EURO

Τα ρεκόρ της Γαλλίας κόντρα στους Γερμανούς

Τα ρεκόρ της Γαλλίας κόντρα στους Γερμανούς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Γαλλία πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Euro 2016 γράφοντας ιστορία απέναντι στους Γερμανούς. Διαβάστε για τα τρία ρεκόρ που πέτυχε η ομάδα του Ντεσάμπ στο ματς του Velodrome.

Δύο χρόνια μετά την ήττα στα προημιτελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας (0-1) από την Γερμανία αλλά και 34 από τον αλησμόνητο ημιτελικό στη Σεβίλλη στο Μουντιάλ του 1982 που αποκλείστηκε στα πέναλτι και σημαδεύτηκε από την καρατιά του Σουμάχερ στον Μπατιστόν, η εθνική Γαλλίας πήρε επιτέλους ρεβάνς από τα "πάντσερ".

Με σκόρερ και ηγέτη τον Αντουάν Γκριεζμάν, οι διοργανωτές επιβλήθηκαν 2-0 των παγκόσμιων πρωταθλητών και πήραν με εμφατικό τρόπο το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής όπου θα αντιμετωπίσουν στο Παρίσι την Πορτογαλία, με τους "μπλε" να συνδυάζουν μάλιστα την επιτυχία με τρία ιδιαίτερα ρεκόρ.

Τα ρεκόρ της Γαλλίας κόντρα στους Γερμανούς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έγιναν η πρώτη οικοδέσποινα που φτάνει σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος παραπάνω από μία φορά (το είχαν πετύχει και το 1984 όταν και κατέκτησαν το τρόπαιο με το 2-0 επί της Ισπανίας), κατάφεραν για πρώτη φορά να μη δεχτούν γκολ από την Γερμανία σε μεγάλη διοργάνωση ενώ για πρώτη φορά επίσης στην ιστορίας του εμφανίστηκαν με την ίδια ακριβώς 11άδα σε δύο συνεχόμενα ματς (καμία αλλαγή στο αρχικό σχήμα από Ντεσάμπ σε σχέση με το 5-2 επί της Ισλανδίας).

0-2
0-2 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σημειώνεται πως ο πρώτος σκόρερ του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, Αντουάν Γκριεζμάν, έγραψε και αυτός ιστορία, αφού με τα δύο γκολ που πέτυχε απέναντι στον Νόιερ, έφτασε τα 6 στο θεσμό, όσα έχει και ο Τιερί Ανρί.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ