EURO

Οι καλύτερες ενδεκάδες των κορυφαίων

Οι καλύτερες ενδεκάδες των κορυφαίων

Η UEFA ζήτησε από τους Ματσόλα, Κόντε, Γκούλιτ και Λεβαντόβσκι να επιλέξουν την καλύτερη ενδεκάδα όλων των εποχών στο EURO. Δείτε τις επιλογές τους...

Στο πλαίσιο της ψηφοφορίας που διεξάγει για την ανάδειξη της κορυφαίας ενδεκάδας όλων των εποχών σε EURO, η UEFA ζήτησε από ορισμένους νυν και πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές να ψηφίσουν τους δικούς τους εκλεκτούς.

Φυσικά οι απόψεις είναι διαφορετικές, ενώ και η ηλικία παίζει καθοριστικό ρόλο στις επιλογές τους.

Εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τις ενδεκάδες που επέλεξαν οι Σάντρο Ματσόλα, Αντόνιο Κόντε, Ρουντ Γκούλιτ και Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Ξεκινάμε με τον παλαιότερο της τετράδας που δεν είναι άλλος από τον Σάντρο Ματσόλα. Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 1968 με την Ιταλία δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην ιταλική αγορά έχοντας μέσα στη δική του ενδεκάδα τέσσερις συμπατριώτες του.

Οι καλύτερες ενδεκάδες των κορυφαίων

Η ενδεκάδα του Ματσόλα: Τζόφ, Μαλντίνι, Φακέτι, Μπεκενμπάουερ, Πίρλο, Ζιντάν, Πλατινί, Σουάρεθ, Ρουμενίγκε, Φαν Μπάστεν, Ρονάλντο.

Από την πλευρά του ο Ρουντ Γκούλιτ έχει κάνει μία μεγαλύτερη... μείξη εποχών ξεκινόντας από τον Γκίντερ Νέτσερ της Δυτικής Γερμανίας φτάνοντας μέχρι τους σταρ του σήμερα.

Οι καλύτερες ενδεκάδες των κορυφαίων

Η ενδεκάδα του Γκούλιτ: Σμάιχελ, Ράμος, Μπεκενμπάουερ, Ράικαρντ, Μαλντίνι, Ινιέστα, Πλατινί, Νέτσερ, Ζιντάν, Φαν Μπάστεν, Ρονάλντο

Την πίστη του στην ιταλική και τη γερμανική σχολή ποδοσφαίρου τονίζει μέσα από τις επιλογές του ο Αντόνιο Κόντε.

Οι καλύτερες ενδεκάδες των κορυφαίων

Η ενδεκάδα του Κόντε: Μπουφόν, Πουγιόλ, Φακέτι, Μπεκενμπάουερ, Μαλντίνι, Νέντβεντ, Πίρλο, Ινιέστα, Ζιντάν, Ρουμενίγκε, Φαν Μπάστεν

Ο νεαρότερος της λίστας, Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, μπορεί να έχει επιλέξει κυρίως νεαρότερους παίκτες ωστόσο μόλις δύο από τους έντεκα αγωνίζονται τώρα.

Οι καλύτερες ενδεκάδες των κορυφαίων

Η ενδεκάδα του Λεβαντόβσκι: Κασίγιας, Λαμ, Τουράμ, Πουγιόλ, Μαλντίνι, Ζιντάν, Πομπόρσκι, Νέντβεντ, Φίγκο, Ανρί, Μίλερ

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ