EUROPA LEAGUE

Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από τον Άγιαξ

Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από τον Άγιαξ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Για άλλο ένα παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε μόλις παραβιάστηκε η εστία του και ο Άγιαξ νίκησε 2-0 χωρίς να απειλήσει! Τραγικό λάθος του Στιλ στο 1-0, δεν είχαν καμία αντίδραση οι παίκτες του Στραματσόνι μετά το γκολ του Σένε.

Με τον πιο άσχημο τρόπο εξάντλησε ο Παναθηναϊκός τις λίγες πιθανότητες που διατηρούσε για πρόκριση στους "32" του Europa League... Κατάφερε να ηττηθεί 2-0 από τον αδιάφορο Άγιαξ των 6 παικτών κάτω των 21 ετών στην ενδεκάδα, χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά και χαρίζοντας τα δύο γκολ...

Παρότι ο Παναθηναϊκός έλεγξε απόλυτα το ματς μέχρι το 30', έχοντας και δοκάρι με τον Ιμπάρμπο στο 26', ο Στιλ "κρέμασε" τους συμπαίκτες του δεχόμενος ένα αστείο γκολ από εκτέλεση φάουλ του Σένε στο 39'. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ποδοσφαιριστές του Στραματσόνι εγκατέλειψαν τις προσπάθειες τους μετά το 1-0 και στο 50', ο Χουλτ έκανε μία ανόητη ντρίπλα έξω από την περιοχή, ο Τέτε έκλεψε και συρτό σουτ, σκόραρε...

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το γνωστό σύμπτωμα της έλλειψης αντίδρασης, ηττήθηκε 2-0 πληρώνοντας τα ατομικά λάθη των παικτών του και η παρουσία του στον όμιλο κρίνεται αρνητική. Σίγουρα, ο Στραματσόνι δεν έπεισε τους παίκτες του να κάνουν υπέρβαση και κατάφεραν να ηττηθούν από αντιπάλους οι οποίοι δεν είχαν κίνητρο και δεν τους απείλησαν...

Πλέον, στον Παναθηναϊκό απομένει το ματς με τη Θέλτα στο "Απόστολος Νικολαΐδης" για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις του στη διοργάνωση. Ένα παιχνίδι αδιάφορο βαθμολογικά, αλλά που ο Παναθηναϊκός οφείλει απέναντι στην ιστορία του να νικήσει, για να βάλει τέλος στην τετραετία χωρίς νίκη στον όμιλο και να πάρει βαθμούς που θα βελτιώσουν τη θέση του στη βαθμολογία της UEFA.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με σύστημα 3-6-1, προσδοκώντας να "θωρακίσει" την άμυνα του, να ελέγξει τη μεσαία γραμμή και να αναζητήσει το γκολ στην αντεπίθεση με τον μοναδικό επιθετικό, τον ταχύτατο Ιμπάρμπο.

Ο Στιλ ήταν στην εστία, οι Κουτρουμπής, Μολέντο, Σάμπα στην τριάδα των στόπερ, ο Κουλιμπαλί ήταν ο δεξιός μπακ και ο Χουλτ ο αριστερός, Ζέκα και Λουντ συνέθεσαν το δίδυμο των κεντρικών χαφ, ο Γουακάπο ήταν ο αριστερός χαφ και ο Βιγιαφάνιες ο δεξιός χαφ.

Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από τον Άγιαξ

Στον αντίποδα, ο Πίτερ Μπος εφάρμοσε το 4-3-3, το "σήμα κατατεθέν" του Άγιαξ, χρησιμοποιώντας αναπληρωματικούς και νεαρούς, επειδή η πρόκριση έχει εξασφαλιστεί μαθηματικά.

Ο Ονάνα ήταν στην εστία, οι Βέστερμαν και Ντε Λιχτ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Τετέ ο δεξιός μπακ και ο Ντάικς ο αριστερός μπακ, ο Σένε ο αμυντικός χαφ και οι Φαν ντε Μπεκ και Νούρι οι εσωτερικοί χαφ, ο Τσέρνι ο δεξιός εξτρέμ, ο Γιουνές ο αριστερός εξτρέμ και ο Κάσιερα ο φορ περιοχής.

Αποκλείστηκε ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε 2-0 από τον Άγιαξ

Γήπεδο: Amsterdam Arena

Διαιτητής: Αλεξέι Εσκόφ (Ρωσία)

Βοηθοί: Ντμίτρι Μοσιάκιν, Ιγκόρ Ντεμέτσκο (Ρωσία)

Επιπρόσθετοι Βοηθοί: Αλεξέι Νικολάγιεφ, Αλεξάντρ Εγκάροφ (Ρωσία)

4ος: Αλεξέι Λούνεβ (Ρωσία)

ΑΓΙΑΞ (Πίτερ Μπος): Ονανά, Τετέ, Βέστερμαν, Ντε Λιχτ, Ντάικς, Σένε (69' Ντε Γιονγκ), Φαν ντε Μπεκ, Νούρι, Τσέρνι, Γιουνές (62' Κλέμεντ), Κάσιερα

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αντρέα Στραματσόνι): Στιλ, Κουτρουμπής, Μολέντο, Σάμπα (57' Ιβανόφ), Κουλιμπαλί, Χουλτ, Γουακάσο, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (63' Λεντέσμα), Λουντ, Ιμπάρμπο (75' Λεντέσμα)

Γκολ: Σένε 39', Τέτε 50'

Κίτρινες: Βιγιαφάνιες 13', Ντάικς 15', Γουακάσο 54'

Κόκκινες:

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Άγιαξ 10

2. Σταντάρ 6

3. Θέλτα 6

4. Παναθηναϊκός 1

Τον "πρόδωσε" ο Στιλ

Το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού κύλησε με τις δύο ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται, με τον Άγιαξ να έχει μία ανούσια κατοχή της μπάλας. Ουσιαστικά, η πρώτη επέμβαση ήρθε στο 20', όταν ο Ονάνα μπλόκαρε χωρίς δυσκολία την εκτέλεση φάουλ του Γουακάσο. Η πρώτη πραγματική ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 26', όταν ο Βιγιαφάνιες έκλεψε από τον Βέστερμαν και άνοιξε στον κενό χώρο στον Ιμπάρμπο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από δεξιά και πλάσαρε στο εξωτερικό δοκάρι του Ονανά.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πρεσάρει ψηλά τον Άγιαξ επί ένα πεντέλεπτο, έβγαλε και άλλα κλεψίματα ψηλά αλλά δεν μπόρεσε να τα αξιοποιήσει. Κατόπιν, επέστρεψε στο μοτίβο του πρώτου τετάρτου, δίδοντας χώρο στον γηπεδούχο και περιμένοντας να βρει κενούς χώρους.

Ωστόσο, ο Λουκ Στιλ "πρόδωσε" την καλή απόδοση της ομάδας στο 39'... Ο Σένε εκτέλεσε ένα φάουλ πλάγια αριστερά, όπως έκανε επίθεση ο Άγιαξ, από μακρινή απόσταση, ο Άγγλος κινήθηκε βιαστικά και δέχτηκε το γκολ σχεδόν στο κέντρο της εστίας του... Ήταν ένα ανέλπιστο γκολ για τον Άγιαξ, αφού δεν είχε απειλήσει καθόλου τον Παναθηναϊκό.

Νέο λάθος και δεύτερο γκολ

Ο Παναθηναϊκός φρόντισε στο δεύτερο ημίχρονο να χαρίσει και δεύτερο γκολ στον Άγιαξ, προκειμένου να μην τον ταλαιπωρεί... Ο Χουλτ έκανε ανόητη ντρίπλα έξω από την περιοχή, ο Τέτε έκλεψε και συρτό σουτ, σκόραρε στο 50', διευρύνοντας το σκορ. Οι μεσοαμυντικοί αποσυντονίστηκαν, τα λάθη συνεχίστηκαν και στο 55' ο Φαν ντε Μπεκ σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή, πλάσαρε άουτ.

Η έλλειψη συγκέντρωσης συνεχίστηκε και στο 64', μετά την αδυναμία των Ιβανόφ, Μολέντο και Ζέκα να διώξουν, ο Κασιέρα πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, ψηλά άουτ. Έκτοτε, το ματς έμοιαζε να έχει τελειώσει... Ο Παναθηναϊκός παραδόθηκε, ο Άγιαξ έπαιζε σε "χαμηλή ταχύτητα" και τα μοναδικά απειλητικά σουτ ήρθαν από μακρινή απόσταση από τους Ντε Λιχτ και Φαν ντε Μπεκ.

Οι αλλαγές του Στραματσόνι δεν μετέβαλλαν κάτι στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ο Σάμπα αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό, τηρώντας την συνήθεια που έχει δημιουργηθεί, οι θεατές περίμεναν το σφύριγμα της λήξης και οι ποδοσφαιριστές συμβιβάστηκαν με το αποτέλεσμα. Μία ήττα που έβαλε τέλος στις ελάχιστες πιθανότητες που είχε ο Παναθηναϊκός για πρόκριση στους "32" του Europa League...

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Ο Λουκ Στιλ δέχτηκε ένα αστείο γκολ στο 39' σε ένα χρονικό σημείο που ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος και είχε απειλήσει. Τρίτο εκτός έδρας ματς στον όμιλο που ο Άγγλος δέχεται γκολ από εκτέλεση φάουλ και γεμίζει με ανασφάλεια τους συμπαίκτες του. Μοιραίος για την κατάληξη του ματς...

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ρώσος Αλεξέι Εσκόφ δεν αντιμετώπισε πρόβλημα στη διαχείριση του ματς. Δεν προέκυψε η δύσκολη φάση, αλλά και αυτός βοήθησε τον εαυτό του. Σφύριξε όσο ήταν απαραίτητο ώστε να υπάρχει ρυθμός, ήταν σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο και κινούνταν διαρκώς όπου παιζόταν η μπάλα.

O MVP

Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε κάποιος ποδοσφαιριστής ο οποίος να ξεχώρισε από τις δύο ομάδες... Στους τυφλούς, βασίλεψε ο μονόφθαλμος, όπου αυτός ήταν ο Σένε... Σκόραρε το 1-0 (όπως το σκόραρε...), ήταν ο μοναδικός μεσοαμυντικά στον Άγιαξ που είχε ασφάλεια στις μεταβιβάσεις του και κράτησε την ομάδα όταν πίεζε ο Παναθηναϊκός.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Περισσότεροι από 4.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στις εξέδρες του Amsterdam Arena για να συμπαρασταθούν στους παίκτες του Αντρέα Στραματσόνι. Παρότι οι ποδοσφαιριστές δεν τους ανταπέδωσαν τη στήριξη, οι Έλληνες εκδρομείς δεν έχασαν το ηθικό τους και τραγουδούσαν καθ' όλη την παραμονή τους στην εξέδρα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η έλλειψη αντίδρασης από τον Παναθηναϊκό μετά το πρώτο γκολ, παρουσιάστηκε ξανά... Μόλις κάτι στραβώσει στο ματς, η ομάδα τα παρατάει και δεν αντιδρά, αποδέχεται τη μοίρα της και απλά περιμένει τη λήξη του παιχνιδιού... Ένα χαρακτηριστικό που έχει παραδεχτεί πολλές φορές ο Στραματσόνι, αλλά δεν έχει καταφέρει να διορθώσει.

PHOTO CREDIT: ACTION IMAGES

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ