EUROPA LEAGUE

Αντέγραψε τον εαυτό του ο Λέιβα

Lazio's Lucas Leiva celebrates scoring the opening goal during the Europa League round of 16, second-leg soccer match between Dynamo Kiev and Lazio at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Thursday, March 15, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky)
Lazio's Lucas Leiva celebrates scoring the opening goal during the Europa League round of 16, second-leg soccer match between Dynamo Kiev and Lazio at the Olympiyskiy stadium in Kiev, Ukraine, Thursday, March 15, 2018. (AP Photo/Efrem Lukatsky) AP

Ο Λούκας Λέιβα είχε σκοράρει το τελευταίο του γκολ με τη Λίβερπουλ στις 18/01/2017 και το βράδυ της Πέμπτης (15/03) βρήκε δίχτυα με πανομοιότυπο τρόπο φορώντας τη φανέλα της Λάτσιο κόντρα στη Ντινάμο Κιέβου.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός μέσος είναι ένας παίκτης που σπανίως βρίσκει δίχτυα. Σε 394 επίσημα παιχνίδια στην καριέρα του με τη φανέλα των Γκρέμιο, Λίβερπουλ και Λάτσιο, έχει σκοράρει μόλις 8 φορές.

Το βράδυ της Πέμπτης (15/03) ο Λέιβα ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της Λάτσιο, για τη ρεβάνς (2-2 το ματς στη Ρώμη) της φάσης των 16 του Europa League κόντρα στη Ντινάμο στο Κίεβο.

Ο 31χρονος μέσος έδωσε προβάδισμα στους "λατσιάλι" στο 23ο λεπτό, σκοράροντας με τον ίδιο τρόπο που είχε πετύχει το τελευταίο του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ στις 18/01/2017, απέναντι στην Πλίμουθ για το FA Cup.

Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, ο Λέιβα κινήθηκε από το ύψος του πέναλτι προς τη μικρή περιοχή, έφτασε πρώτος στη μπάλα και με το κεφάλι την έστειλε στα δίχτυα.

Το γκολ του Λέιβα κόντρα στη Πλίμουθ:

Και το... copy paste απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου:

Αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του Λέιβα σε επτά αναμετρήσεις Europa League με τη φανέλα της Λάτσιο. Επίσης δύο γκολ αλλά σε 25 αναμετρήσεις για την ίδια διοργάνωση, είχε πετύχει ο Βραζιλιάνος με τη φανέλα της Λίβερπουλ.

Παράλληλα αυτό ήταν το δεύτερο τέρμα του Λέιβα μέσα στη σεζόν, κάτι που είχε να πετύχει από την αγωνιστική περίοδο 2008 - 2009.

AP Photo/Efrem Lukatsky

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ