EUROPA LEAGUE

Άγιαξ, Σταντάρ Λ. και Θέλτα: Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Άγιαξ, Σταντάρ Λ. και Θέλτα: Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Ο Αγιαξ που απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League, αλλά συνετρίβη από την Ροστόβ, η Σταντάρ Λιέγης και η πάντα υπολογίσιμη Θέλτα, θα είναι οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού στον 7ο όμιλο του Europa League.

Τρεις ομάδες με ιστορία τόσο στα πρωταθλήματα τους όσο και στην Ευρώπη θα βρεθούν στο δρόμο του Παναθηναϊκού με σκοπό την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Με τις δυο εξ αυτών (Άγιαξ και Σταντάρ Λιέγης) ο Παναθηναϊκός έχει βρεθεί και στο παρελθόν σε ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, ενώ για πρώτη φορά θα βρει στο διάβα του την Θέλτα. Ας τις δούμε αναλυτικά.

AFC Ajax

Άγιαξ (Ολλανδία)

Άγιαξ, Σταντάρ Λ. και Θέλτα: Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού
Άγιαξ 580

Έτος ίδρυσης: 1900

Έδρα: Amsterdam Arena

Χωρητικότητα: 53,502

Τίτλοι: 33 πρωταθλήματα, 18 κύπελλα, 4 Champions League, 1 UEFA Cup.

Τι έκανε πέρσι στη Ολλανδία: Τερμάτισε στη 2η θέση πίσω από την Αϊντχόφεν.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Αποκλείστηκε στα προκριματικά του Champions League και πήγε στους ομίλους του Europa League. Εκεί τερμάτισε 3ος και κάπως έτσι τελείωσε άδοξα η πορεία.

Τι κάνει τώρα: Οι παίκτες του "Αίαντα" απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό του Champions League νικώντας στην Τούμπα με 2-1 και ενώ το πρώτο ματς είχε έρθει ισόπαλο με 1-1. Στα πλέι οφ του Champions League όμως αποκλείστηκαν από την Ροστόφ με μια ισοπαλία στην Ολλανδία (1-1) και μια βαριά ήττα στην Ρωσία με 4-1.

Φόρμα ομάδας: Ν-Ι-Ι-Η-Η

Μετά από έξι χρόνια, ο Φρανκ Ντε Μπουρ αποχώρησε από τον Άγιαξ και στον πάγκο κάθεται πλέον ο Πέτερ Μποζ. Η αποχώρηση του Ντε Μπουρ έχει πολύ παρασκήνιο πίσω, αν και στην Ολλανδία του χρεώνουν την απώλεια του τίτλου ( αν κέρδιζε την τελευταία αγωνιστική θα κατακτούσε το πρωτάθλημα ).

Μεταγραφικά ο Άγιαξ έχει πραγματοποιήσει δυο δυνατές κινήσεις. Αναφερόμαστε στον Σάντσες της Νασιονάλ (κεντρικός αμυντικός) και τον Ματέο Κασιέρα από την Ντεπορτίβο Κάλι (επιθετικός). Ο "Αίαντας" βέβαια έχασε αρκετούς καλούς ποδοσφαιριστές όπως ο Μίλικ που πήγε στην Νάπολι, ο Σίλεσεν που πήγε στην Μπαρτσελόνα και τους Φίσερ και Φαν Ντερ Χορν που πήγαν σε Μίντλεσμπρο και Σουόνσι αντίστοιχα. Όπως έδειξε και στα ματς με τον ΠΑΟΚ ο Άγιαξ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τρομάξει τους πράσινους.

Δείτε ΕΔΩ το ρόστερ του Άγιαξ.

Standard Liège

Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

Άγιαξ, Σταντάρ Λ. και Θέλτα: Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού
IMAGO/BELGA

Έτος ίδρυσης: 1898

Έδρα: Stade Maurice Dufrance

Χωρητικότητα: 29.388

Τίτλοι: 10 πρωταθλήματα, 7 Κύπελλα, 1 Λιγκ Καπ, 4 Σούπερ Καπ

Τι έκανε πέρσι στο Βέλγιο: Τερμάτισε στην 7η θέση του πρωταθλήματος αλλά κατέκτησε το κύπελλο.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Απέκλεισε αρχικά τη Ζελέζνιτσαρ, αλλά εν συνεχεία, στα play offs του Europa League, αποκλείστηκε από την Μόλντε (2-0, 1-3).

Τι κάνει τώρα: Δεν έχει ξεκινήσει καλά. Μετά από τέσσερις αγωνιστικές μετρά πέντε βαθμούς. Έχει σκοράρει μόλις 4 γκολ και έχει δεχθεί 3.

Φόρμα ομάδας: Μόλις μία νίκη σε πέντε παιχνίδια. Στο σούπερ καπ του Βελγίου ηττήθηκε από την Μπριζ. Είναι πολύ πιθανό να απολυθεί ο προπονητής της, Γιανίκ Φερέρα και να αναλάβει ο Βίτορ Περέιρα που απολύθηκε από τη Φενέρμπαχτσε.

Έγιναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας από την περσινή περίοδο. Οι διοικούντες θέλουν να δώσουν την ευκαιρία σε νέα παιδιά που υπάρχουν στο ρόστερ να αναδειχθούν. Στη ομάδα υπάρχει ο Λαΐφης δανεικός από τον Ολυμπιακό.

Δείτε ΕΔΩ το ρόστερ της Σταντάρ Λιέγης από το Βέλγιο.

CELTA VIGO

Θέλτα (Ισπανία)

Άγιαξ, Σταντάρ Λ. και Θέλτα: Το προφίλ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού
IMAGO/ZINK

Έτος ίδρυσης: 1923

Έδρα: Balaídos

Χωρητικότητα: 29,000

Τίτλοι: Τρία πρωταθλήματα στη δεύτερη κατηγορία, τρία κύπελλα και ένα Ιντερτότο το 2000.

Τι έκανε πέρσι στη Ισπανία: Την περσινή περίοδο παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Τι έκανε πέρσι στην Ευρώπη: Πέρασε κατευθείαν στους ομίλους του Europa League. Η προηγούμενη της παρουσία ήταν το 2006-2007 στο Κύπελλο UEFA.

Τι κάνει τώρα: Μόλις ένα παιχνίδι έχει δώσει η Θέλτα τη φετινή περίοδο και αυτό είναι με την Λεγκανές για την πρώτη αγωνιστική της Πριμέρα. Η ομάδα του Μπερίσο έχασε με 1-0.

Φόρμα ομάδας: Όπως αναφέραμε και νωρίτερα δεν ξεκίνησε καλά. Η ομάδα έδειξε αρκετά αργή στην πρεμιέρα.

Το καλοκαίρι έχασε τον καλύτερο της ποδοσφαιριστή. Ο Νολίτο πουλήθηκε στην Μάντσεστερ Σίτι έναντι του ποσού των 18.000.000€. Αποκτήθηκε ο Σίστο έναντι 6.000.000€ από την Μίντιλαντ, όμως ο τεχνικός της ομάδας ζήτησε κι άλλες προσθήκες.

Δείτε ΕΔΩ το ρόστερ της Θέλτα από την Ισπανία.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ