EUROPA LEAGUE

Έγραψε ιστορία ο Αντούριθ

Έγραψε ιστορία ο Αντούριθ

Ο Αρίτθ Αντούριθ πέτυχε και τα πέντε γκολ της Μπιλμπάο στη νίκη της με 5-3 επί της Γκενκ και έγινε ο πρώτος παίκτης που σημειώνει τόσα τέρματα σε ματς του Europa League. (VIDEO)

Το όνομα του στην ιστορία του Europa League έβαλε ο Αρίτθ Αντούριθ. Ο Βάσκος επιθετικός της Μπιλμπάο πέτυχε πέντε γκολ στη νίκη της ομάδας του με 5-3 επί της Γκενκ και έγινε ο πρώτος παίκτης στα χρονικά της διοργάνωσης που πετυχαίνει ανάλογο επίτευγμα.

Στα 35του χρόνια ο Αντούριθ παραμένει ένας εξαιρετικός επιθετικός και το επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία.

Στα προηγούμενα τρία ματς είχε χάσει ευκαιρίες και χτες (03/11) φαίνεται ότι "ξεμπούκωσε". Στο 8ο λεπτό πρόλαβε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 1-0, ενώ στο 24 ευστόχησε στο πρώτο πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του. Ο Μπέιλι μείωσε για την Γκενκ για να έρθει και πάλι ο Αντούριθ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι να κάνει το 3-1 στο 44'. Ο Εν'Ντιντί έκανε το 3-2 στο 51', με τον Αντούριθ να απαντά με υποδειγματικό πλασέ στο 74'. Οι Βέλγοι δεν τα παράτησαν και στο 79' ο Σούσιτς μείωσε σε 4-3 πέντε λεπτά αργότερα. Το τελικό 5-3 έκανε και πάλι με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Αντούριθ στο 94 κάνοντας έτσι πέντε τα τέρματα του.

Το ρεκόρ με τα περισσότερα σε έναν αγώνα κρατούσαν μέχρι χτες οι Ραδαμέλ Φαλκάο και Έντισον Καβάνι. Αμφότεροι είχαν πετύχει από τέσσερα τέρματα. Ο πρώτος τα είχε βάλει στις 28/4/2011 όταν η Πόρτο είχε νικήσει με 5-1 τη Βιγιαρεάλ στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ ο Καβάνι τα είχε πετύχει στις 08/11/2012 όταν η Νάπολι είχε επικρατήσει επί της Ντνιέπρ με 4-2 στη φάση των ομίλων

Δείτε όλα τα γκολ της νίκης της Μπιλμπάο επί της Γκενκ:

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ