EUROPA LEAGUE

Ετσέιτα στο Sport24.gr: "Να μην αφήσουμε χώρο στον Λουτσιάνο"

Ετσέιτα στο Sport24.gr: "Να μην αφήσουμε χώρο στον Λουτσιάνο"

Ο 29χρονος Βάσκος αμυντικός της Μπιλμπάο, Σαμπιέρ Ετσέιτα, μιλά στο Sport24.gr για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο πλαίσιο των playoffs του Europa League και χαρακτηρίζει ως "πηγή κινδύνου" τον Λουτσιάνο.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μπιλμπάο στο "Απόστολος Νικολαΐδης" (17/8, 21:30) για το πρώτο ματς των δύο ομάδων στο πλαίσιο των playoffs του Europa League και ο 29χρονος Βάσκος αμυντικός της Αθλέτικ, Σαμπιέρ Ετσέιτα μίλησε στο Sport24.gr.

Ο Βάσκος αρνήθηκε να αποδώσει το ρόλο του φαβορί σε κάποια εκ των δύο ομάδων, αν κι έκανε λόγο για "υποχρέωση" των "λεόνες" για πρόκριση στους ομίλους, ξεκαθάρισε ότι η ζέστη της Αθήνας δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία και στάθηκε στο μαρκάρισμα του Λουτσιάνο.

- Υπάρχει φαβορί σε αυτό το "ζευγάρι"; Είναι η Μπιλμπάο ή ο Παναθηναϊκός;

"Ειλικρινά, δεν ξέρω αν υπάρχει φαβορί. Αυτό που ξέρω είναι ότι έχουμε την υποχρέωση να προκριθούμε. Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούμε στους ομίλους του Europa League. Δεν θα είναι τίποτα εύκολο, ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να μας βάλει εμπόδια. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι η ατμόσφαιρα στο "Απόστολος Νικολαΐδης" δεν θα είναι ευχάριστη για εμάς. Αλλά, ελπίζουμε, αυτό να μη μας κοστίσει στην προσπάθεια για ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να επιστρέψουμε στη ρεβάνς του Μπιλμπάο με όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για την εξασφάλιση της πρόκρισης".

Real Madrid's Mateo Kovacic, right, duels for the ball with Athletic Bilbao's Etxeita during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Feb. 13, 2016. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Real Madrid's Mateo Kovacic, right, duels for the ball with Athletic Bilbao's Etxeita during a Spanish La Liga soccer match between Real Madrid and Athletic Bilbao at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Saturday, Feb. 13, 2016. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

- Μίλησες για την έδρα του Παναθηναϊκού και την ατμόσφαιρα που περιμένει να συναντήσει η Μπιλμπάο. Υπάρχει φόβος στην ομάδα σας;

"Όχι. Νομίζω ότι έχουμε μια ομάδα αρκετά έμπειρη για να αντιμετωπίσουμε τέτοιες έδρες. Έχουμε παίξει στο παρελθόν σε έδρες όπως αυτή που θα συναντήσουμε το βράδυ της Πέμπτης. Μπορεί η ατμόσφαιρα να είναι δύσκολη, αλλά έχουμε την εμπειρία να τη διαχειριστούμε".

- Ο Παναθηναϊκός απέκλεισε την Γκαμπάλα στον προηγούμενο γύρο. Είδες τα παιχνίδια, εντόπισες κάποια δυνατά ή αδύναμα στοιχεία της ελληνικής ομάδας;

"Την Τετάρτη ξεκινήσαμε να βλέπουμε μερικά videos από τα ματς. Τις προηγούμενες ημέρες επικεντρωθήκαμε στην ανάλυση των μονάδων που έχει ο αντίπαλος. Είναι δύσκολο να σου πω από εδώ τα θετικά ή αρνητικά στοιχεία του αντιπάλου".

- Ο πρώην τεχνικός σου, Ερνέστο Βαλβέρδε, γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μίλησες με τον μίστερ για να ρωτήσεις την άποψή του για κάποια στοιχεία του Παναθηναϊκού;

"Όχι, δεν μπορούμε να έχουμε την επαφή που είχαμε με τον Βαλβέρδε, καθώς είναι πλέον τεχνικός της Μπαρτσελόνα. Αλλά, είχα έρθει στην Αθήνα για το φιλικό με τον Ολυμπιακό και γνωρίζω την ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε στην Ελλάδα".

Olympique de Marseille's Michy Batshuayi, left, duels for the ball with Athletic Bilbao's  Xabier Etxeita during the Europa League soccer match, round of 32, second leg, between Athletic Bilbao and Olympique de Marseille, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Feb. 25, 2016. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
Olympique de Marseille's Michy Batshuayi, left, duels for the ball with Athletic Bilbao's Xabier Etxeita during the Europa League soccer match, round of 32, second leg, between Athletic Bilbao and Olympique de Marseille, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Feb. 25, 2016. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

- Στην Ελλάδα αγωνίζονται αρκετοί Ισπανοί. Μίλησες με κάποιον εξ' αυτών;

"Όχι, μίλησα με τον Γιόσου Σαριέγκι και τον Πάμπλο Ορμπάιθ. Έχουν αγωνιστεί στην Ελλάδα και μας έδωσαν κάποιες πληροφορίες για το τι θα συναντήσουμε. Όχι τόσο σε ο,τι έχει να κάνει με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά σχετικά με την ατμόσφαιρα".

- Η ζέστη στην Αθήνα μπορεί να είναι ένας παράγοντας που ενδεχομένως να επηρεάσει το ματς;

"Είμαστε προετοιμασμένοι να υποφέρουμε λίγο περισσότερο στην Αθήνα εξαιτίας και της ζέστης. Αλλά, θα ήταν άστοχο να υποστηρίξουμε ότι θα είναι παράγοντας που θα επηρεάσει την εξέλιξη της αναμέτρησης".

FC Barcelona's Gerard Pique, right, heads the ball beside Athletic Bilbao's Xabier Etxeita during the Spanish Copa del Rey, 16 round, first leg soccer match, between FC Barcelona and Athletic Bilbao, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Jan. 5, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos)
FC Barcelona's Gerard Pique, right, heads the ball beside Athletic Bilbao's Xabier Etxeita during the Spanish Copa del Rey, 16 round, first leg soccer match, between FC Barcelona and Athletic Bilbao, at San Mames stadium, in Bilbao, northern Spain, Thursday, Jan. 5, 2017. (AP Photo/Alvaro Barrientos) AP

- Γνωρίζεις τον Λουτσιάνο από τη La Liga, καθώς την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Λεγκανές. Η άποψή του για τον Βραζιλιάνο;

"Ναι τον γνωρίζω από το ισπανικό πρωτάθλημα. Toν αντιμετώπισα στο ματς του Μπιλμπάο πέρυσι. Ήμουν εγώ, αυτός που ανέλαβε το μαρκάρισμά του. Είναι μια πηγή κινδύνων για κάθε άμυνα, κινείται συνεχώς και θα χρειαστεί συγκέντρωση για να του κλείσουμε τους χώρους και να μην τον αφήσουμε να δράσει".

- Ο Παναθηναϊκός έχει αναμετρηθεί επτά φορές με Ισπανούς αντιπάλους σε νοκ άουτ αναμετρήσεις και έχει αποκλειστεί ισάριθμες. Μπορεί να παίξει ρόλο αυτό από ψυχολογική άποψη ή όχι;

"Είναι ένα στατιστικό δεδομένο, όπως οποιοδήποτε άλλο. Μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή. Οι ισπανικές ομάδες είναι καλύτερες από τις ελληνικές, νομίζω αυτό είναι κοινώς αποδεκτό. Δεν παίζει ρόλο. Ελπίζουμε, βέβαια, να συνεχίσουμε την παράδοση".

Photo credits: AP Images, Athletic oficial

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ