EURO

Το ημερολόγιο του Βελιγραδίου

Το ημερολόγιο του Βελιγραδίου
© EPA

Ο Σέρβος δημοσιογράφος, Λάζαρ Γιοβάνοβιτς, ήταν την Τρίτη το βράδυ στο "Stadion FK Partizan" και περιγράφει στο Sport24.gr, τον απόηχο των επεισοδίων.

Ο δημοσιογράφος της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας Pressonline, Λάζαρ Γιοβάνοβιτς, καταγράφει στο Sport24.gr τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο Βελιγράδι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στη Σερβία και την Αλβανία για τα προκριματικά του Euro2016.

Πρώτα φόβος, μετά οργή

Ο Λάζαρ Γιοβάνοβιτς, παρών στο "Stadion FK Partizan", καταθέτει στο Sport24.gr την άποψη ότι το πρώτο συναίσθημα όλων των θεατών ήταν ο φόβος για το τι, πιθανόν εκτός της σημαίας, να μετέφερε το τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι. Έπειτα, η οργή διαδέχτηκε το φόβο.

"Θυμώσαμε όλοι, αλλά το κυρίαρχο συναίσθημα που επικράτησε ήταν ο φόβος. Δεν ξέραμε τι μπορεί να μεταφέρει αεροπλανάκι. Πρώτα φόβος για τις ζωές μας και μετά οργή. Μπορούσε να μετέφερε μία βόμβα, οτιδήποτε. Σοκ, η μοναδική λέξη που περιγράφει την κατάσταση."

Το ημερολόγιο του Βελιγραδίου

Που ήταν το τηλεχειριστήριο;

Τα μέτρα στο Βελιγράδι για την αποφυγή επεισοδίων δρακόντεια. Η σερβική επιτήρηση αυστηρή. Πως ο αδερφός ενός πρωθυπουργού μπορεί να εμπλέκεται στην τηλεκατεύθυνση μία ιπτάμενης σημαίας και κυρίως ποια είναι η απορία που εκδηλώνει στο Sport24.gr ο Λάζαρ Γιοβάνοβιτς, όπως αποτυπώνεται στη σερβική κοινή γνώμη;

"Τα μέτρα ήταν αυστηρά, αλλά ο αδερφός του Αλβανού πρωθυπουργού, Όλσι Ράμα, φέρεται να μπήκε με διαβατήριο των ΗΠΑ και να πέρασε με αυτόν τον τρόπο το χειριστήριο με το οποίο τηλεκατεύθυνε το αεροπλανάκι. Η Αστυνομία εντόπισε το τηλεχειριστήριο μετά από έλεγχο. Που ήταν όμως το τηλεχειριστήριο μετά; Πάντως όχι στο γήπεδο... "

Το ημερολόγιο του Βελιγραδίου
© AP

Πολιτική - μπάλα σημειώσατε 1

Ο Λάζαρ Γιοβάνοβιτς κάνει λόγω ευθέως για προβοκάτσια και εξηγεί γιατί η πολιτική ενεπλάκη σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι, περιορίζοντας τον αγωνιστικό χαρακτήρα αυτού.

"Όλοι μιλούν για προβοκάτσια, από Αλβανούς. Όλο το θέμα είναι το Κόσοβο. Κρατούσαν φωτογραφίες του UCK. Το είδαν όλοι. Αν θες για μένα, ναι το θέμα είναι πολιτικό. Η πολιτική έπαιξε μπάλα χθες.

Το ημερολόγιο του Βελιγραδίου

Το παιχνίδι των Τιράνων και η πρόκληση του (αδερφού) Τζάκα

Μέσα σε αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα η Αλβανία θα κληθεί να φιλοξενήσει την αναμέτρηση του δευτέρου γύρου. Πόσο μπορούν τα γεγονότα της Τρίτης να επηρεάσουν τη διεξαγωγή της; ο Λάζαρ Γιοβάνοβιτς αποκαλύπτει τη φωτογραφία του αδερφού του Αλβανού διεθνούς ποδοσφαιριστή, Ταουλάντ Τζάκα, η οποία δυναμίτισε την αναμέτρηση λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή της.

"Δεν ξέρω τι μπορεί να περιμένει κανείς σε μία αναμέτρηση στα Τίρανα. Προέχει πρώτα να δούμε εάν και πως θα τελειώσει αυτή η αναμέτρηση που διεκόπη.

Αν ήταν προβοκάτσια; Θα σου πω για να καταλάβεις. Αφού ο Στέβαν Μίτροβιτς πήρε τη σημαία της Αλβανίας με τα δύο πρόσωπα (Αλβανός πολιτικός που επέφερε την ανεξαρτησία της χώρας και ο "ηγέτης του πολέμου" Ισα Μπολοτίνι), δύο Αλβανοί διεθνείς του επιτέθηκαν."

Ένας από αυτούς που έτρεξαν να πάρουν τη σημαία από τον Μίτροβιτς ήταν ο Τζάκα, ποδοσφαιριστής της Βασιλείας. Ο αδερφός του Γράνιτ παίζει για την εθνική Ελβετίας και ανέρτησε αυτή τη φωτογραφία που βλέπεις, πριν το παιχνίδι. Την έσβησε μετά, αλλά εδώ στη Σερβία έχουν κρατήσει το screenshot"

Το ημερολόγιο του Βελιγραδίου

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ