EUROPA LEAGUE

Αντίο στην Ευρώπη με ήττα,0-2 από την Θέλτα και αρνητικά ρεκόρ ο Παναθηναϊκός

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÐÁÏ - ÈÅËÔÁ / EUROPA LEAGUE / PANATHINAIKOS - CELTA
Παναθηναϊκός EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχασε και από την Θέλτα με 2-0 στην τελευταία αγωνιστική του Europa League και τερμάτισε μόλις με έναν βαθμό στην διοργάνωση, μετρώντας 13 ματς χωρίς νίκη. Συνθήματα εις βάρος του Αλαφούζου στο τέλος του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε το Europa League με μια ακόμη ήττα, αυτή τη φορά από την Θέλτα με 2-0, και με τους πράσινους να κάνουν δυο αρνητικά ρεκόρ στον θεσμό. Πρώτο και κύριο κατέκτησαν μόλις έναν βαθμό σε φάση ομίλων, η χειρότερη επίδοση ελληνικής ομάδας, και δεύτερον έφτασαν τα 13 σερί ματς χωρίς νίκη. Ενώ αγνοούν τη σημαίνει νίκη σε ομίλους εδώ και τέσσερα χρόνια και από την τελευταία νίκη στο ματς με την Μάριμπορ στις 22 Νοεμβρίου 2012.

Μάλιστα στο τέλος της αναμέτρησης υπήρξαν και αποδοκιμασίες εις βάρος του Γιάννη Αλαφούζου από μερίδα φίλων του τριφυλλιού που καλούσε τον πρόεδρο των πράσινων να παραιτηθεί.

Το τριφύλλι σε ένα ματς που αγωνίστηκε με πολλά νέα πρόσωπα έδειξε για ακόμη μια φορά κακό πρόσωπο κόντρα σε μια ομάδα που ήθελε τη νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε προαναγγείλει από τη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με την Θέλτα ότι θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με το ίδιο σχήμα που έπαιξε το τριφύλλι κόντρα στον ΠΑΟΚ και δοκιμάζοντας απλά κάποιους παίκτες του σε άλλες θέσεις για να δει αν θα μπορούν να ανταποκριθούν. Αυτό και έκανε καθώς σε σχέση με την αναμέτρηση της Κυριακής η ενδεκάδα των πράσινων είχε έξι αλλαγές.

Συγκεκριμένα στο 4-4-2 του τριφυλλιού ο 48χρονος τεχνικός έβαλε τον Στιλ κάτω από τα γκολπόστ. Στα δεξιά έπαιξε ο Μέστο και αριστερά ο Χουχούμης ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Μολέντο, Ιβανόφ. Στην μεσαία γραμμή στα δεξιά βρέθηκε ο Εμποκού, αριστερά ο Γουακάσο και οι δυο αμυντικοί χαφ ήταν οι Ζέκα, Λουντ. Το δίδυμο της επίθεσης αποτελούνταν από τους Βιγιαφάνιες, σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει, και τον Ρινάλντι στο πρώτο επίσημο ματς που ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα των πράσινων.

Από την άλλη πλευρά η Θέλτα έπαιξε με τους Ρουμπέν Μπλάνκο στην εστία, ο Ούγκο Μάγιο δεξιά στην άμυνα, ο Χόνι Κάστρο αριστερά και οι Ρονκάγλια και Καμπράλ στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, οι Ραντόγια, Βας και Ερνάντες ήταν η τριάδα και στην επίθεση, οι Ορεγιάνα και Μπονγκοντά οι δύο εξτρέμ με τον Γκουϊντέτι να είναι ο φορ περιοχής.

Με γκολ από τα αποδυτήρια "τελείωσε" από νωρίς το ματς η Θέλτα

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Andris Treimanis (LVA)

Βοηθοί: Haralds Gudermanis (LVA), Aleksejs Spasjonnikovs (LVA)

Τέταρτος διαιτητής:Raimonds Tatriks (LVA)

Επιπρόσθετοι:Aleksandrs Golubevs (LVA), Edgars Malcevs (LVA)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Μολέντο, Ιβανόφ, Χουχούμης, Ζέκα, Λουντ (82΄Κουτρουμπής), Εμποκού, Γουακάσο, Βιγιαφάνιες (70' Λέτο), Ρινάλντι (60' Ιμπάρμπο).

ΘΕΛΤΑ (Εντουάρντο Μπερίσο): Ρουμπέν Μπλάνκο, Ούγκο Μάγιο, Καμπράλ, Ρονκάγλια, Χόνι Κάστρο, Ραντόγια, Βας (63' Ντίας), Πάμπλο Ερνάντες, Μπονγκοντά, Ορεγιάνα (83' Σίστο), Γκουιντέτι (90' Σέρχι Γκόμεθ).

Γκολ: 4' Γκουιντέτι, 76' Ορεγιάνα

Κίτρινες: 34' Λουντ, 69' Γουακάσο

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Παναθηναϊκός με μια ενδεκάδα που δεν είχε παίξει ξανά μαζί, ούτε στο "Γ. Καλαφάτης", μπήκε στο παιχνίδι χάνοντας μια σπουδαία ευκαιρία να βρεθεί μπροστά στο σκορ. Στο 2΄ο Βιγιαφάνιες βρέθηκε ωραία στα δεξιά και έκανε την σέντρα προς τον Ρινάλντι ο οποίος με υπερπροσπάθεια έκανε την προβολή, πρόλαβε την μπάλα αλλά ο Ρουμπέν Μπλάνκο μπλόκαρε για την Θέλτα.

Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους επίθεση στο ματς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ εκμεταλλευόμενοι μια αδράνεια στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Γκουιντέτι πήδηξε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής με τους Μολέντο, Μέστο να τον κοιτάνε και ο Σουηδός νίκησε με καρφωτή κεφαλιά τον Στιλ. Ο επιθετικός της Θέλτα έβαλε μπροστά την ομάδα του και έκανε ακόμα πιο ψυχρό το κλίμα στην Λεωφόρο. Το γκολ αυτό έκανε τον Μαρίνο Ουζουνίδη να βγει εκτός εαυτού και να βάλει τις φωνές στον Γουακάσο που άφησε ανενόχλητο το μπακ της Θέλτα να βγάλει την σέντρα και χάλασε η ισορροπία της άμυνας.

ΔΕΝ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΠΑΛΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Οι Ισπανοί μάλιστα θα μπορούσαν να κάνουν δυο τα τέρματά τους σε μια ανάλογη φάση στο 13' όταν ο Βας σηκώθηκε αφύλαχτος στην περιοχή του Παναθηναϊκού μετά από σέντρα του Μάγιο, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι πράσινοι δεν μπορούσαν στο πρώτο μισάωρο να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους, να βγουν με αξιώσεις μπροστά και συνήθως όταν γινόντουσαν κάτοχοι της μπάλας την έχαναν αρκετά γρήγορα με τα ποσοστά κατοχής να είναι στο 65%-35% υπέρ της Θέλτα. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα έχασαν μια ακόμη ευκαιρία στο 31' όταν ο Ραντόγια έκανε το σουτ με το αριστερό από το ημικύκλιο της περιοχής του Παναθηναϊκού με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Στιλ.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου να παίξει πιο σωστά και στο 32' ο Εμποκού έκανε ωραία κάθετη πάσα προς τον Βιγιαφάνιες ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά και δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ και να σουτάρει. Ανεκμετάλλευτο πέρασε για τον Παναθηναϊκό και ένα φάουλ σε καλή θέση στο 42' με τον Γουακάσο να κάνει καλή εκτέλεση αλλά τον Ιβανόφ να μην σηκώνεται σωστά για να πάρει την κεφαλιά.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες αλλά με το τριφύλλι να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, να κρατάει περισσότερο την μπάλα και να ψάχνει πιο σωστά να βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία. Επίσης οι πράσινοι στα πρώτα 25 λεπτά ήταν πιο σωστοί αμυντικά μην δίνοντας κενούς χώρους στην Θέλτα για να τους εκμεταλλευτεί.

Το τριφύλλι μάλιστα απείλησε στο 47' όταν ο Εμποκού έκανε ωραία προσπάθεια από τα δεξιά και έβγαλε την σέντρα αλλά τελευταία στιγμή έκοψαν οι αμυντικοί της Θέλτα. Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει μια ελαφρά υπεροχή χωρίς όμως να απειλεί ουσιαστικά αλλά ούτε οι Ισπανοί όμως έφταναν στην εστία του Στιλ.

ΜΕΣΑ ΙΜΠΑΡΜΠΟ, ΛΕΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΜΟΛΕΝΤΟ

Ο Ουζουνίδης ο οποίος είχε λύσεις στον πάγκο έριξε στο ματς τους Ιμπάρμπο αρχικά (στο 60' αντί του Ρινάλντι) και Λέτο (στο 69' αντί του Βιγιαφάνιες) θέλοντας να απειλήσει και ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης αρχικά. Από την πλευρά της η Θέλτα απείλησε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 70' σε μια εκτέλεση φάουλ του Ορεγιάνια με την μπάλα να κοντράρει στον Μολέντο και να φεύγει κόρνερ.

Οι Ισπανοί που δεν είχαν απειλήσει ουσιαστικά στο δεύτερο ημίχρονο κατάφεραν να φτάσουν και σε ένα δεύτερο γκολ με ένα "φτηνό" πέναλτι που έκανε ο Μολέντο. Ο Βραζιλιάνος σε μια προσπάθεια να διώξει την μπάλα προ του Γκουιντέτι βρήκε αέρα και κλώτσησε τον Σουηδό φορ με τον ρέφερι να δίνει σωστά το πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε να εκτελέσει ο Ορεγιάνα ο οποίος ευστόχησε και έκανε το 2-0 για την Θέλτα με το οποίο ουσιαστικά "κλείδωσε" τη νίκη.

Μέχρι το τέλος του αγώνα ο Παναθηναϊκός πάλεψε για το γκολ της τιμής κυρίως με τους Εμποκού και Λέτο αλλά δεν κατάφερε να φτάσει σε αυτό και το τελικό 2-0 που έδωσε την πρόκριση στην Θέλτα διατηρήθηκε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Ρινάλντι στο 2'. Αν ο Αργεντινός στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός κατάφερνε να σκοράρει στην πρώτη του τελική ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Δεν σκόραρε και δυο λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός δέχτηκε το πρώτο γκολ από τους Ισπανούς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Andris Treimanis. Αρκετά καλός ο διαιτητής της αναμέτρησης αν και άφηνε λίγο παραπάνω το σκληρό παιχνίδι των παικτών της Θέλτα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Γκουιντέτι. Σκόραρε και κέρδισε το πέναλτι. Τι άλλο να κάνει ο Σουηδός φορ, συμπαίκτης του Μπεργκ στην Εθνική Σουηδίας;

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος παιχνιδιού της Θέλτα. Πολύ καλό passing game από τους Ισπανούς σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης που έδειξαν ότι ήξεραν τι ήθελαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δεν δυσκολεύτηκαν να το πάρουν.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μολέντο. Πολύ κακό παιχνίδι από τον Μολέντο. Ένα από τα χειρότερα του Βραζιλιάνου αμυντικού με την πράσινη φανέλα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ