EURO

Η Γερμανία ζήτησε το Euro 2024

Η Γερμανία ζήτησε το Euro 2024
FELIX ZAHN/DPA VIA AP

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπέβαλε την υποψηφιότητά της για τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024.

Η τελευταία μεγάλη διοργάνωση, σε διεθνές επίπεδο, που φιλοξένησε η χώρα της Γερμανίας ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο 2006, με την Ιταλία, τότε, να στέφεται πρωταθλήτρια κόσμου.

Σήμερα (24/04), 12 χρόνια από εκείνη την διοργάνωση, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία υπέβαλε την υποψηφιότητα της για τη φιλοξενία του Euro 2024. Οι Γερμανοί υποσχέθηκαν μία άριστη διοργάνωση, με τον φάκελο να κατατίθεται από τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ράινχαρντ Γκρίντελ, και τον πρέσβη της υποψηφιότητας, Φίλιπ Λαμ.

Σε δηλώσεις του ο Γκρίντελ ανέφερε χαρακτηριστικά: " Υποβάλαμε τον φάκελό μας για ένα απόλυτα οργανωμένο τουρνουά, το οποίο θα προσφέρει στην UEFA ευκαιρίες να αναπτύξει ακόμα περισσότερο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Βρισκόμαστε, ως χώρα, στο κέντρο της Ευρώπης και η διεξαγωγή εδώ θα επιτρέψει σε όλους τους συμμετέχοντες να λάβουν την καλύτερη δυνατή υποστήριξη από τους οπαδούς τους. Χτίζουμε γέφυρες μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών εθνικοτήτων και συμβάλλουμε σημαντικά στην αναζωογόνηση τόσο των αξιών του ποδοσφαίρου όσο και της σύγχρονης κοινωνίας των πολιτών. Διαθέτουμε πολύ καλές υποδομές, εγκαταστάσεις και γήπεδα".

Με την σειρά του ο Λαμ, ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014, δήλωσε: " Ως ποδοσφαιριστής, έλαβα μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Είμαι βέβαιος πως θα νιώσουμε ξανά μεγάλο ενθουσιασμό και θα δημιουργήσουμε πάλι πνεύμα αλληλεγγύης στο Euro 2024. Είμαστε κοσμοπολίτες οικοδεσπότες. Έχουμε σύγχρονα γήπεδα και καλές υποδομές, το ποδόσφαιρο θα είναι στο σπίτι του αν γίνει εδώ. Γνωρίζω ότι το Euro 2024 θα είναι ένα μεγάλο φεστιβάλ ποδοσφαίρου για όλους στην Ευρώπη".

Τέλος, εκτός της Γερμανίας, υποψήφια για την ανάληψη της διοργάνωσης, θα είναι και η Τουρκία. με την απόφαση ναανακοινώνεται από την UEFA στις 27 Σεπτεμβρίου.

Photo credits: Felix Zahn/dpa via AP

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ