EUROPA LEAGUE

Άξιζε και τη νίκη ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας

Άξιζε και τη νίκη ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας
Αστέρας ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μπαράζ χαμένων ευκαιριών, δύο δοκάρια και δύο γκολ. Ο Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με τη Σπάρτα Πράγας στο "Θ. Κολοκοτρώνης", στην πρεμιέρα των Αρκάδων στο Europa League.

Πολύ ωραίο παιχνίδι έγινε στην Τρίπολη, από αυτά που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο από το 1ο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ο Αστέρας κοντραρίστηκε με τη Σπάρτα Πράγας, στην πρεμιέρα του group K στο Europa League, μένοντας στο 1-1, παρότι και οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε μπαράζ χαμένων ευκαιριών.

Οι Τσέχοι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους, ήταν πολύ επικίνδυνοι στη γραμμή κρούσης, αν και στα μετόπισθεν εμφάνισαν αρκετά προβλήματα, τα οποία ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε εκμεταλλευτεί και να κατακτήσει το τρίποντο. Το 1-1, όμως, δεν είναι άδικο αποτέλεσμα. Επρόκειτο για ένα αμφίρροπο παιχνίδι από δύο ομάδες που έπαιξαν για τη νίκη, την οποία διεκδίκησαν μέχρι τέλους.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Θ. Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Μάριο Στραχόνια (Κροατία)

Βοηθοί: Ίβιτσα Μόντριτς, Χρβόγιε Ράντιτς (Κροατία)

4ος: Ιγκορ Κρμαρ (Κροατία)

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Βεργέτης): Κοσίτσκι, Αλόκο, Γιαννούλης, Λουί, Γκοϊάν, Μπερτόλιο (71' Φερνάντες), Ιγκλέσιας, Έντερσον (77' Χαμντανί), Μάσα, Φούντας (66' Δημούτσος), Γιάννου.

Σπάρτα Πράγας (Ζ. Σκάζνι): Μπίτσικ, Χόλεκ, Κόστα, Χιμπς, Ματεγιόβσκι, Ντότσκαλ, Φρίντεκ, Χίσμπαουερ (66' Φατάι), Κρέιτσι, Γίρατσεκ (83' Μάρετσεκ), Λάφατα.

Γκολ: Μάσα (2') - Λάφατα (56')

Κάρτες: Έντερσον (49'), Μάσα (55'), Ιγκλέσιας (88') - Γίρατσεκ (39'), Χιμπς (57'), Κόστα (59'), Χόλεκ (74'), Φρίντεκ (90'+1'), Ματεγιόφσκι (90'+3')

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε το live του αγώνα

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Σάλκε 3 (3-0)

2. Αστέρας Τρίπολης 1 (1-1)

3. Σπάρτα Πράγας 1 (1-1)

4. ΑΠΟΕΛ 0 (0-3)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το φιλμ του αγώνα

Φανταστικό ξεκίνημα στο παιχνίδι για τον Αστέρα Τρίπολης. Ο Μπερτόγλιο με τρομερή πάσα έβγαλε τον Μάσα απέναντι από τον Μπίτσικ και ο Αργεντινός με εξαιρετικό τελείωμα άνοιξε το σκορ, μόλις στο 2' (1-0)! Πέρασαν μερικά λεπτά μέχρι να συνέθλουν οι Τσέχοι και οι Αρκάδες στο 13' σπατάλησαν ανεπανάληπτη ευκαιρία να σημειώσουν και δεύτερο γκολ. Ήταν στο 13' όταν εκ νέου ο Μπερτόγλιο, αυτή τη φορά με ακόμα πιο ωραία μπαλιά, έβγαλε τον Γιάννου σε θέση τετ α τετ με τον 34χρονο Τσέχο γκολκίπερ, ο οποίος κατόρθωσε να αποκρούσει. Η Σπάρτα δεν είναι τυχαία ομάδα και συνήλθε γρήγορα, χάνοντας ρεσιτάλ κλασικών ευκαιριών. Η πρώτη στο 15', με τον Χίσμπαουερ να πραγματοποιεί το συρτό πλασέ και τη μπάλα να περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Άξιζε και τη νίκη ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας
INTIME SPORTS

Ακολούθησε αυτή του 17', με τον Ματεγιόφσκι να πλασάρει έξω από την περιοχή και τον Κοσίσκι να απόμακρύνει με γροθιές. Στο 24' η καρφωτή κεφαλιά του Φρίντεκ βρήκε το αριστερό δοκάρι και πέρασε άουτ. Οι ποδοσφαιριστές του Ζντένεκ Σκάζνι άλλαζαν διαρκώς θέσεις και πλευρές, με αποτέλεσμα οι "κυανοκίτρινοι" να χάνουν τα μαρκαρίσματα. Μετά τη σπουδαία ευκαιρία του Τσέχου δεξιού μπακ, η ασφυκτική πίεση των φιλοξενούμενων περιορίστηκε σε σημαντικό βαθμό, για να "χτυπήσουν" και πάλι στο 38'.

Ο Κρέιτσι έκανε το πολύ επικίνδυνο γύρισμα από δεξιά, ο Γκοϊάν πρόλαβε να διώξει σε κόρνερ προτού ο Λάφατα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα από θέση βολής. Στο 44' ο Γίρατσεκ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και ως εκ τούτου το πλασέ του Λάφατα που κατέληξε στα δίχτυα του Κοσίσκι ήταν ως μη γενόμενο. Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος, με τη Σπάρτα να έχει την υπεροχή και τις ευκαιρίες, αλλά τους Αρκάδες το προβάδισμα.

Άξιζε και τη νίκη ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας
INTIME SPORTS

Με δυνατό σουτ του Φρίντεκ στη δεξιά γωνία του Κοσίσκι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, το οποίο έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Σλοβάκος γκολκίπερ του Αστέρα. Ακολούθησαν δύο μοναδικές ευκαιρίες για τους γηπεδούχους. Στο 48' ο Κόστα γλίστρησε, ο Μάσα βρήκε ολομόναχος απέναντι στον Μπίτσικ, αλλά το συρτό πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή χτύπησε στο αριστερό δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιάννου πέταξε τη μπάλα μπροστά στον Φούντα, ο οποίος αφού κουβάλησε για αρκετά μέτρα τη μπάλα, επιχείρησε να "κρεμάσει" τον Τσέχο, αλλά για κακή του τύχη η μπάλα η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Και να που το πλήρωσε ο Αστέρας. Στο 56' ο ο Φρίντεκ έκανε τη σέντρα, η μπάλα κόντραρε ελάχιστα στον Γιαννούλη, δεν τη βρήκε ουδείς εκ των Χίσμπαουερ, Ιγκλέσιας και Έντερσον, ο Λάφατα όμως προ κενής εστίας δεν είχε πρόβλημα να σπρώξει στα δίχτυα τη μπάλα (1-1.)

Άξιζε και τη νίκη ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας
INTIME SPORTS

Από φοβερή τύχη η Σπάρτα πήγε να προηγηθεί στο 63'. Ο Γίρατσεκ έκανε το γέμισμα στην περιοχή του Αστέρα, ο Γκοϊάν προσπάθησε να απομακρύνει με κεφαλιά, η οποία ωστόσο κατευθύνθηκε με προορισμό τα δίχτυα του Κοσίσκι. Ο Σλοβάκος εκτινάχθηκε εντυπωσιακά και αποσόβησε το 1-2. Από εκείνη τη φάση και μετά έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, με τον Βεργέτη να ρίχνει στο ματς τον Φερνάντες αντί του κουρασμένου Μπερτόλιο. Ο Αργεντινός δεν βρήκε στόχο στο 74', όταν το σουτ που έπιασε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ίδια τύχη και το σουτ στο 82', που πέρασε πάνω από το δοκάρι. Αυτό και ενώ νωρίτερα ο τραυματίας Φούντας πέρασε εκτός υποβασταζόμενος, για να αντικατασταθεί από τον Δημούτσο.

Άξιζε και τη νίκη ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για το 2-1 από τον Απόστολου Γιάννου, ο οποίος κρατήθηκε όρθιος, σούταρε μέσα από τη περιοχή, έπειτα από πάσα του Γιαννούλη, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι. Στο 90'+2' ο Κροάτης ρέφερι καταλόγισε επιθετικό φάουλ του Κρέιτσι στον Κοσίσκι και έτσι δεν μέτρησε το τέρμα των Τσέχων στις καθυστερήσεις. Ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη στο ματς, όπως κάλλιστα θα μπορούσε και να το χάσει. Θετικό το αποτέλεσμα για τους Αρκάδες, που πραγματοποίησαν πειστική εμφάνιση και ξεκινούν με βαθμό στο γκρουπ.

Η φάση του αγώνα

Θα σταθούμε στο τετ α τετ του Μάσα στο 48'. Ο Αργεντινός θα μπορούσε να ευστοχήσει απέναντι στον Τσέχο κίπερ, να γράψει το 2-0 και να δώσει ξεκάθαρο προβάδισμα επικράτησης στον Αστέρα. Δεν τα κατάφερε ο εξτρέμ των Αρκάδων, καθώς νικήθηκε από τον Μπίτσικ.

Άξιζε και τη νίκη ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ακριβοδίκαιος ο Κροάτης ρέφερι Μάριο Στραχόνια, ο οποίος όποτε έβγαλε κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του είχε λόγο να το πράξει. Ξεσηκώθηκαν οι Τσέχοι στις καθυστερήσεις, οι οποίοι θεώρησαν πως δεν υπήρξε κανένα φάουλ του Κρέιτσι στον Κοσίσκι και πως το γκολ τους θα έπρεπε να μετρήσει.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο δεξιός μπακ της Σπάρτα Πράγας, Μάρτιν Φρίντεκ, ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Αστείρευτες δυνάμεις από τον 23χρονο Τσέχο, που προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Αρκάδων, από τη δεξιά πλευρά. Στα αμυντικά του καθήκοντα το ίδιο εξαιρετικός.

Άξιζε και τη νίκη ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Το παιχνίδι μας άρεσε. Πάνω κάτω η μπάλα και στα 90 λεπτά, από ποδοσφαιριστές που δεν έδειξαν την παραμικρή σκοπιμότητα και κυνήγησαν το τρίποντο.

Άξιζε και τη νίκη ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Αν ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των φάσεών οι παίκτες του Αστέρα θα είχαν πάρει το ματσάκι και θα εκκινούσαν με ιδανικό τρόπο τον όμιλο. Η προσπάθεια ήταν μεγάλη, αλλά δεν έφτανε για να κατακτηθεί το τρίποντο. Το ίδιο πρόβλημα, δηλαδή τα επιτυχημένα τελειώματα των φάσεων, εμφανίζει και στη Super League η ομάδα της Αρκαδίας.

Άξιζε και τη νίκη ο Αστέρας, 1-1 με τη Σπάρτα Πράγας
INTIME SPORTS
TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ