EURO

Συντριβή για την Ελλάδα, έχασε 0-4 από την Πορτογαλία

Συντριβή για την Ελλάδα, έχασε 0-4 από την Πορτογαλία
INTIME SPORTS

Η Εθνική Ελλάδας γνώρισε τη συντριβή στη Ξάνθη με 0-4 από την αντίστοιχη της Πορτογαλίας, για τα προκριματικά του EURO Κ21 2017.

Φανερά ανώτερη η εθνική Πορτογαλίας, συνέτριψε με 4-0 την αντίστοιχη της Ελλάδας στη Ξάνθη χάρη στα γκολ των Γκονσάλο Γκέντες, Ζέλσον Μαρτίνς, Ζοάο Κανσέλο και Γκονσάλο Πασιένσια στο πλαίσιο των προκριματικών του UEFA Κ21 EURO 2017.

Πρώτη ήττα για την Εθνική Ελλάδας (και βαριά μάλιστα) στα δύο ματς που έχει δώσει στον 4ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2017. Αντίθετα, οι Ίβηρες σε τρία ματς, έχουν ισάριθμες νίκες οδηγώντας την κούρσα του ομίλου.

Με το... αριστερό συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας Κ21, απέναντι στην, χωρίς αμφιβολία, πιο δυνατή ομάδα του ομίλου.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Ξάνθη

Διαιτητής:Αμαουρί Ντελερί (Γαλλία)

Βοηθοί: Λοράν Στιαν, Μπερτράν Ζουανόντ (Γαλλία)

4ος: Ζοάν Αμέλ (Γαλλία)

Γκολ: 45' Γκονσάλο Γκέντες, 50' Ζέλσον Μαρτίνς, 87' Ζοάο Κανσέλο, 93' Γκονσάλο Πασιένσια

ΕΛΛΑΔΑ: Μπάρκας, Σάλιακας (73' Σαββίδης), Βούρος, Ρισβάνης (46' Πούγγουρας), Χουχούμης, Σιώπης, Δώνης (56' Μυστακίδης), Χαρίσης, Μαυρίας, Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Μπρούνο Βαρέλα, Ζοάο Κανσέλο, Έντγκαρ Ιέ, Τομπίας Φιγκεϊρέδο, Ράφα, Μάρκος Λόπες (70' Φρανσίσκο Λόπες), Μπρούνο Φερνάντες, Ρούμπεν Νέβες, Ρικάρδο Όρτα (81' Γκονσάλο Πασιένσια), Ζέλσον Μαρτίνς (62' Ιούρι Μαδέιρος), Γκονσάλο Γκέντες

Κάρτες: 71' Χαρίσης / 12' Μπρούνο Φερνάντες, 41' Μάρκος Λόπες

Κόκκινες:-

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Μπήκε δραστήρια με Χουχούμη

Μπορεί η Πορτογαλία να μπήκε πιο δυνατά στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, στη Ξάνθη, αλλά η Ελλάδα μετά τα πρώτα πέντε λεπτά ανέκτησε τα χαμένα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο οι σέντρες που επιχείρησε ο Χουχούμης, ανακόπηκαν από τον Πορτογάλο κεντρικό αμυντικό, Τομπίας Φιγκεϊρέδο. Στο 13ο λεπτό, ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Τσιλιανίδης νίκησε στον αέρα τον Ζοάο Κανσέλο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 19' ο Μπρούνο Φερνάντες έφυγε από τα αριστερά, ωστόσο ανεκόπη από τον Ρισβάνη κι ενώ ο Ζέλσον Μαρτίνς είχε κάνει ωραία κίνηση. Ο Μπρούνο Βαρέλα μπλόκαρε το καλό σουτ του Χουχούμη, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Συντριβή για την Ελλάδα, έχασε 0-4 από την Πορτογαλία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στο 29ο λεπτό ο Ζοάο Κανσέλο έκανε τη σέντρα, Γκονσάλο Γκέντες και Ρικάρδο Όρτα πήδηξαν μαζί, αλλά ο Σάλιακας επενέβη σωτήρια. Αποφασιστική ήταν η απόκρουση του Μπάρκα το 37', μετά από σουτ του Μπρούνο Φερνάντες.

Άνοιξαν το σκορ οι Ίβηρες

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν ισόπαλες χωρίς γκολ στα αποδυτήρια, ο Γκονσάλο Γκέντες απέφυγε τον Χουχούμη στο 45ο λεπτό και με ωραίο σουτ νίκησε τον Μπάρκα, ανοίγοντας το σκορ για τους Ίβηρες.

Το δεύτερο ημίχρονο στη Ξάνθη ξεκίνησε, όπως τελείωσε το πρώτο. Πέντε λεπτά μετά την έναρξή του, ο Γκονσάλο Γκέντες (σκόρερ του πρώτου γκολ) απέφυγε με εξαιρετική ατομική προσπάθεια τον Πούγγουρα, έβγαλε στον Ζέλσον Μάρτινς κι εκείνος διεύρυνε το προβάδισμα της "σελεσάο ντας Κίντας".

Συντριβή για την Ελλάδα, έχασε 0-4 από την Πορτογαλία
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι αλλαγές που πραγματοποίησαν οι Αντώνης Νικοπολίδης και Ρουί Ζόρζε είχαν ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει φθίνουσα πορεία ο ρυθμός, στη συνέχεια.

Το "καμπανάκι" που δεν ήχησε

Στο 70ό λεπτό ο Μπάρκας εξουδετέρωσε ακόμη μία προσπάθεια των Πορτογάλων, αυτή που προήλθε από τα πόδια του Ρικάρδο Όρτα. Στο 87ο λεπτό οι Πορτογάλοι έφθασαν και στο τρίτο τους γκολ. Η φάση ξεκίνησε από τα πόδια του Γκονσάλο Γκέντες και κατέληξε σ' αυτά του Ζοάο Κανσέλο. Ο δεξιός μπακ της Βαλένθια "χόρεψε" την ελληνική άμυνα και διαμόρφωσε το 0-3.

Η Εθνική Ελλάδας τα είχε παρατήσει και μοιραία δέχθηκε κι άλλο γκολ, το τέταρτο. Αυτό ήρθε στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, από τον Γκονσάλο Πασιένσια.

Ο MVP του αγώνα

Ο Γκονσάλο Γκέντες. Ο 18χρονος επιθετικός της Μπενφίκα θεωρείται η νέα μεγάλη αποκάλυψη του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και το απέδειξε και στη Ξάνθη. Τόσο στη φάση του πρώτου γκολ, όταν και σκόραρε, όσο και σ' αυτή του δευτέρου όταν κι έδωσε την ασίστ στον Ζέλσον Μαρτίνς. Από τα πόδια του ξεκίνησε και το τρίτο γκολ των Ιβήρων.

Συντριβή για την Ελλάδα, έχασε 0-4 από την Πορτογαλία
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Ίσως αυτή του αυτή του πρώτου γκολ. Κυρίως, ως προς το χρονικό σημείο που ήρθε αυτό. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου οι Πορτογάλοι κατάφεραν κι άνοιξαν το σκορ, ενώ όλα συνηγορούσαν ότι οι δύο ομάδες θα οδηγούνταν ισόπαλες χωρίς γκολ στα αποδυτήρια.

Ο διαιτητής

Ο Γάλλος ρέφερι, Αμαουρί Ντελερί, δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Τυπικός στον πειθαρχικό έλεγχο που άσκησε, άφησε σε αρκετές φορές το ματς να εξελιχθεί. Λίγες οι κίτρινες κάρτες που έδειξε, δίκαιος στη συνολική εικόνα που άφησε.

Μας άρεσε

Φανερά πιο έμπειρη η πορτογαλική ομάδα, το απέδειξε στον αγωνιστικό χώρο. Με τους Γκονσάλο Γκέντες, Ζοάο Κανσέλο και Ρούμπεν Νέβες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους, οι Ίβηρες επικοινωνούσαν με "κλειστά μάτια". Αρμονικός ο συνδυασμός της ατομικής με τη συλλογική προσπάθεια.

Συντριβή για την Ελλάδα, έχασε 0-4 από την Πορτογαλία
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ασύνδετη η Εθνική Ελλάδας, δεν κατάφερε να αντιδράσει μετά το γκολ. Τόσο μετά το πρώτο όσο και μετά το δεύτερο, οι διεθνείς έμοιαζαν να έχουν επηρεαστεί πολύ από τα τέρματα που δέχθηκαν και να μην μπορούν να αντιδράσουν. Ειδικά στα δύο τελευταία γκολ, η κατάρρευση ήταν ολική κι εμφανής.

Συντριβή για την Ελλάδα, έχασε 0-4 από την Πορτογαλία
INTIME SPORTS
TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ