EURO

Η UEFA "τιμάει" τον ελληνικό θρίαμβο του 2004

Η UEFA "τιμάει" τον ελληνικό θρίαμβο του 2004

Με έναν μήνα να απομένει για την έναρξη του Euro 2016, η UEFA επιχειρεί φλας-μπακ στις παλιότερες διοργανώσεις της και αυτή την εβδομάδα έχει την τιμητική η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2004, Ελλάδα.

Όπως γνωστοποίησε η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της (Uefa.com), αυτή η εβδομάδα (από 9 μέχρι 15 Μαΐου) είναι αφιερωμένη στη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε πριν 12 χρόνια στα γήπεδα της Πορτογαλίας και η οποία βρήκε στο φινάλε την Εθνική Ελλάδας να πανηγυρίζει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της UEFA, το ποδοσφαιρόφιλο κοινό θα έχει την ευκαιρία να θυμηθεί τα καλύτερα γκολ του τουρνουά, μεταξύ των οποίων αυτά των Ιμπραχίμοβιτς, Ανρί και Ρούνεϊ ενώ θα υπάρχει και αφιέρωμα στα γρηγορότερα γκολ στην ιστορία του Euro με αφορμή το γκολ του Κιριτσένσκο (κόντρα στην Ελλάδα) στα 67 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά στην Εθνική Ελλάδας, η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας θα παρουσιάσει highlights από τον θρίαμβος της "γαλανόλευκης" ( "το αποτέλεσμα που σόκαρε τον κόσμο", αναφέρεται χαρακτηριστικά) ενώ θα υπάρχει ξεχωριστό αφιέρωμα στον Τραϊανό Δέλλα, τον "Κολοσσό της Ρόδου" όπως τον είχε βαφτίσει ο Ότο Ρεχάγκελ.

Το video που ανέβασε η UEFA για τη νίκη την Ελλάδας στον τελικό του Euro 2004:

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ