EUROPA LEAGUE

Έρο Μαρκάνεν, ο κίνδυνος για την εστία του Παναθηναϊκού

Έρο Μαρκάνεν, ο κίνδυνος για την εστία του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο 25χρονος Φιλανδός στράικερ, Έρο Μαρκάνεν, εξελίσσεται στον πιο απειλητικό παίκτη της ΑΪΚ Στοκχόλμης. Διαβάστε στο Sport24.gr για την καθιέρωση του και δείτε τα γκολ του. (VIDEOS)

Δέκα ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού για τον γ' προκριματικό γύρο του Europa League, οριστικοποιήθηκε ότι ο ποιοτικός επιθετικός της ΑΪΚ Στοκχόλμης, Κάρλος Στράντμπεργκ, δεν θα αγωνιζόταν αφού δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία για την ανανέωση του δανεισμού του.

Ανάλογων ικανοτήτων στράικερ δεν υπήρχε στο ρόστερ της ΑΪΚ, οπότε, όλοι έκαναν λόγο για ευνοϊκή εξέλιξη για τον Παναθηναϊκό. Μόνο που λογάριαζαν χωρίς τον αντικαταστάτη του Στράντμπεργκ, τον Φιλανδό επιθετικό, Έρο Μαρκάνεν.

Έρο Μαρκάνεν, ο κίνδυνος για την εστία του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή με διαφορετικά χαρακτηριστικά, αφού ο Στράντεμπεργκ διακρινόταν για την ταχύτητα, την κινητικότητα και την έκρηξη του, ενώ ο Μαρκάνεν χρησιμοποιούσε τη σωματοδομή και την οξυδέρκεια του, για να πάρει τις κατάλληλες τοποθετήσεις στην περιοχή.

Ο Μαρκάνεν είναι 25 ετών, έχοντας γεννηθεί στις 3 Ιουλίου του 1991στην πόλη Γιουβασκύλα της Φιλανδίας και έχει ύψος 1,97μ. και βάρος 98 κιλά. Με το κορμί και τη φυσική του δύναμη καθίσταται δύσκολο να εξουδετερωθεί από έναν αμυντικό, ακόμα και ανάλογων προσόντων. Ενδεικτικό της αξίας του είναι πως στις 23 Ιουλίου του 2014, η Ρεάλ Μαδρίτης είχε ανακοινώσει την απόκτηση του και τον δήλωσε στην 25άδα του Champions League εκείνη τη σεζόν. Τελικά, δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, αλλά η μεταγραφή του είχε τη σημασία της...

Αναπλήρωσε τον Στράντμπεργκ

Η ουσία είναι πως μέχρι στιγμής ο Μαρκάνεν έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των πιο φανατικών θαυμαστών του, αναφορικά με την αντικατάσταση του Στράντμπεργκ. Σε 4 παιχνίδια έχει σκοράρει 4 γκολ, αφού μόνο εναντίον του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να σκοράρει. Βέβαια, είχε δύο ευκαιρίες με κεφαλιές από εκτελέσεις κόρνερ, αλλά η μία κατέληξε άουτ και τη δεύτερη την απέκρουσε ο Στιλ.

Έρο Μαρκάνεν, ο κίνδυνος για την εστία του Παναθηναϊκού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τα 4 γκολ του Μαρκάνεν έχουν επιτευχθεί με 2 κεφαλιές και δύο σουτ εντός περιοχής, δείγμα του ότι ο Μαρκάνεν είναι ένας φορ που θέλει την μπάλα μπροστά του για να τελειώσει τη φάση και δεν συμμετέχει στην ανάπτυξη. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τα 4 γκολ του θηριώδους Φιλανδού...

Ο Μαρκάνεν σκοράρει το γκολ στη νίκη της ΑΪΚ επί της Γιουρόπα στο Γιβραλτάρ:

Ο Μαρκάνεν πετυχαίνει το 2-0 για την ΑΪΚ στο 3-0 επί της Χάμαρμπι:

Ο Μαρκάνεν πετυχαίνει τα δύο γκολ της ΑΪΚ στο 2-0 επί της Φάλκενμπεργκ:

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ