EUROPA LEAGUE

Ατρόμητος-Νιούκαστλ 1-1

Ατρόμητος-Νιούκαστλ 1-1
INTIME SPORTS

Ο Ατρόμητος κάνοντας ένα πολύ καλό παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 κόντρα στην Νιούκαστλ για τα play off του Europa League. Διαβασμένοι οι παίκτες του Μπάγεβιτς. Κορυφαίοι οι Επστάιν (σκόρερ) και Ιτάνζ (videos)

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο και κοιτάζοντας στα μάτια μια ομάδα όπως η Νιούκαστλ που αγωνίζεται σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ο Ατρόμητος αναδείχθηκε το βράδυ της Πέμπτης (23/8) ισόπαλος 1-1 με τον Αγγλικό σύλλογο στο πρώτο παιχνίδι για τα play off του Europa League.

Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς παρουσιάστηκε σοβαρή και διαβασμένη στον αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου του Περιστερίου προηγήθηκε με τον Επστάιν και δέχθηκε την ισοφάριση σε μια στημένη φάση του πρώτου μέρους.

Οι 5.000 και πλέον φίλοι του Ατρομήτου είδαν καλές προσπάθειες από τους παίκτες της ομάδας του, η οποία δείχνει αποφασισμένη να διεκδικήσει τις όποιες πιθανότητες πρόκρισης έχει στην ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Νιούκαστλ.

Ο Ατρόμητος μπήκε στο πρώτο ημίχρονο πολύ διαβασμένος από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Έδωσε όσο χώρο έπρεπε στους Άγγλους και "χτύπησε" στις αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές ο Επστάιν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για την ομάδα του Περιστερίου.

Οι Άγγλοι από την πλευρά τους που δεν έδειξαν κάτι το ιδιαίτερο (είχαν και πολλές απουσίες) κατάφεραν να ισοφαρίσουν μια απευθείας εκτέλεση φάουλ, την μοναδική φορά που νικήθηκε ο Ιτάνζ στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος και πάλι άφησε χώρο στους Άγγλους, έπαιξε το παιχνίδι των αντεπιθέσεων και θα μπορούσε να πετύχει και ένα ακόμη τέρμα, ειδικά στην φάση με τον Γιαννούλη.

Οι Άγγλοι από την πλευρά τους ότι προσπάθησαν να κάνουν σταμάταγε στον Ιτάνζ ο οποίος βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά.

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Γεφέτ (Ισραήλ)

Ατρόμητος (Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (86' Καραγκούνης), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο, Μπέλιτς (60' Σουμπίνιο), Επστάιν, Κούτσι (60' Καραμάνος).

Νιούκαστλ (Πάρντιου): Χάρπερ, Τάβερνιερ, Μάικ Γουίλιαμσον, Πέρτς, Ράιαν Τέιλορ, Γκόσλινγκ (64' Αμαλφιτανό), Μπιγκιριμανά, Ομπερτάν, Μαρβό (71' Γκουτιέρες), Ανίτα, Παπις Σισέ (77' Κάμπελ).

Κίτρινες κάρτες: -

Σκόρερ: Επστάιν (23', Ατρόμητος)-Ράιαν Τέιλορ (45+', Νιούκαστλ)

Τα πλάνα του Μπάγεβιτς

Όσον αφορά τα πλάνα του Ντούσαν Μπάγεβιτς παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Ιτάνζ, στην άμυνα οι Σκόνδρας (δεξιά), Γιαννούλης (αριστερά) Φυτανίδης-Λαζαρίδης το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Στην μεσαία γραμμή η τριάδα αποτελούνταν από τους Ινγκλέσιας, Δημούτσο, Μπρίτο και στην επίθεση αγωνίστηκαν οι Μπέλιτς (δεξιά), Επστάιν (αριστερά) και Κούτσι (κορυφή).

Οι δύο ομάδες μπήκαν αναγνωστικά στα πρώτα λεπτά, αν και οι προσπάθειες γινόντουσαν όλο και πιο δύσκολες λόγω της ζέστης.

Η πρώτη καλή ευκαιρία του ματς ήταν για τον Ατρόμητο στο 8ο λεπτό όταν ο Σκόνδρας έκανε μια σέντρα από δεξιά ο Κούτσι έπιασε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 13' Ιγκλέσιας δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να φεύγει ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Χάρπερ.

"Χτύπησε" στην αντεπίθεση

Στην συνέχεια ο Ατρόμητος έδωσε χώρο στη Νιούκαστλ και προσπάθησε να κάνει την ζημιά με αντεπιθέσεις. Στο 20' ο Επστάιν σε μια από αυτές προσπάθησε να βγάλει την μπαλιά για τον Κούτσι με τον Χάρπερ να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή και να μαζεύει την μπάλα.

Δεν έγινε όμως το ίδιο και το 23'. Ο Επστάιν έγινε δέκτης της μπάλας από τον Μπέλιτς μπήκε από αριστερά στην περιοχή του Χάρπερ και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας για να κάνει το 1-0 για τον Ατρόμητο.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Νιούκαστλ αύξησε την πίεσή της στα καρέ του Ατρομήτου για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά τόσο η άμυνα των Περιστεριωτών, όσο και ο Ιτάνζ ήταν σε καλή βραδιά.

Στο 36' μάλιστα ο Ιτάνζ έδιωξε σωτήρια με το πόδι πριν η μπάλα περάσει την γραμμή στο απευθείας χτύπημα φάουλ του Ομπερτάν.

Δύο λεπτά αργότερα (38'), ο Σκόνδρας δοκίμασε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τον Χάρπερ να μπλοκάρει την μπάλα.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο Ατρόμητος θα πάει στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0, στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η Νιούκαστλ κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ράιαν Τέιλορ.

Είχε ευκαιρίες και τον Ιτάνζ

Η πρώτη καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για τη Νιούκαστλ, όταν στο 47' ο Παπίς Σισέ έκανε την σέντρα από δεξιά ο Μαρβό έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να κοντράρει και τον Ιτάνζ να την μαζεύει.

Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε στο 51' όταν ο Κούτσι έγινε κάτοχος της μπάλας έκανε και το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 59' ο Ομπερτάν μέσα από την περιοχή έκανε το δυνατό σουτ με τον Ιτάνζ και πάλι να λέει "όχι" διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 65' ο Ιγκλέσιας δοκίμασε ένα σουτ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να φεύγει άουτ και στο 69' ο Ιτάνζ που ήταν από τους κορυφαίους του Ατρομήτου είπε και πάλι "όχι" πριν ο Ομπερτάν κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή.

Ο Ιτάνζ για ακόμη μι αφορά είπε όχι στους παίκτες της Νιούκαστλ στο 74', όταν ο Παπίς Σισέ με τακουνάκι βρήκε τον Αμαλφιτανό με τον γκολκίπερ του Ατρομήτου να βγαίνει και να μπλοκάρει την μπάλα.

Ο Ατρόμητος στο 79' έχασε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα, όταν ο Γιαννούλης μπήκε από αριστερά στην περιοχή της Νιούκαστλ, αλλά το σουτ που έκανε με το δεξί ήταν απελπιστικό με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε (λόγω και της υπερβολικής ζέστης) με αποτέλεσμα το 1-1 να μείνει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ