EURO

Το ταμπού του Ρονάλντο κόντρα στους "μεγάλους"

Το ταμπού του Ρονάλντο κόντρα στους "μεγάλους"

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει ραντεβού με την ιστορία στον αποψινό τελικό του Euro 2016 αλλά παράλληλα καλείται να βάλει τέλος σε μία αρνητική παράδοσή του όσον αφορά στο σκοράρισμα. Διαβάστε αναλυτικά.

Στον ημιτελικό απέναντι στην Ουαλία ήταν ο MVP με ένα γκολ και μία ασίστ και το σίγουρο είναι πως 11.000.000 Πορτογάλοι θα περιμένουν από τον Κριστιάνο Ρονάλντο να έχει... φυλάξει και για την Γαλλία ένα γκολ το βράδυ της Κυριακής για να οδηγήσει τη χώρα τους στην κορυφή της Ευρώπης.

Σε περίπτωση πάντως που καταφέρει ο CR7 να βρει δίχτυα, πέρα από το γεγονός ότι θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες των Ιβήρων για την κατάκτηση του τροπαίου, θα βάλει τέλος και σε ένα αρνητικό ρεκόρ που τον καταδιώκει.

Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι σε όλη του την καριέρα φορώντας τη φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας δεν έχει καταφέρει ποτέ να σκοράρει κόντρα στις χώρες που εκπροσωπούν τα πέντε μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Δεν έχει σκοράρει δηλαδή κόντρα σε Γερμανία (σε 360 λεπτά), Ισπανία (σε 340 λεπτά), Αγγλία (σε 284 λεπτά), Γαλλία (σε 234 λεπτά) και Ιταλία (σε 135 λεπτά), έχοντας ήδη φτάσει 1.353 λεπτά με αυτές τις ομάδες όντας "άσφαιρος".

Σε περίπτωση πάντως που τα καταφέρει όχι μόνο θα σπάσει την παράδοση αλλά ίσως και το γκολ του να είναι αποφασιστικό για να κατακτήσει η Πορτογαλία το πρώτο μεγάλο τρόπαιο στην ιστορία της.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ