EURO

Τους 3 βαθμούς η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία

Τους 3 βαθμούς η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία

Η Ελβετία νίκησε με 1-0 την Αλβανία και μοιράζεται την κορυφή του Α' ομίλου του Euro 2016 με την Γαλλία. Ο Σερ το γκολ από γκάφα του Μπερίσα, ενώ οι Αλβανοί έπαιζαν με 10 παίκτες από το 37' (videos)

Μετά την Γαλλία το βράδυ της Παρασκευής, με νίκη ξεκίνησε το Euro 2016 και η Ελβετία, καθώς επικράτησε με 1-0 της Αλβανίας στο Λανς, έτσι είναι στην κορυφή του Α' ομίλου μαζί με τους διοργανωτές.

Μόλις στο 5ο λεπτό ο Φάμπιαν Σερ πέτυχε το μοναδικό τέρμα του ματς, έπειτα από κακή έξοδο του Ετρίτ Μπερίσα, με τον τερματοφύλακα της Λάτσιο πάντως εν συνεχεία να κάνει εξαιρετική εμφάνιση.

Από το 37ο λεπτό οι Αλβανοί έπαιζαν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Λορίκ Τσάκα, ο οποίος έγινε 4ος αρχηγός στην ιστορία του Euro που παίρνει κόκκινη κάρτα.

Πριν την αποβολή η Αλβανία είχε αρχίσει να παίρνει τον έλεγχο του ματς, αλλά και εν συνεχεία ήταν αρκετά καλή και έχασε ευκαιρίες για να πάρει τον βαθμό, αλλά δεν κατάφερε και ηττήθηκε στο πρώτο της ματς στην ιστορία της σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης.

Στην 11άδα της Αλβανίας ήταν ο Ταουλάντ Τζάκα και σε αυτή της Ελβετίας ο αδελφός του, Γκρανίτ Τζάκα, με την μητέρα τους να είναι στην εξέδρα, στηρίζοντας και τους δυο.

Τους 3 βαθμούς η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία

Ταουλάντ Τζάκα (Αλβανία) και Γκρανίτ Τζάκα (Ελβετία)...

Τους 3 βαθμούς η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία

Αλβανία - Ελβετία 0-1

Σκόρερ: 5' Σερ

Γήπεδο: "Stade Bollaert-Delelis", Λανς

Διαιτητής: Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο (Ισπανία)

Το πρώτο ματς στην ιστορία της Αλβανίας σε τελική φάση Euro ξεκίνησε άσχημα, καθώς στο 5ο λεπτό η Ελβετία άνοιξε το σκορ στο Λανς με την κεφαλιά του κεντρικού αμυντικού, Φάμπιαν Σερ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τζερντάν Σατσίρι και κακή έξοδο του Ετρίτ Μπερίσα.

Τους 3 βαθμούς η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία

Ο Χάρις Σεφέροβιτς απείλησε ξανά στο 15', αλλά το πλασέ του πήγε πάνω στον Μπερίσα, ενώ στο 26' η Αλβανία έχασε την πρώτη της ευκαιρία με τον Ταουλάντ Τζάκα. Στο 31' όμως είχαν οι Αλβανοί την πρώτη τους πραγματικά μεγάλη φάση, με τον Σαντίκου να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Ζόμερ να αποκρούει με το πόδι.

Εκεί που η Αλβανία είχε ανεβάσει ρυθμούς και έδειχνε να παίρνει τον έλεγχο, έμεινε με 10 παίκτες στο 36', με τον αρχηγό, Λορίκ Τσάνα, να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, σταματώντας την μπάλα με το χέρι, όντας πεσμένος στο έδαφος για να μην βγει μόνος με τον Μπερίσα ο Σεφέροβιτς.

Το φάουλ έγινε οριακά εκτός περιοχής, το εκτέλεσε ο Τζεμαϊλί και η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι, ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί το ημίχρονο η Ελβετία είχε μία ακόμη ευκαιρία με τον Τζεμαϊλί, αλλά και με τον Σεφέροβιτς.

Τους 3 βαθμούς η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία

Ο Μπερίσα στο 53' σταμάτησε το πλασέ του Σεφέροβιτς, ενώ στο 62' ο Έργκις Κάτσε πέρασε στο ματς στην θέση του Ταουλάντ Τζάκα. Ο τελευταίος στον πάγκο είχε νεύρα και πέταγε μπουκάλια και ο άσος του ΠΑΟΚ μέσα σε ένα λεπτό πήρε κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Τζεμαϊλί!

Για ακόμη μία φορά ο Μπερίσα νίκησε τον Σεφέροβιτς σε τετ-α-τετ στο 67' με το δεξί πόδι και ο Εμπολό ήταν άστοχος στο 75' και λίγο έλειψε οι Ελβετοί να πληρώσουν τις χαμένες ευκαιρίες, καθώς στο 76' ο Σαντίκου αστόχησε από κοντά, ενώ ακόμη σπουδαιότερη ευκαιρία ήταν αυτή του Γκάσι στο 87', όταν βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιαν Ζόμερ και ο Ελβετός τερματοφύλακας απέκρουσε το σουτ του.

Τους 3 βαθμούς η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία
Τους 3 βαθμούς η Ελβετία, 1-0 την Αλβανία

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Ίσαϊ, Τσάνα, Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι, Αμπράσι, Ταουλάντ Τζάκα (62' Κάτσε), Ρόσι (74' Τσικαλέσι), Λενιάνι, Σαντίκου (82' Γκάσι).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Μπεχράμι, Γκρανίτ Τζάκα, Τζεμαϊλί (76' Φάμπιαν Φράι), Σατσίρι (88' Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (62' Εμπολό), Σεφέροβιτς.

*36' κόκκινη Τσάνα

Αλβανία - Ελβετία 0-1 (highlights)

Αλβανία - Ελβετία 0-1 (goal)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ