EUROPA LEAGUE

Ανακοινώνει δραστικά μέτρα το ΑΠΟΕΛ

Ανακοινώνει δραστικά μέτρα το ΑΠΟΕΛ
INTIME SPORTS

Το διοικητικό συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ συνεδριάζει την Παρασκευή το απόγευμα κι ανακοινώνει δραστικά μέτρα στο πλαίσιο της συμπεριφοράς των οπαδών του στην Τρίπολη. Πιθανή η τιμωρία του "ΓΣΠ". Τι σημαίνει αυτό για Αστέρα.

Η αναμέτρηση του Αστέρα με το ΑΠΟΕΛ, την Πέμπτη για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League, αμαυρώθηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί της κυπριακής ομάδας (ρίψη φωτοβολίδων, σύλληψη οπαδών που έφεραν βεγγαλικά και ναρκωτικά) και τα οποία έφεραν με τη σειρά τους 14λεπτη διακοπή αυτής.

Η ομάδα της Λευκωσίας είναι αποφασισμένη να λάβει δραστικά μέτρα για την απομάκρυνση των υπαιτίων από το γήπεδο. Την Παρασκευή συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο του ΑΠΟΕΛ κι αναμένεται να ανακοινώσει βαρύτατες ποινές.

Η οργή της διοίκησης είναι τεράστια, αφού αντιλαμβάνεται ότι όσοι πήγαν στην Τρίπολη για να κάνουν μαγκιές αμαύρωσαν την εικόνα του συλλόγου στο εξωτερικό και κατάφεραν μεγάλο πλήγμα στο πρεστίζ του, με την "καμπάνα της UEFA" να αναμένεται πολύ πιο βαριά αυτή τη φορά, αφού υπήρχε και προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Η πρώτη αντίδραση της διοίκησης ήταν να ακυρώσει τα εισιτήρια για το ντέρμπι με την Ομόνοια (σήμερα αναμένεται να αποφασιστεί αν θα διατεθούν ξανά με αυστηρό έλεγχο) και να αναβάλλει το Fan Day που ήταν προγραμματισμένο για αύριο. Εξετάζονται όμως και πιο δραστικά μέτρα, αφού γίνεται κατανοητό πλέον από όλους ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και απαιτούνται βαθιές τομές.

Η διοίκηση Πετρίδη αναζητά από το βράδυ τι κρύβεται πίσω από τα επεισόδια της Τρίπολης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι "πορτοκαλί" που προκάλεσαν τη διακοπή του αγώνα δεν είχαν ταξιδέψει από την Κύπρο, αλλά ήταν Κύπριοι που ζουν στην Ελλάδα. Δεν έχει βέβαια διαφορά αν το κακό προέρχεται από "ταξιδιώτες" ή "ντόπιους" Κύπριους, αν και είναι γεγονός ότι όσοι ταξίδεψαν από Κύπρο ήταν πιο εύκολο να ελεγχθούν σε σχέση με όσους προμηθεύτηκαν εισιτήρια από την Ελλάδα.

Πολλά ακούγονται για τις επόμενες κινήσεις της διοίκησης, με την ομαδική παραίτηση να κυκλοφορεί ως σενάριο, ωστόσο οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως μία τέτοια κίνηση δεν είναι μέσα σ' αυτές που επεξεργάζονται οι διοικούντες τον ΑΠΟΕΛ, οι οποίοι είναι κυριολεκτικά σκασμένοι από χθες το βράδυ και αναζητούν άλλα δραστικά μέτρα αντιμετώπισης του "φαινομένου" που πλήττει πρώτα από όλα το γόητρο της ομάδας.

Παράλληλα, ακόμα ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΟΕΛ έθεσε την παραίτηση του μετά τον Χαράλαμπο Προύντζο, ο Γιάννης Δημητρίου.

Κίνδυνος βαριάς "καμπάνας"

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκ των αντιπροέδρων της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης, η τιμωρία με την οποία είναι αντιμέτωπο το ΑΠΟΕΛ θα είναι πολύ μεγάλη από τη στιγμή που η ομάδα είναι υπότροπη σε επεισόδια και έχει τιμωρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο αποκλεισμού του ΑΠΟΕΛ από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο κ. Λευκαρίτης είπε πως είναι ένα ακραίο και απομακρυσμένο σενάριο. Ωστόσο, όπως ανέφερε, η ποινή που θα επιβληθεί ενδεχομένως να είναι τόσο βαριά που η περίπτωση του αποκλεισμού θα φάνταζε καλύτερη.

Χωρίς να θέλει να πει περισσότερα όσον αφορά το ύψος της τιμωρίας, ο κ. Λευκαρίτης είπε πως είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο με παράλληλη τιμωρία έδρας ή αποκλεισμού κάποιων Θυρών.

Τι σημαίνει για Αστέρα

Η επόμενη εντός έδρας αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ είναι αυτή της τελευταίας (6ης) αγωνιστικής με τη Σπάρτα Πράγας. Την προηγούμενη (5η) αγωνιστική, ο Αστέρας ταξιδεύει στην πρωτεύουσα της Τσεχίας για να αντιμετωπίσει τη Σπάρτα στον "τελικό" για τους Αρκάδες. Με νίκη επί της Σπάρτα αποκτούν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, με ισοπαλία μένουν ζωντανοί, καθώς θα διατηρηθεί η απόσταση των δύο βαθμών υπέρ των Τσέχων κι όλα θα μετατεθούν για την τελευταία αγωνιστική.

Σ' αυτή, ο Αστέρας υποδέχεται την... αδιάφορη Σάλκε (το επικρατέστερο σενάριο είναι να προκριθεί την επόμενη (5η) αγωνιστική καθώς φιλοξενεί εντός το ΑΠΟΕΛ) και η Σπάρτα ταξιδεύει στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσει το ΑΠΟΕΛ. Εάν το "ΓΣΠ" τιμωρηθεί με κεκλεισμένων των θυρών, τότε σίγουρα θα είναι πιο εύκολο το έργο για τους Τσέχους.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ