EUROPA LEAGUE

Αντούριθ στο Sport24.gr: "Το ΑΠΟΕΛ, ο Βαλβέρδε και το γκολ της ζωής μου"

Αντούριθ στο Sport24.gr: "Το ΑΠΟΕΛ, ο Βαλβέρδε και το γκολ της ζωής μου"

Ο Άριτς Αντούριθ μιλά στο Sport24.gr για τα ματς με το ΑΠΟΕΛ, τον Ερνέστο Βαλβέρδε και διαλέγει το καλύτερο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα της Μπιλμπάο.

Πήρε τον πρώτο του τίτλο στα 34 του έτη. Σήμερα είναι 36 και συνεχίζει να είναι το "πρώτο βιολί" της Μπιλμπάο. Γεννημένος λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα - στο Σαν Σεμπαστιάν - δεν φόρεσε ποτέ την ομάδα της πόλης, Ρεάλ Σοθιεδάδ, παρά μόνο της αντιπάλου της (ναι έχουν και οι Βάσκοι τέτοια!) Αθλέτικ.

Το αίμα που κυλά στις φλέβες του βάσκικο. Άλλωστε το Μπιλμπάο ήταν η "Ιθάκη" του. Η δική του "γη της Επαγγελίας".Περιπλανήθηκε. Σε στεριά (Μπούργος, Βαγιαδολίδ, Βαλένθια) και νησιά (Μαγιόρκα). Αλλά, παντού σε όποιο μέρος κι αν στάθηκε, έκανε τη δουλειά του. Μια παράξενη περίπτωση ποδοσφαιριστή, αντίθετη με το ρεύμα. Κόντρα στον κανόνα. Διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του από τα 30 και μετά. Οδήγησε την Αθλέτικ στην κατάκτηση του Supercopa 2015.

Ο πρώτος σκόρερ του Europa League με πέντε γκολ σε ένα ματς. Μιας και είπαμε Europa League, αυτή ήταν η αφορμή γι' αυτή τη συνέντευξη. Η Μπιλμπάο υποδέχεται την Πέμπτη το βράδυ στις 22:05 στο "San Mames" το ΑΠΟΕΛ για το πρώτο ματς στο πλαίσιο των "32" του Europa League.

Ο Άριτς Αντούριθ μιλά στο Sport24.gr για τις αναμετρήσεις με την κυπριακή ομάδα, τον "μέντορά" του, Ερνέστο Βαλβέρδε, και διαλέγει το καλύτερο γκολ της καριέρας του.

- Οι Βάσκοι - όχι μόνο στην πόλη του Μπιλμπάο - βλέπουν την Αθλέτικ ως κάτι διαφορετικό. Ως ένα σύμβολο. Εσύ;

"Για μένα η Μπιλμπάο είναι κάτι παραπάνω από μια ομάδα ποδοσφαίρου. Είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορώ να περιγράψω. Είναι σαν οικογένεια. Όταν μου ζητούν να την περιγράψω δεν αναφέρομαι σε μία ομάδα ποδοσφαίρου, αλλά σε μία ομάδα φίλων"

- Υπάγεσαι ποδοσφαιρικά στη "θεωρία του κρασιού" που λένε και οι Ισπανοί. Όσο παλαιώνει, τόσο βελτιώνεται ποιοτικά. Είναι γιατί τα καλύτερα ποδοσφαιρικά σου χρόνια τα διένυσες μετά τα 30 σου έτη. Σωστά;

"Δεν ξέρω να σου πω γιατί συνέβη αυτό, αλλά μου φαίνεται ότι καθώς πέρασαν τα χρόνια απέκτησα περισσότερη ωριμότητα. Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ αυτό που ζω τα τελευταία χρόνια στην Μπιλμπάο και η εξήγηση βρίσκεται και στους συμπαίκτες που έχω. Πάντως, είμαι πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνω εδώ".

Αντούριθ στο Sport24.gr: "Το ΑΠΟΕΛ, ο Βαλβέρδε και το γκολ της ζωής μου"

- Σίγουρα θα έπαιξε ρόλο και ο Ερνέστο. Η συνεργασία σου με τον Βαλβέρδε πώς σε επηρέασε;

"Ο Ερνέστο είναι ένας προπονητής με πρεστίζ, αλλά ταυτόχρονα φέρει πολλή ηρεμία στην ομάδα. Τέτοια, ώστε όλοι να αντιμετωπίζουμε την καθημερινή δουλειά που έχουμε ως φυσιολογική".

- Το καλύτερο γκολ που έχεις σημειώσει στην καριέρα σου; Ίσως και το πιο δύσκολο;

"Το πιο όμορφο γκολ δεν είναι για την αισθητική του, αλλά για την αξία του. Για μένα ήταν αυτό στη ρεβάνς του Supercopa με την Μπαρτσελόνα. Σήμανε την ισοφάριση και τελικά έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη μας".

- Η Μπιλμπάο αναμετράται με το ΑΠΟΕΛ για τους "32" του Europa League. Είναι το φαβορί για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης;

"Στα νοκ-άουτ δεν υπάρχουν φαβορί. Το ΑΠΟΕΛ έχει καταφέρει φανταστικά αποτελέσματα στη φάση των ομίλων και πρέπει να κάνουμε μεγάλα ματς για να περάσουμε".

- Φαίνεται ότι πρώτος στόχος της ομάδας είναι η έξοδος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Η ομάδα είναι τώρα στην 8η θέση, ένα βαθμό πίσω από την 6η Σοθιεδάδ. Είναι, ωστόσο, κι ένας ευρωπαϊκός τίτλος την τρέχουσα σεζόν; Το Europa League;

"O πρωταρχικός στόχος είναι να ξαναπαίξουμε Ευρώπη μέσω του ισπανικού πρωταθλήματος. Αλλά, από τη στιγμή που συνεχίζουμε στο Europa League θα το παλέψουμε μέχρι εκεί που δεν πάει".

- Τελικά πόσο κοντά βρέθηκες στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό στο παρελθόν;

"Γράφονται πολλά πράγματα στις εφημερίδες, τα οποία δεν πρέπει να τα παίρνουμε στα σοβαρά".

Athletic Bilbao's forward Aritz Aduriz (2nd R) runs with the Supercup trophy next to Athletic Bilbao's midfielder Carlos Gurpegui (L) as they celebrate after the Spanish Supercup second-leg football match FC Barcelona vs Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 17, 2015. AFP PHOTO / QUIQUE GARCIA        (Photo credit should read QUIQUE GARCIA/AFP/Getty Images)
Athletic Bilbao's forward Aritz Aduriz (2nd R) runs with the Supercup trophy next to Athletic Bilbao's midfielder Carlos Gurpegui (L) as they celebrate after the Spanish Supercup second-leg football match FC Barcelona vs Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 17, 2015. AFP PHOTO / QUIQUE GARCIA (Photo credit should read QUIQUE GARCIA/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

- Το καλύτερο και το χειρότερο σημείο στην καριέρα σου;

"Για τον ποδοσφαιριστή που παίζει επιθετικός, οι πιο σημαντικές στιγμές είναι συνδεδεμένες με το γκολ. Εμένα μου μένει το Supercopa που κατακτήσαμε, όπως σου είπα. Οι χειρότερες στιγμές είναι αυτές που έχουν να κάνουν με τραυματισμούς μου".

- Είσαι 36 ετών. Μέχρι πότε θα παίζεις; Τι θα κάνεις μετά; Προπονητής; Θα συνεχίσεις στο χώρο του ποδοσφαίρου;

"Δεν βάζω όρια. Αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι αυτό που κάνω. Δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει το ποδόσφαιρο".

* Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την πραγματοποίηση της συνέντευξης στον Πάτσι Φερνάντεθ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ