EUROPA LEAGUE

Αυτή είναι η Ντνίπρο

Αυτή είναι η Ντνίπρο
Ντνίπρο +380632456919, [email protected]

Η ΦΚ Ντνίπρο Ντνιπροπετρόβσκ είναι ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στους ''32'' του Europa League. Διαβάστε για την ουκρανική ομάδα που στο πρωτάθλημα της χώρας της είναι στην 3η θέση.

Ταξίδι στην Ουκρανία, λοιπόν, θα κάνει ο Ολυμπιακός, καθώς ο αντίπαλος στο πλαίσιο των ''32'' του Europa League είναι η Ντνίπρο. Οι Ουκρανοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική στον όμιλο, με την επικράτηση (1-0) σε βάρος της Σεντ-Ετιέν, εκμεταλλευόμενη και το γεγονός ότι η Καραμπάγκ δεν κέρδισε (αδίκως) την Ίντερ.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι προπονητής της ομάδας του Ντνιπροπετρόβσκ είναι ο Μίρον Μάρκεβιτς. Ο πρώην τεχνικός της Μέταλιστ, που το 2012 είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό από τη φάση των ''8'' της ίδιας διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 1-0 στην Ουκρανία, αλλά στο Καραϊσκάκη ηττήθηκε με 2-1, με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ξανά στο δρόμο των Πειραιωτών ο 63χρονος προπονητής από το Λβιβ.

Η φυσική έδρα της Ντνίπρο είναι η ''Dnipro Arena'', το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, θα γίνει στο ''Ολιμπίνσκι'' του Κιέβου, λόγω των όσων διαδραματίζονται στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης. Το Ολυμπιακό Στάδιο του Κιέβου είναι χωρητικότητας 70,050 θεατών, αν και το 1985 σε παιχνίδι της Ντιναμό Κιέβου με την Ουτρέχτη σημείωσε ρεκόρ προσέλευσης (100.062).

Η αντίπαλος των ''ερυθρόλευκων'' ιδρύθηκε το 1918 και πρόεδρός της είναι ο Ουκρανός Ιχόρ Κολομογίσκι. Στο πρωτάθλημα το σύνολο του Μάρκεβιτς είναι στην 3η θέση, πίσω από Ντινάμο Κιέβου και Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ύστερα από 14 αγώνες έχει 28 βαθμούς, οκτώ πίσω από τη Ντινάμο Κιέβου και τρεις πίσω από τη Σαχτάρ.

Δημιουργήθηκε ως BRIT (Brianskyi Robitnychyi Industrialnyi Tekhnikum) to 1918 και πριν από τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο διαλύθηκε για να δημιουργηθεί εκ νέου ως Petrovsky Factory. To 1926 μετονομάστηκε σε Petrovets, και το 1947 ενώθηκε με την Dynamo Dnipropetrovsk, για να λάβει το όνομα Metalurh Dniprropetrovsk. Το 1961 έλαβε το όνομα Dnepr (Ντνιεπρ) και στα επόμενα χρόνια έφτασε στο σημείο να πρωταγωνιστεί στις εγχώριες διοργανώσεις. Σε αυτά τα "χρυσά" χρόνια από την Ντνίπρο πέρασαν ποδοσφαιριστές όπως οι Προτάσοφ, Λιτόφτσενκο, Τσερέντνικ και Ταράν.

Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης η ομάδα πήρε την ουκρανική βερσιόν του ονόματός της (Dnipro) και μπήκε στην ουκρανική ομοσπονδία, παίζοντας στο πρωτάθλημα της χώρας και κατακτώντας τίτλους. Πρέπει να σημειωθεί ότι η έδρα της Ντνίπρο κινδυνεύει με τιμωρία, εξαιτίας επεισοδίων που έγιναν στο παιχνίδι με τη Σεντ Ετιέν.

Οι επιτυχίες

-2η θέση στο πρωτάθλημα Ουκρανίας τις σεζόν 1992/93 και 2013-14

-Κατάκτηση κυπέλλου τις σεζόν 1994/95, 1996/97, 2003/04

Το ρόστερ της...

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:

Γιαν Λαστούβκα

Ντένις Μπόικο

Ντένις Σελίκοφ

Ιγκόρ Βαρτσάμπα

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ:

Αλεξάντρου Βλαντ

Βιτάλι Μαντζιούκ

Οντρέι Μάζουχ

Βλαντιμίρ Πολεβόι

Ιβάν Στρίνιτς

Ευγκένι Τσεμπεριάτσκο

Ντάγκλας Σίλβα Μπασελάρ

Αρτέμ Φεντέτσκι

ΜΕΣΟΙ

Σέρχι Κραβτσένκο

Γιάμπα Κανκάβα

Ευγκέν Κονοπλιάνκα

Λέο Μάτος

Βαλερί Λούκεβιτς

Μλάντεν Μπαρτούλοβιτς

Ευγκένι Σάκοβ

Ρουσλάν Ρόταν

Ολεξάντρ Μιγκούνοβ

Σεργκέι Πολιτίλο

Αντρέι Μπλιζνιτσένκο

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Νίκολα Κάλινιτς

Ευγκέν Σελέζνεβ

Μπρούνο Γκάμα

Ρομάν Ζοζούλια

Ματέους Νασιμέντο

Τα αποτελέσματα της Ντνίπρο στον φετινό όμιλο του Εuropa League:

Ντνίπρο - Ίντερ 0-1

Σεντ-Ετιέν - Ντνίπρο 0-0

Ντνίπρο - Καραμπάγκ 0-1

Καραμπάγκ - Ντνίπρο 1-2

Ίντερ - Ντνίπρο 2-1

Ντνίπρο - Σεντ-Ετιέν 1-0

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ