EUROPA LEAGUE

Έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους οι πιτσιρικάδες του Άγιαξ

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / AJAX - PANATHINAIKOS
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÃÉÁÎ - ÐÁÏ / EUROPA LEAGUE / AJAX - PANATHINAIKOS EUROKINISSI SPORTS

Ο Άγιαξ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό με τους παίκτες του Πέτερ Μπος να μην ξεπερνούν σε μέσο όρο ηλικίας τα 21χρόνια.

Ένα από τα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης του Άγιαξ με τον Παναθηναϊκό ήταν ο μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών του "Αίαντα" και το γεγονός ότι ο Πέτερ Μπος χρησιμοποίησε αρκετούς νέους, αλλά ταλαντούχους όπως φάνηκε, παίκτες της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάρει και πριν από την αναμέτρηση την πρόκριση και αυτό έδινε τη δυνατότητα στον τεχνικό των Ολλανδών να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς ποδοσφαιριστές αλλά αυτός παρέταξε στο σύνολο της μια ομάδα νεανική.

Μια ενδεκάδα που απαρτιζόταν από έναν 17χρονο, τέσσερις 19χρονους, έναν 20χρονο και έναν 21χρονο και εν συνεχεία υπήρχαν τέσσερις πιο έμπειροι παίκτες εκ των οποίων μόλις δυο άνω των 30.

Ας δούμε την ενδεκάδα του Άγιαξ και σε παρένθεση την ηλικία των ποδοσφαιριστών του:

Ονανά (20), Τέτε (21), Βέστερμαν (33), Ντε Λιχτ (17), Ντάικς (23), Σένε (30), Φαν ντε Μπεκ (19), Νουρί (19), Τσέρνι (19), Γιουνές (23), Κασιέρα (19).

Ο μέρος όρος ηλικίας της ενδεκάδας των γηπεδούχων ήταν 22,1 χρόνια και στην διάρκεια της αναμέτρησης έπεσε ακόμα και κάτω από τα 21 και συγκεκριμένα έφτασε στο 20,8.

Ο Μπος στο δεύτερο ημίχρονο έβγαλε τον 23χρονο Γιούνες και τον 30χρονο Σένε και πέρασε στην θέση του τον 20χρονο Κλεμέν και τον 19χρονο Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Παραδοσιακά βέβαια ο Άγιαξ είναι μια ομάδα που στηρίζεται σε νέους παίκτες και βάζει νεαρούς ποδοσφαιριστές και από την ακαδημία του στα βαθιά. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα περιμένουμε να πάνε οι παίκτες 21 και 22 ετών για να πούμε ότι πλέον έχουν ωριμάσει και μπορούν να παίζουν ενώ το να βλέπουμε έναν 19χρονο να είναι βασικός στην ομάδα του πάντα στην Ελλάδα είναι η εξαίρεση.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ