Εγκαίνια για τα βελγικά ΜΑΤ με τον Παναθηναϊκό - Europa League - SPORT 24
EUROPA LEAGUE

"Εγκαίνια" για τα βελγικά ΜΑΤ με τον Παναθηναϊκό

"Εγκαίνια" για τα βελγικά ΜΑΤ με τον Παναθηναϊκό

Η αστυνομική διεύθυνση της Λιέγης προμηθεύτηκε νέες εξαρτήσεις για τους άνδρες των ειδικών δυνάμεων και θα χρησιμοποιηθούν πρώτη φορά στο Σταντάρ - Παναθηναϊκός. (PIC)

Η εικόνα των ΜΑΤ στα ελληνικά γήπεδα υπάρχει στο μυαλό όλων... Με κλομπ, ασπίδα, κράνος, περικνημίδες, προστατευτικά χεριών, αντιασφυξιογόνα μάσκα και χημικά στη ζώνη, έτοιμα ανά πάσα στιγμή να επέμβουν για την τήρηση της τάξης.

Μία παρόμοια εικόνα θα αντικρίσουν όσοι φίλοι του Παναθηναϊκού ταξιδέψουν στη Λιέγη, για το παιχνίδι με τη Σταντάρ στις 20 Οκτωβρίου. Σίγουρα, στη θέα της εξάρτησης των Βέλγων αστυνομικών θα θυμηθούν παραστάσεις από την Ελλάδα...

Αλλά, ας τα πάρουμε από την αρχή... Στην κεντρική φωτογραφία του άρθρου απεικονίζονται οι εξαρτήσεις που προμηθεύτηκε η αστυνομική διεύθυνση της Λιέγης για τους άνδρες των δυνάμεων άμεσης επέμβασης, όπως παρουσιάστηκαν στα βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Στη διάθεση των αστυνομικών τέθηκαν 162 εξαρτήσεις, με κόστος 700 ευρώ  η καθεμία. Αυτές τις ημέρες, οι φέροντες τον εξοπλισμό εκπαιδεύονται στη χρήση του και στην κοινή δράση τους ως μονάδα, ώστε να ενεργοποιηθούν σύντομα.

Όπως ανακοινώθηκε από τη βελγική αστυνομία, για πρώτη φορά θα επιχειρήσουν στο παιχνίδι Σταντάρ - Παναθηναϊκός στις 20 Οκτωβρίου. Η αποστολή τους θα είναι η ομαλή μετάβαση και αποχώρηση των φίλων του Παναθηναϊκού, προκειμένου να δοκιμαστούν σε πραγματικές συνθήκες...

Χιουμοριστικά, τα βελγικά ΜΜΕ αποκάλεσαν "ρόμποκοπ" τους δύο αστυνομικούς που φορούσαν τις στολές και ευχήθηκαν να μην χρειαστούν. Όσο για την εκπρόσωπο της Αστυνομίας, Κρίστιαν Μποπέρ, ανέφερε πως "δεν είμαστε χαρούμενοι που εξοπλίζουμε τους άνδρες μας με τέτοια μέσα, αλλά πολλές φορές πρέπει να αντιμετωπίσουμε άγριες συμπλοκές".

Μακάρι να μην προκύψει οποιοδήποτε περιστατικό στο Σταντάρ - Παναθηναϊκός και οι εξαρτήσεις να μην αποδειχθούν αναγκαίες.

SHARE:
ΛΙΣΤΕΣ

ΛΙΣΤΕΣ

Οι κλασικές φιγούρες των ελληνικών γηπέδων

Ο κάφρος, ο τρελός, ο άσχετος, η ωραία παρουσία κι άλλες μορφές που θα συναντήσεις στις κυριακάτικες εξέδρες.

POPCODE

POPCODE

Από ‘Assassin’s Creed’ μέχρι ‘Arrival’: Τα 21 τρέιλερ της εβδομάδας

Διάστημα, αινιγματικές θεραπείες, ζόμπι, Ιερά Εξέταση και πολλά, πολλά ακόμη.

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΙΑ

ΚΕΙΜΕΝΟ - ΦΩΤΙΑ

Το μήνυμα του Κώστα Καραμανλή

Ποια τα μηνύματα του πρώην πρωθυπουργού για την πολιτική διαχείριση της κρίσης και τις προκλητικές συμπεριφορές γειτόνων

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΒΟΜΒΑ

ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΒΟΜΒΑ

Τίτλου τέλους για Χρήστο Φερεντίνο και Σοφία Παυλίδου

Μετά από 12 χρόνια γάμου, ο δημοφιλής παρουσιαστής και η όμορφη ηθοποιός τραβούν χωριστούς δρόμους

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24