EURO

Χριστοδούλου: "Τα παιδιά έκλαιγαν στα αποδυτήρια!"

Χριστοδούλου: "Τα παιδιά έκλαιγαν στα αποδυτήρια!"
Πάμπος Χριστοδούλου

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Κύπρου, Πάμπος Χριστοδούλου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή “Το 10 το κακό” με τους Παντελή Διαμαντόπουλο και Γιάννη Φιλέρη για την ομάδα της ομάδας του στα προκριματικά του Euro 2016.

Για τον αγώνα με την Βοσνία / Ερζεγοβίνη: "Είναι αλήθεια ότι ακόμη δεν έχουμε αυτό τον παλμό, που υπάρχει στα σωματεία. Και στην Ελλάδα πριν τις μεγάλες επιτυχίες δεν ήταν ο ίδιος. Σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια που δώσαμε στην έδρα μας δεν έπεφτε καρφίτσα. Από την αρχή που έχω αναλάβει είπα ότι υπάρχει μεγάλο ταλέντο. Υπάρχουν παίκτες διψασμένοι και πρέπει να βγει το ταλέντο. Δεν έχουμε τις μεγάλες ομάδες. Έπρεπε να γίνουμε ομάδα, να παίξουμε ομαδικό ποδόσφαιρο, αν θέλουμε να έχουμε τύχη. Είναι αποδεκτό ότι η Κύπρος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και άξιζε παραπάνω. Από τους ανθρώπους των αποδυτηρίων μέχρι τον πρόεδρο της ομοσπονδίας είμαστε όλοι οικογένεια. Στον αγώνα με τον Ισραήλ ένας φροντιστής είχε πρόβλημα με τα πόδια του και έτρεξε εκατό μέτρα να πανηγυρίσει".

Για το τι μένει μετά το τέλος της προκριματικής φάσης: "Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι πήγα στα αποδυτήρια και έκλαιγαν. Άρχισαν να πιστεύουν στους εαυτούς τους. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι μικρός. Αυτό που για μένα παίζει μεγάλη σημασία είναι ότι υπάρχουν παιδιά με μεγάλο ταλέντο. Πρέπει να πάνε στο εξωτερικό να παίξουν και να έχει μεγάλες τύχες η εθνική να πετύχει. Υπάρχει μία μεγάλη διαφορά στα παιδιά της εθνικής Κύπρου. Στην Ελλάδα οι παίκτες αγωνίζονται στις ομάδες τους. Ενώ στην Κύπρο έχουμε μεγάλο πρόβλημα, γιατί στις ομάδες τους παίζουν οι ξένοι. Με το Βέλγιο παίζαμε στην έδρα μας και είχαμε 65% κατοχή. Με την Βοσνία ανατρέψαμε ένα σκορ με μία ομάδα με παίκτες μεγάλου βεληνεκούς. Η ταμπέλα του Κύπριου παίκτη είναι πιο δύσκολο να μεταπηδήσει στην Ευρώπη. Αρκετά από τα παιδιά αξίζουν να παίξουν στην Ευρώπη".

Για το ότι “χτυπάνε” τα ματς αν και βρίσκονται πίσω στο σκορ: "Είναι μία φιλοσοφία που όποιος και αν είναι προπονητής της εμπεδώνουν μέσα στο παιχνίδι. Η φιλοσοφία μου είναι να παίζουμε επιθετικό ποδόσφαιρο, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το να είσαι μία ομάδα που απλά αμύνεσαι, περιμένεις την ώρα που θα σε εκτελέσει ο αντίπαλος. Το κλειδί στο ματς με την Βοσνία είναι ότι όταν δεχτήκαμε το γκολ δεν βρέθηκε ένας έμπειρος παίκτης να κρατήσει την μπάλα, να φύγει το ημίχρονο. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο".

Για την εθνική ομάδα της Ελλάδας: " Έχουν έρθει αρκετοί νέοι παίκτες. Έχει περάσει αυτό που λέμε κάμψη. Έρχεται μία διοργάνωση που θα είναι πιο προετοιμασμένοι. Δεν θα φάμε τα μουστάκια μας. Είμαστε αδελφές χώρες. Να γίνουν καλά παιχνίδια".

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ