EUROPA LEAGUE

Αστέρας Τρίπολης - Τότεναμ 1-2

Αστέρας Τρίπολης - Τότεναμ 1-2
INTIME SPORTS

Ο Αστέρας Τρίπολης έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη αλλά ηττήθηκε από την Τότεναμ με 2-1 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" πληρώνοντας ένα ολιγόλεπτο μπλακ-άουτ στο πρώτο ημίχρονο.

Η εικόνα στο φινάλε του αγώνα με 6.000 φίλους του Αστέρα να χειροκροτούν όρθιοι τους παίκτες της ομάδας αντικατοπτρίζει πλήρως την αναμέτρηση, σε αντίθεση με το τελικό σκορ που βρήκε την Τότεναμ νικήτρια με 2-1. Οι Αρκάδες ήταν πραγματικά απόλαυση στο β' ημίχρονο, έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη ωστόσο πλήρωσαν ένα πολύ μικρό νεκρό διάστημα στα τέλη του πρώτου μέρους όπου βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2 τέρματα. Ένα αποτέλεσμα που δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν στην επανάληψη καθώς επιδόθηκαν σε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών.

Αποστολή στην Τρίπολη: Θοδωρής Κουνάδης

Ο Αστέρας έδωσε από την αρχή την κατοχή της μπάλας στην Τότεναμ προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Είχε δυο-τρεις καλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο σε αντίθεση με τους Άγγλους που δεν είχαν απειλήσει μέχρι το 36' όπου άνοιξαν το σκορ με πέναλτι του Τάουνσεντ. Οι Αρκάδες πάγωσαν από το γκολ και στο 42' ο Κέιν το εκμεταλλεύτηκε γράφοντας το 0-2.

Στην επανάληψη είδαμε ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με... ύφος από το προβάδισμά τους και ο Αστέρας τους έβαλε στην περιοχή τους. Καταιγιστικοί οι Αρκάδες στο πρώτο 20λεπτο, επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μάσα στο 65'.

Η Τότεναμ κράτησε στη συνέχεια για λίγα λεπτά το ρυθμό αλλά έζησε ένα εφιαλτικό τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Αστέρας άρχισε πάλι να δημιουργεί κλασικές ευκαιρίες, μείωσε στο 90' με τον Μπαράλες και στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων είχε άλλες δύο σπουδαίες φάσεις. Τελικά το 2-2 δεν ήρθε και πλέον η πρόκριση απομακρύνεται μετά και τη νίκη της Μπεσίκτας επί της Παρτιζάν.

Η βαθμολογία στον 3ο όμιλο:

1. Μπεσίκτας 8 (8-3)

2. Τότεναμ 8 (8-3)

3. Αστέρας Τρίπολης 4 (5-8)

4. Παρτίζαν 1 (1-8)

H 5η αγωνιστική:

27/11: Αστέρας Τρίπολης - Μπεσίκτας

27/11: Τότεναμ – Παρτίζαν

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

Διαιτητής: Χαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ

Βοηθοί: Χοσέ Μιράντα, Χαβιέρ Αγκιλάρ Ροδρίγκεθ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Κοσίτσκι, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Λούι, Μουνάφο (81' Γιαννιώτας), Ουσέρο, Τσοκάνης (60' Μπαντιμπανγκά), Μάσα, Ρόλε, Πάρα (84' Μπαράλες)

ΤΟΤΕΝΑΜ (Ποτσετίνο): Φορμ, Ντάιερ, Ντέιβις, Βερτόνχεν, Φάσιο, Σταμπουλί, Ντεμπελέ, Λαμέλα (46' Σολδάδο), Τάουνσεντ, Έρικσεν (62' Μέισον ), Κέιν (77' Παουλίνιο)

Γκολ:90' (πεν.) Μπαράλες - 36' (πεν.) Τάουνσεντ, 42' Κέιν

Δοκάρι: 65' Μάσα

Κίτρινη: 36' Σανκαρέ - 83' Μέισον

Κόκκινη: 89' Φάσιο

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης από τον Βασίλη Τεμπέλη

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Στάικος Βεργέτης επέλεξε για την αναμέτρηση απέναντι στην Τότεναμ ένα 4-4-1-1, με τον Κοσίτσκι στο τέρμα και τους Λούι, Σανκαρέ, Ζησόπουλο, Παντελιάδη στην άμυνα από δεξιά στα αριστερά. Μάσα και Τσοκάνης στα άκρα της μεσαίας γραμμής, Ουσέρο, Μουνάφο ως αμυντικά χαφ και πίσω από τον προωθημένο Πάρα, ο Ρόλε.

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο διάλεξε το 4-2-3-1 με τον Φορμ στα γκολπόστ και τους Ντάιερ, Φάσιο, Βερτόνχεν, Ντείβις στην άμυνα. Σταμπουλί και Ντεμπελέ αμυντικά χαφ, οι Τάουνσεντ, Λαμέλα, Έρικσεν μπροστά τους και στην κορυφή ο Κέιν.

Μπλακ-άουτ μετά το πέναλτι

To πρώτο εικοσάλεπτο πέρασε με την Τότεναμ να έχει την μπάλα στην κατοχή της χωρίς να απειλεί ιδιαίτερα τους Αρκάδες. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ξεδιπλώνονταν όμορφα στις αντεπιθέσεις, βλέποντας τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων να κόβουν τελευταία στιγμή τον Μάσα στο 7' και την πάσα του ίδιου προς τον Ρόλε στο 17' ο οποίος ήταν έτοιμος να βγει σε τετ-α-τετ.

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά με τα σουτ του Λαμέλα να μην ανησυχούν τον Κοσίτσκι και τον Μάσα από καλή θέση έπειτα από έξοχη πάσα του Μουνάφο να μην πιάνει το σουτ όπως θα ήθελε. Για να έρθει από μια αδράνεια της άμυνας το πέναλτι του Σανκαρέ στον Τάουνσεντ στο 36' να αλλάξει τα δεδομένα. Ο ίδιος ο παίκτης που το κέρδισε ευστόχησε (0-1), ενώ πριν προλάβει να συνέλθει ο Αστέρας, έβγαλε σέντρα πάρε-βάλε στον Κέιν που με κεφαλιά έγραψε το 0-2 στο 42'.

Αστέρα, τι χάνεις!

Με το καλημέρα στην επανάληψη, μόλις 27" δεύτερα από τη σέντρα, ο Αστέρας έχασε τεράστια ευκαιρία για να μειώσει καθώς ο Τσοκάνης πλάσαρε άουτ σε τετ-α-τετ μετά από έξοχη μπαλιά του Ρόλε. Ο δημιουργός της ευκαιρίας είδε το σουτ που δοκίμασε στο επόμενο λεπτό (47') να φεύγει λίγο άουτ.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε από τον Πάρα που βρέθηκε σε εξαιρετικές θέσεις να σκοράρει τόσο στο 53', όσο και στο 54', στέλνοντας όμως την μπάλα άουτ. Ακολούθησε το σουτ του Μάσα στο 61' όπου έφυγε μόλις άουτ ενώ ο ίδιος παίκτης στο 65' είδει την μπάλα να φεύγει από τα πόδια του με δύναμη και να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι!

Η Τότεναμ αφού... συνήλθε από το 20λεπτο σφυροκόπημα του Αστέρα, πήρε τον έλεγχο του αγώνα κρατώντας την μπάλα και παγώνοντας το ρυθμό. Στο 74' μάλιστα απείλησε για πρώτη φορά στην επανάληψη με σουτ του Σολδάδο, ωστόσο η μεγάλη φάση ήρθε πάλι από τους Αρκάδες. Σε στημένη μπάλα ο προωθημένος Ζησόπουλος σούταρε στο 84' αλλά ο Φορμ έδιωξε με υπερένταση. Ο τερματοφύλακας της αγγλικής ομάδας έσωσε την ομάδα του και στο 86' σε προσπάθεια από κοντά του Μπαντιμπανγκά.

Γκολ και θρίλερ

Τελικά το γκολ που άξιζε ο Αστέρας ήρθε στο 90' με πέναλτι που κέρδισε ο Μπαράλες και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Η Τότεναμ έμεινε με 10 παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Φάσιο και οι γηπεδούχοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στα 4 λεπτά των καθυστερήσεων, πρώτα με τον Μπαντιμπανγκά και στη συνέχεια με τον Μπαράλες. Ωστόσο η τεράστια ανατροπή δεν έγινε.

Η φάση του αγώνα

Στις καθυστερήσεις το "Κολοκοτρώνης" φώναξε γκολ στην κεφαλιά του Μπαντιμπανγκά. Η μπάλα όμως είχε φύγει ελάχιστα άουτ βρίσκοντας την εξωτερική πλευρά των δικτύων. Το 2-2 δεν ήρθε...

Αστέρας Τρίπολης - Τότεναμ 1-2
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Χαβιέρ Εστράδα Φερνάντεθ φάνηκε αρχικά να δείχνει μια ροπή προς τον ισχυρό της αναμέτρησης. Στο φινάλε όμως η διαιτησία του χαρακτηρίζεται ως δίκαιη. Απέφυγε κραυγαλέα λάθη, ενώ και τα δύο πέναλτι σωστά καταλογίστηκαν.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τάουνσεντ ήταν αυτός που προκάλεσε το μπλακ-άουτ στον Αστέρα από τα αριστερά. Κέρδισε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ στο 36', ενώ 6 λεπτά αργότερα με ασίστ πάρε-βάλε έδωσε την ευκαιρία στον Κέιν να κάνει το 0-2.

Αστέρας Τρίπολης - Τότεναμ 1-2

Μας άρεσε

Να βλέπουμε μία επαρχιακή ελληνική ομάδα να... πιάνει από τον λαιμό μία ομάδα από την Premier League. Το β' ημίχρονο δύσκολα θα το ξεχάσουμε έστω και αν δεν έφερε βαθμό στον Αστέρα.

Δεν μας άρεσε

Η αστοχία στην τελική προσπάθεια των παικτών του Στάικου Βεργέτη. Τόσες χαμένες ευκαιρίες που θα μπορούσαν να φέρουν το 1-2 πολύ νωρίτερα...

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ