EUROPA LEAGUE

"Άλωσε" το Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ, 1-0 με γκολάρα Μακ

"Άλωσε" το Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ, 1-0 με γκολάρα Μακ
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ άφησε το καλύτερο για το τέλος και παρά το ότι ήταν αποκλεισμένος, κατάφερε με πολύ όμορφο γκολ του Μακ να νικήσει με 1-0 την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ" για την 6η αγωνιστική του Europa League.

Ο ΠΑΟΚ τρέφεται από τα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια και είναι η ομάδα που ίσως περισσότερο από κάθε άλλη στην Ελλάδα μπορεί και κάνει πράξη τον μύθο του Δαυίδ με τον Γολιάθ. Ο Δικέφαλος; έκανε κάτι απίστευτο απόψε στο "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ".

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα στο Live του Sport24.gr

Με ροτέισιον στην ενδεκάδα του, με τον Τούντορ να ξεκουράζει παίκτες (χαρακτηριστικότερη η περίπτωση του Αθανασιάδη), πήρε ένα σπουδαίο διπλό. Ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ διπλό τηρουμένων των αναλογιών. Και το έκανε με μία γκολάρα από τον Μακ, με συρτό αριστερό πλασέ, μετά από καταπληκτική πάσα του Γιάννη Μυστακίδη που έπαιξε αριστερό μπακ χαφ για μεγάλο διάστημα παρακαλώ.

Ο ΠΑΟΚ είχε σε μεγάλη βραδιά και τον Γλύκο (που δύο φορές είχε στήριγμα και τα δοκάρια του), ο οποίος στα τελευταία λεπτά έπαιζε κουτσαίνοντας και ήταν πραγματικά συγκινητικός. Στο τέλος, οι θριαμβευτές παίκτες του ΠΑΟΚ αποθεώθηκαν από τους 5.000 οπαδούς τους.

Η ταυτότητα του αγώνα:

Γήπεδο: "Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ"

Διαιτητής: Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Γκολ: Μακ 33΄

Ντόρτμουντ (Τ. Τούχελ): Βάιντενφελερ, Παρκ, Σούμποτιτς, Γκίντερ, Χούμελς, Στένζελ, Μπέντερ (Βάιγκλ 46΄), Γιανουζάι, Ρόις (Μχιταριάν 46΄), Καγκάβα (Ομπαμεγιάνγκ 66΄), Ράμος.

ΠΑΟΚ (Ι. Τούντορ): Γλύκος, Σκόνδρας, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Μυστακίδης (Ροντρίγκες 77΄), Τζιόλης, Κάτσε, Τσίμιροτ, Μακ (Λέοβατς 66΄), Μπερμπάτοφ (Σάμπο 71΄).

Κάρτες: Γιανουζάι 43΄/Κωνσταντινίδης 36΄

Κόκκινες: -

Ο αγώνας

Η Ντόρτμουντ είχε την κατοχή της μπάλας και τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο δεκάλεπτο. ο ΠΑΟΚ είχε παραταχθεί με 5-4-1 και το ματς ήταν μονότονο. Ο Δικέφαλος εκδήλωσε μία καλή αντεπίθεση στο 5΄, η οποία όμως δεν είχε θετική κατάληξη με τη σέντρα του Κωνσταντινίδη να φεύγει άουτ.

Δοκάρι η Ντόρτμουντ

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 10΄, όταν ο Καγκάβα βρέθηκε μέσα στην περιοχή και το διαγώνιο σουτ του κατέληξε στο δοκάρι, έχοντας κοντράρει στο πόδι του Σκόνδρα.

Το ματς κυλούσε και μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου, με τους Βεστφαλούς να έχουν συντριπτικά ποσοστά κατοχής και να κυκλοφορούν τη μπάλα, δίχως ωστόσο να δημιουργούν κάποια αξιόλογη φάση, πέρα από ένα σουτ που επιχείρησε ο Ρόις και κόντραρε στον Τζιόλη.

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να κρατήσει μπάλα και να αναπτυχθεί με αξιώσεις. Στο 23΄ η Ντόρτμουντ απείλησε, με τον Ρόις να μπαίνει στην περιοχή επικίνδυνα από τα αριστερά, να γυρίζει παράλληλα στον Γκίντερ, ο οποίος πλάσαρε ψηλά άουτ, με εξουδετερωμένο τον Γλύκο.

Στο 26΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Τζαβέλλα ως οφσάιντ. Ο Έλληνας αμυντικός του ΠΑΟΚ ήταν εκτεθειμένος μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάτσε, όταν βρέθηκε αμαρκάριστος στην πλάτη της άμυνας των Γερμανών και σκόραρε με διπλή προσπάθεια.

"Άλωσε" το Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ, 1-0 με γκολάρα Μακ
INTIME SPORTS

Άνοιξε το σκορ ο Μακ!

Στο 33΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ "τρελαίνοντας" τους οπαδούς του στο Βεστφάλεν Στάντιον! Ο Ρόμπερτ Μακ βρέθηκε ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας της Ντόρτμουντ μετά από εξαιρετική πάσα του Μυστακίδη και αφού απέφυγε τον Βάιντενφελερ, πλάσαρε στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Ο Κατερινιώτης μέσος ήταν η αποκάλυψη του πρώτου ημιχρόνου με πολύ καλή απόδοση, ενώ έδωσε και την πανέξυπνη πάσα στη φάση του γκολ.

Ο ΠΑΟΚ που ήταν άψογα στημένος στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας με αμυντικούς προσανατολισμούς από το ξεκίνημα, πατούσε ακόμη καλύτερα μετά το γκολ που πέτυχε, παίρνοντας ψυχολογική ώθηση και μέτρα στο γήπεδο.

Δεύτερο δοκάρι η Ντόρτμουντ

Στο 42΄ το δοκάρι σταμάτησε για δεύτερη φορά την Ντόρτμουντ. Ο Γιανουζάι σούταρε, ο Γλύκος απέκρουσε δύσκολα και στην επαναφορά το κοντινό σουτ του Ρόις "τράνταξε" το κάθετο δοκάρι του ΠΑΟΚ, με το 0-1 να παραμένει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Ξεκίνημα με ευκαιρίες για Ντόρτμουντ στο β΄ μέρος

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία μεγάλη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ. Στο 47΄ο Μχιταριάν βρέθηκε απέναντι από τον Γλύκο, με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ να αποκρούει δύσκολα και να κρατάει το μηδέν. Αμέσως μετά υπήρξε μία "κοκορομαχία" ανάμεσα σε Τζαβέλλα και Γιανουζάι, με τον διαιτητή να μένει στις παρατηρήσεις, ενώ ο παίκτης της Ντόρτμουντ είχε κίτρινη κάρτα από το πρώτο ημίχρονο.

Οι Γερμανοί συνέχισαν να απειλούν την εστία του ΠΑΟΚ. Αρχικά στο 52΄ ο Γλύκος απέκρουσε εντυπωσιακά μια κεφαλιά του Καγκάβα μετά από σέντρα του Παρκ και στην αμέσως επόμενη φάση ο Έλληνας γκολκίπερ μπλόκαρε νέα κεφαλιά του Γκίντερ. Στο 60΄ ο Μχιταριάν επιχείρησε ένα εντυπωσιακό σουτ που πήρε περίεργα φάλτσα και πέρασε λίγο άουτ. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις, με τον Μακ όμως να υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ δύο φορές.

Τρίτο δοκάρι η Ντόρτμουντ!

Στο 76΄ η Μπορούσια είχε και τρίτο δοκάρι στο ματς! Ο Ομπαμεγιάνγκ αυτή τη φορά σημάδεψε τη δεξιά κάθετη δοκό του Γλύκου, παίρνοντας κεφαλιά αμαρκάριστος από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή. Η Ντόρτμουντ στα τελευταία λεπτά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ. Ο Γλύκος λίγο πριν το 90΄ έδειχνε να μη μπορεί να συνεχίσει υποφέροντας από πόνους στο πόδι, όμως έσφιξε τα δόντια και άντεξε μέχρι το φινάλε. Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

"Άλωσε" το Ντόρτμουντ ο ΠΑΟΚ, 1-0 με γκολάρα Μακ
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Το γκολ του ΠΑΟΚ. Η πάσα του Μυστακίδη ήταν φανταστική, βγάζοντας ολομόναχο τον Μακ στην πλάτης της άμυνας της Ντόρτμουντ. Επίσης, εκπληκτικό ήταν το τελείωμα της φάσης από τον Μακ, που απέφυγε τον Βάιντενφελερ και πλάσαρε ιδανικά στα δίχτυα.

Διαιτητής

Ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους είναι ένας διαιτητής που σέβεται το παιχνίδι, που δεν σταματά το ματς με το παραμικρό και με διάθεση δικαιοσύνης. Και με τη σωστή υποστήριξη από τους βοηθούς του πήγε πολύ καλά.

MVP

Ο Παναγιώτης Γλύκος. Πέρα από τις επεμβάσεις του με τις οποίες κράτησε το μηδέν σε όσες φάσεις χρειάστηκε, ήταν συγκινητικός στο φινάλε, υποφέροντας από πόνους και αντέχοντας με αυτοθυσία.

Μας άρεσε

Όλος ο ΠΑΟΚ. Πρώτη φορά φέτος έβγαλε αυτό που ο κόσμος του θέλει. Θράσος, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα σε κάθε φάση. Αυτό μάλλον είναι το DNA ΠΑΟΚ που δήλωσε πρόσφατα πως ψάχνει κι ο Σαββίδης. Επίσης, εξαιρετικό ήταν το πλάνο του Τούντορ που του βγήκε σχεδόν καθολικά.

Δεν μας άρεσε

Μετά από μία τέτοια βραδιά είναι δύσκολο να βρεις κάτι που δεν άρεσε. Ίσως μερικοί παίκτες της Ντόρτμουντ να υποτίμησαν τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτό μάλλον πρέπει να είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τον Τούχελ.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ