EURO

Βολική ισοπαλία για Ρουμανία και Ελβετία

Βολική ισοπαλία για Ρουμανία και Ελβετία

Ρουμανία και Ελβετία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο Παρίσι, έτσι ελπίζουν πως θα προκριθούν αμφότερες στους "16" του Euro 2016. Πρώτος σκόρερ ο Στάνκου με πέναλτι (videos)

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Ρουμανία και Ελβετία στο Παρίσι, αποτέλεσμα που δεν αφήνει ανικανοποίητη καμία από τις δύο χώρες, καθώς ελπίζουν πως αμφότερες θα προκριθούν στους "16" του Euro 2016.

Η Ελβετία έφτασε τους 4 βαθμούς, η Ρουμανία πήρε τον πρώτο της, όμως την τελευταία αγωνιστική η πρώτη παίζει με την Γαλλία και η δεύτερη με την Αλβανία.

Αν οι Ρουμάνοι νικήσουν με 2 γκολ διαφορά, τότε σίγουρα θα προσπεράσουν τους Ελβετούς, αν βέβαια αυτοί ηττηθούν από τους διοργανωτές. Και οι δύο βέβαια θέλουν το βράδυ η Γαλλία να νικήσει την Αλβανία.

Η ομάδα του Άνγκελ Ιορντανέσκου σκόραρε με εκτέλεση πέναλτι του Μπογκντάν Στάνκου, όπως είχε κάνει και στην πρεμιέρα με την Γαλλία, έτσι είναι ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα δύο γκολ στην διοργάνωση. Η ισοφάριση ήρθε με τον Αντμίρ Μεχμέντι, με την ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς για ένα ακόμη ματς να μην αποδίδει σύμφωνα με το ταλέντο της.

Βολική ισοπαλία για Ρουμανία και Ελβετία

Ρουμανία - Ελβετία 1-1

Σκόρερς: 18' πέν. Στάνκου / 56' Μεχμέντι

Γήπεδο: "Parc des Princes", Παρίσι

Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεβ (Ρωσία)

Το ματς ξεκίνησε με δύο σπουδαίες ευκαιρίες του Χάρις Σεφέροβιτς. Στο 6ο λεπτό ο επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης έκανε απέφυγε τον Βλαντ Κίρικες στην περιοχή με εξαιρετική κίνηση, αλλά αστόχησε, ενώ στο 16' βγήκε τετ-α-τετ με τον Τσιπριάν Ταταρουσάνου, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του Ελβετού με το πόδι.

Βολική ισοπαλία για Ρουμανία και Ελβετία

Όπως στο πρώτο ματς με την Γαλλία, έτσι σε αυτό με τους Ελβέτους οι Ρουμάνοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Στέφαν Λίχτσταϊνερ να τραβά την φανέλα του Αλεξάντρου Κιπτσίου. Σωστή η απόφαση του Ρώσου διαιτητή και ο Μπογκντάν Στάνκου από τα 11 βήματα άνοιξε το σκορ.

Ο επιθετικός της τουρκικής, Γκεντσλέρμπιρλιγί, έγινε ο πρώτος παίκτης που φτάνει τα δύο γκολ στο Euro 2016, αμφότερα βέβαια με πέναλτι.

Βολική ισοπαλία για Ρουμανία και Ελβετία

Ο Φάμπιαν Σερ είχε πετύχει το ελβετικό γκολ στη νίκη της πρεμιέρας επί της Αλβανίας και στο 20' έκανε εξαιρετικό μακρινό σουτ με τον Ταταρουσάνου να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο Κριστιάν Σαπουνάρου είχε δοκάρι σε κοντινό πλασέ, έπειτα από αδράνεια στην άμυνα της Ελβετίας, η οποία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου απείλησε στο 38' με την κεφαλιά του Τζεμαϊλί και στο 44' με αυτή του Λίχτσταϊνερ.

Βολική ισοπαλία για Ρουμανία και Ελβετία

Ο Οβίντιου Χομπάν μπήκε στο 46' και στο ίδιο λεπτό παραλίγο να διπλασιάσει τα τέρματα των Ρουμάνων, κάτι που επίσης λίγο έλειψε να γίνει στο 52' μετά το γύρισμα του Τόρζε στον Κέσερου, όταν ο Τζουρού στην προσπάθειά του να διώξει παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Αφού δεν έγινε το 2-0, έγινε το 1-1 στο 57', με τον Αντμίρ Μεχμέντι να ισοφαρίζει για την Ελβετία με δυνατό αριστερό σουτ στην κίνηση, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ρικάρντο Ροντρίγκεθ και κεφαλιά-πάσα του Ζοάν Τζουρού.

Βολική ισοπαλία για Ρουμανία και Ελβετία

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουσάνου, Σαπουνάρου, Κίρικες, Γκριγκόρε, Ρατς (62' Φίλιπ), Πρέπελιτσα, Πιντιλί (46' Χομπάν), Στάνκου (84' Αντόνε), Τόρζε, Κιπτσίου, Κέσερου.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκρανίτ Τζάκα, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί (83' Λανγκ), Σατσίρι (91' Ταράσαϊ), Μεχμέντι, Σεφέροβιτς (64' Εμπολό).

Ρουμανία - Ελβετία 1-1 (highlights)

Ρουμανία - Ελβετία 1-1 (goals)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ