμουλινάς, Εμ'Μπιά, Κριχόβιακ, Μπανέγα (55' Ιμπόρα), Αλέις Βιδάλ, Βιτόλο (74' ΧΑ Ρέγες), Μπάκα (70' Γκαμεϊρό).

*χαμένο πέναλτι 67' Ίλιτσιτς

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Πέμπτη

Ντνίπρο - Νάπολι 1-0 [ 1-1]

Φιορεντίνα - Σεβίλλη 0-2 [ 0-3]

*τελικός 27/5 στην Βαρσοβία

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)

Ρομελού Λουκακού (Έβερτον)

7 γκολ

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Νάπολι)

6 γκολ

Στέφανος Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ)

Γκιγιόμ Οαρό (Γιούνγκ Μπόις)

Τζόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)

Λουσιάνο Βιέτο (Βιγιαρεάλ)

Λίορ Ρεφαέλοβ (Μπριζ)

5 γκολ

Ραούλ Ρουσέσκου (Στεάουα)

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Ντάβιντ Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας)

Αντρέι Κράμαριτς (Ριέκα)

Κλαουντιό Μποβού (Γκινγκάμπ)

Ντεμπά Μπα (Μπεσίκτας)

Κέβιν Ντε Μπράινε (Βόλφσμπουργκ)

Κάρλος Μπάκα (Σεβίλλη)

Φιορεντίνα - Σεβίλλη 0-2 (highlights)

Φιορεντίνα - Σεβίλλη 0-2 (goals)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ