EUROPA LEAGUE

"Έπεσε" στην Κύπρο ο Αστέρας, έχασε 2-1 από το ΑΠΟΕΛ

"Έπεσε" στην Κύπρο ο Αστέρας, έχασε 2-1 από το ΑΠΟΕΛ
Γιάννου, ΑΠΟΕΛ, Αστέρας INTIME SPORTS

Ο Αστέρας προηγήθηκε στην Κύπρο με γκολ του Λούι στο 8', αλλά εντέλει γνώρισε την ήττα (2-1) από το ΑΠΟΕΛ και έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου του στο Europa League. (VIDEO).

Στην τελευταία θέση του group K στο Europa League έμεινε ο Αστέρας, ο ο οποίος δεν κατάφερε να κατακτήσει θετικό αποτέλεσμα στο "ΓΣΠ". Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη προηγήθηκε κόντρα στο ΑΠΟΕΛ, αλλά οι Κύπριοι έπαιξαν καλύτερα και κατέκτησαν τη νίκη με 2-1.

Το ματς θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί εντελώς διαφορετικά εάν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κουρμπέλης δεν έκανε πέναλτι. Ο Καβενάγκι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και ισοφάρισε. Από μια αδράνεια στα μετόπισθεν, σε στημένη φάση, ήρθε το 2-1 για το ΑΠΟΕΛ και από εκείνο το λεπτό (59') και μετά ήταν ανέφικτο για τον Αστέρα να βρει ξανά το δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι Κύπριοι έπαιξαν καλύτερα, εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που έκαναν και πήραν την πρώτη τους νίκη στον όμιλο. Οι Αρκάδες ύστερα από τρία παιχνίδια έχουν ένα βαθμό, αυτόν που πήραν στην πρεμιέρα με τη Σπάρτα Πράγας στην Τρίπολη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΕΜΠΕΛΗΣ

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "ΓΣΠ"

Διαιτητής: Aleksei Eskov (Ρωσία)

Βοηθοί: Dmitri Mosyakin, Valeri Danchenko (Ρωσία)

4ος: Igor Demeshko (Ρωσία)

Γκολ: Λούι (8') - Καβενάγκι (45'+9'), Καρλάο (59')

ΑΠΟΕΛ (Τ. Κετσπάγια): Βάτερμαν, Ζοάο Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Βάντερ (79' Χαραλαμπίδης), Μοράις, Βινίσιους, Εφράιμ, Στίλιτς (87' Αστίθ), Καβενάγκι (63' Πιατκόφσκι)

ΑΣΤΕΡΑΣ (Σ. Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Δημούτσος (62' Νίκο Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Κουρμπέλης (74' Λανθαρότε), Μάσα (88' Σκούρτης), Γιάννου, Μπερτόγλιο

Κάρτες: Στίλιτς (28') - Κουρμπέλης (4'),

Κόκκινες:-

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Η βαθμολογία του γκρουπ

(σε 3 αγώνες)

1. Σάλκε 7

2. Σπάρτα Πράγας 5

3. ΑΠΟΕΛ 3

4. Αστέρας 1

Το φιλμ του αγώνα

Με 4-3-3 ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Αστέρα ο Στάικος Βεργέτης. Στα γκολπόστ τον Θεοδωρόπουλο, αριστερό μπακ τον Γιαννούλη, δεξί τον Λούι και στόπερ τους Αλόκο - Σανκαρέ. Στη μεσαία γραμμή Δημούτσος, Ιγκλέσιας και Κουρμπέλης και στην επίθεση οι Μάσα και Μπερτόγλιο πλαισίωναν τον Γιάννου. Οι Αρκάδες μια χαρά το ξεκίνησαν το ματς στο ΓΣΠ της Κύπρου. Πατούσαν σταθερά στο γήπεδο και προηγήθηκαν στην πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης. Ο Μπερτόγλιο πραγματοποίησε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά, γύρισε τη μπάλα στη μεγάλη περιοχή και ο Λούι με πλασέ στην κίνηση, από το ύψος του πέναλτι, έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του!

"Έπεσε" στην Κύπρο ο Αστέρας, έχασε 2-1 από το ΑΠΟΕΛ
INTIME SPORTS

Στο 16ο λεπτό προέκυψε πρόβλημα με τον φωτισμό στο ΓΣΠ και μέχρι το 28ο λεπτό το παιχνίδι είχε διακοπεί. Μάλιστα την ώρα που έπεφτε η τάση του ρεύματος ο Αστέρας εκδήλωνε επίθεση και ο Βεργέτης "τρελάθηκε" που διεκόπη η προσπάθεια λόγω της... συσκότισης. Το ΑΠΟΕΛ ήταν δεδομένο πως θα πιέσει και έχασε σημαντική ευκαιρία στο 33'. Ο Εφραίμ εκτέλεσε -από πλάγια θέση- απευθείας το φάουλ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Κοσίτσκι! Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι "κυανοκίτρινοι" θα πάνε στην ανάπαυλα με το υπέρ τους γκολ, στο 45'+8' ο Κουρμπέλης έκανε χέρι και ο Ρώσος ρέφερι δίκαια υπέδειξε πέναλτι. Στο επόμενο λεπτό ο Καβενάγκι δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και έφερε το παιχνίδι στα ίσια (1-1).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο δεύτερο μέρος με σκοπό να σημειώσουν άμεσα και ένα δεύτερο τέρμα, με τους παίκτες του Βεργέτη να δίνουν χώρο. Ο Θεοδωρόπουλος έσωσε την εστία του στο 47' στο σουτ του Στίλιτς, ενώ στο 53' ο Αστέρας απάντησε, όταν το σουτ του Μάσα κόντραρε στα σώματα. Ήταν φανερό, πάντως, πως οι Κύπριοι ήταν πιο κοντά στο γκολ. Και αν στο 58' ο γκολκίπερ των Αρκάδων απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Εφραίμ, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Καρλάο, τον οποίο έχασε ο Αλόκο, βρήκε δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά (2-1).

"Έπεσε" στην Κύπρο ο Αστέρας, έχασε 2-1 από το ΑΠΟΕΛ
INTIME SPORTS

Το μεγάλο όνομα του ΑΠΟΕΛ, ο Καβενάγκι, πέρασε εκτός αγώνα στο 63', μια είχε κουραστεί αρκετά. Ο Πιατκόφσκι που τον αντικατέστησε ήταν όμως πολύ καλός. Στο 64', μάλιστα, λίγο έλειψε να κάνει το 3-1, αλλά ο Αλόκο πρόλαβε την μπάλα και την έδιωξε πριν αυτή περάσει τη γραμμή. Ο Αστέρας επιδίωξε να φτάσει στα καρέ του Βάτερμαν, έφτανε στην πηγή, αλλά χωρίς ουσία. Στο 68' γκολκίπερ του ΑΠΟΕΛ μπλόκαρε την εκτέλεση φάουλ του Νίκο Φερνάντες, ενώ στο 80' ο νεοεισελθών Χαραλαμπίδης υποχρέωσε σε δύσκολη απόκρουση τον Θεοδωρόπουλο, ο οποίος "έβγαλε" το πλασέ του ίδιου παίκτη και στο 82'. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα και ο Αστέρας έφυγε από την Κύπρο χωρίς βαθμό.

Ο MVP του αγώνα

Ο Σανκαρέ πάλεψε περισσότερο από όλους. Έκανε καθοριστικά μαρκαρίσματα στους παίκτες του ΑΠΟΕΛ και ήταν ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Καβενάγκι έμεινε σε ρηχά νερά, άσχετα αν αυτός εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι.

"Έπεσε" στην Κύπρο ο Αστέρας, έχασε 2-1 από το ΑΠΟΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φάση του αγώνα

Επιλέγουμε αυτή του πέναλτι που κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ. Εάν απέφευγε το χέρι ο Κουρμπέλης , ο Αστέρας θα πήγαινε στα αποδυτήρια με το υπέρ του προβάδισμα και το ματς ίσως να μην τελείωνε με νίκη του ΑΠΟΕΛ.

Ο διαιτητής

Καθόλου άσχημα δεν τα πήγε ο Ρώσος Εσκόφ. Όποτε χρειάστηκε έβγαλε πολύ σωστά κίτρινες κάρτες, ήταν κοντά στις φάσεις, ενώ δίκαια καταλόγισε πέναλτι υπέρ του ΑΠΟΕΛ.

"Έπεσε" στην Κύπρο ο Αστέρας, έχασε 2-1 από το ΑΠΟΕΛ
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Είχε ρυθμό το ματς. Πάνω κάτω η μπάλα, αρκετές φάσεις, δοκάρι και ωραίες αποκρούσεις. Αν έπαιρνε και αποτέλεσμα ο Αστέρας θα ήταν όλα ακόμα καλύτερα.

Δεν μας άρεσε

Ο Αστέρας εμφάνισε πρόβλημα στις στημένες φάσεις. Σε μία από αυτές ήρθε και το 2-1 του ΑΠΟΕΛ. Ο Καρλάο χάθηκε από τα μάτια του Αλόκο και οι Αρκάδες "πληγώθηκαν".

"Έπεσε" στην Κύπρο ο Αστέρας, έχασε 2-1 από το ΑΠΟΕΛ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ