EUROPA LEAGUE

ΑΠΟΕΛ - Αστέρας: Ο νικητής ελπίζει

ΑΠΟΕΛ - Αστέρας: Ο νικητής ελπίζει
INTIME SPORTS

Γρίφο για δυνατούς λύτες αποτελεί η αρχική ενδεκάδα του Αστέρα, για το ματς με το ΑΠΟΕΛ, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Europa League. (φωτογραφίες, VIDEOS)

Ματς σημαντικό για τη συνέχειά τους στη διοργάνωση, αποτελεί αυτό της 3ης αγωνιστικής του Europa League, ανάμεσα σε Αστέρα κι ΑΠΟΕΛ, την Πέμπτη στις 20:00 στο "ΓΣΠ".

Στάικος και Τιμούρ "θολώνουν τα νερά"

Ο τεχνικός του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης, δήλωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου ότι η ομάδα του θα έχει αμυντικούς προσανατολισμούς προκειμένου να περιορίσει τους επικίνδυνους μεσοεπιθετικούς της κυπριακής ομάδας αλλά δεν θα περιοριστεί μόνο σ' αυτό και θα διεκδικήσει τη νίκη.

ΑΠΟΕΛ - Αστέρας: Ο νικητής ελπίζει
INTIME SPORTS

Ο Τιμούρ Κετσπάγια από την άλλη υποστήριξε ότι το γεγονός ότι έχει διακηρύξει σε όλα τα μήκη και πλάτη ότι το ΑΠΟΕΛ θα παίξει επιθετικά, δε σημαίνει ότι και οι έντεκα παίκτες θα είναι μπροστά. Κοινό μυστικό ότι οι δύο προπονητές, θολώνουν τα νερά, επιφυλάσσοντας εκπλήξεις και σκαρώνοντας παγίδες, ο ένας στον άλλον.

Κομβικό, αλλά όχι Ultimatum

Σε κάθε περίπτωση, τόσο στο στρατόπεδο του Αστέρα όσο και σ' αυτό του ΑΠΟΕΛ, άπαντες γνωρίζουν ότι η βαθμολογία, μετά από δύο αγωνιστικές στη φάση των ομίλων του Europa League, καθιστά το ματς κρίσιμο. Όποιος συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς σε Λευκωσία και Τρίπολη, θα είναι αυτός που θα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ελπίζει για πρόκριση.

ΑΠΟΕΛ - Αστέρας: Ο νικητής ελπίζει
INTIME SPORTS

Με τη Σάλκε να έχει έξι βαθμούς και να πρέπει να "αυτοκτονήσει" για να απωλέσει την πρόκριση στην επόμενη φάση και την Σπάρτα Πράγας να ακολουθεί με τέσσερις, ο Αστέρας του ενός και το ΑΠΟΕΛ του κανενός, είναι προφανές ότι δεν ορίζουν τη μοίρα μόνοι τους.

Η Σάλκε, την ίδια ώρα, υποδέχεται τη Σπάρτα κι αν (λογικά και θεωρητικά) κερδίσει, δίνει περισσότερες ελπίδες στο νικητή εκ των Αστέρα κι ΑΠΟΕΛ. Γι' αυτό ακριβώς το λόγο, αυτό είναι κρίσιμο, είναι κομβικό, αλλά όχι οριακό.

Ναι, αλλά...

Ο Κοσίτσκι είναι στην αποστολή, αλλά δεν είναι απολύτως έτοιμος και δεν θα αγωνιστεί στο "ΓΣΠ". Κάτω από τα γκολπόστ θα καθίσει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος. Εμανουέλ Λουί και Κώστας Γιαννούλης, πρέπει να θεωρούνται σίγουροι σε δεξί κι αριστερό αμυντικό άκρο, αντίστοιχα. Σανκαρέ και Αλόκο πιθανόν να είναι τα δύο στόπερ, συμπληρώνοντας την αμυντική τετράδα.

Οι αμυντικοί προσανατολισμοί που προανήγειλε ο Στάικος Βεργέτης, καθιστούν πιθανή μία τριάδα κέντρου, αποτελούμενη από τους Χαμντανι ( ο οποίος γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα), Κουρμπέλη και Δημούτσο. Στην επίθεση θεωρείται πιθανή η παρουσία των Μπερτόγλιο, Γιάννου και Μάσα.

Ντε Βινσέντι απόντος

Στο ΑΠΟΕΛ, ο Τιμούρ Κετσπάγια αναζητά τον αντικαταστάτη του όπως είπε, "πιο φορμαρισμένου παίκτη στην Ευρώπη και την Ελλάδα, για τους Κύπριους", Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντινός είχε αντικρίσει την κόκκινη κάρτα στο προηγούμενο ματς και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, σ' αυτό.

Ο Βάτερμαν αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία του ΑΠΟΕΛ, οι Σέρζιο κι Αντωνιάδης αναμένεται να καταλάβουν τις θέσεις του δεξιού κι αριστερού μπακ, αντίστοιχα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, κατά πάσα πιθανότητα αποτελείται από Αμορίν και Καρλάο.

ΑΠΟΕΛ - Αστέρας: Ο νικητής ελπίζει
INTIME SPORTS

Μοράις κι Αρτυματάς θα είναι τα δύο χαφ, ο Βινίσιους μπροστά τους έχοντας εκ δεξιών τον Βάντερ κι εξ' ευωνύμων τον Εφραίμ. Και μπροστά, ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του ΑΠΟΕΛ και Νο1 κίνδυνος, όπως τον χαρακτήρισε ο Στάικος Βεργέτης, Φερνάντο Καβενάγκι.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Σέρζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Αρτυματάς, Βινίσιους, Εφραίμ, Βάντερ, Καβενάγγκι

ΑΣΤΕΡΑΣ: Θεοδωρόπουλος, Λούι, Σανκαρέ, Αλόκο, Γιαννούλης, Χαμντανί, Κουρμπέλης, Δημούτσος, Μπερτόγλιο, Γιάννου, Μάσα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 11ου ΟΜΙΛΟΥ

1. Σάλκε 6 (7-0)

2. Σπάρτα Πράγας 4 (3-1)

3. Αστέρας Τρίπολης 1 (1-5)

4. ΑΠΟΕΛ 0 (0-5)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ