EURO

Τα πέναλτι των (αμέτρητων) συγκινήσεων!

Τα πέναλτι των (αμέτρητων) συγκινήσεων!

Ο προημιτελικός της Γερμανίας με την Ιταλία κρίθηκε στα πέναλτι, τα οποία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλα τα ντεσού της ρωσικής ρουλέτας που ανέβασαν στο κατακόρυφο την αγωνία των φιλάθλων (videos).

Τέτοιο ματς θρίλερ θα κάνουμε καιρό (πιθανότατα χρόνια) να ξαναδούμε. Γερμανία και Ιταλία πάλεψαν μέχρι τελικής πτώσης για να πάρουν αμφότερες το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά του Euro 2016, με το 90λεπτο και την παράταση να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 1-1 (με τα γκολ των Εζίλ και Μπονούτσι) και τελικά να χρειάζονται τα πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους στο φινάλε και να αναδειχτεί η καλύτερη.

Τα πέναλτι των (αμέτρητων) συγκινήσεων!

Εκεί, οι παίκτες του Γιόαχιμ Λεβ αστόχησαν στα τρία από τα πέντε πρώτα πέναλτι που εκτέλεσαν (και ενώ μετρούσαν 21 σερί εύστοχα στη ρωσική ρουλέτα μετά το Μουντιάλ του 1982 και συνολικά "26 στα 28" σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων) όμως ίδιο αριθμό χαμένων εκτελέσεων μέτρησε και η Ιταλία, για να έρθει τελικά η απόκρουση του Νόιερ στο ένατο κατά σειρά πέναλτι του Νταρμιάν και η εύστοχη εκτέλεση του Χέκτορ για να γραφτεί το 6-5 υπέρ των "πάντσερ" απέναντι στους "ατζούρι".

Τα πέναλτι των (αμέτρητων) συγκινήσεων!

Φυσικά μέχρι να φτάσουμε στο σημείο οι παίκτες της "Νασιονάλμαντσαφτ" να γίνονται ένα κουβάρι και αυτοί της "σκουάντρα ατζούρα" να αποχωρούν απαρηγόρητοι, είδαμε πολλά και διάφορα ντεσού και το Sport24.gr σας παρουσιάζει μέσω videos τις στιγμές που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Αυτές είναι:

● Πρώτη και καλύτερη αυτή του χαμένου πέναλτι του Σιμόνε Τζάτζα. Ο Αντόνιο Κόντε τον πέρασε στο ματς στο 121' αντί του Κιελίνι μόνο και μόνο για να έχει έναν καλύτερο εκτελεστή στη διαδικασία των πέναλτι αλλά ο φορ της Γιουβέντους όχι μόνο δεν τον δικαίωσε (ανέλαβε το δεύτερο κατά σειρά χτύπημα) αλλά κατάφερε να γίνει αντικείμενο κατακραυγής στα social media με την τραγική εκτέλεσή του. Παράδειγμα προς αποφυγή...





● Ο Γκρατσιάνο Πελέ πήγε με... αέρα και αυτοπεποίθηση για να εκτελέσει το τέταρτο κατά σειρά πέναλτι της Ιταλίας (λίγο πριν ο Εζίλ είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι) και θέλοντας να "ψαρώσει" τον Νέιερ του έδειξε με χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του πως θα επιχειρούσε να τον νικήσει με εκτέλεση αλά... Πανένκα (λόμπα). Τελικά επέλεξε να στείλει τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γερμανού, ο οποίος και βρήκε τη γωνία και είδε τη μπάλα να φεύγει εκτός εστίας.

● Ο Τζανλουίτζι Μπουφόν ήταν συγκλονιστικός για ένα ακόμα ματς. Στην κανονική διάρκεια του αγώνα έκανε μία φανταστική επέμβαση σε εξ επαφής πλασέ του Μάριο Γκόμεθ κρατώντας "ζωντανή" την Ιταλία στο παιχνίδι (λίγο αργότερα ισοφάρισε με πέναλτι ο Μπονούτσι), ενώ στη σειρά των πέναλτι έπεφτε πάντα στη σωστή γωνία. Όταν ο Νόιερ ήταν κάτω από την εστία ο Ιταλός πορτιέρε γυρνούσε από την άλλη για να μην βλέπει ενώ στο φινάλε αποχώρησε δακρυσμένος (όπως και ο Μπαρτσάλι).



● Ο Λεονάρντο Μπονούτσι ήταν εύστοχος στην κανονική διάρκεια του αγώνα από την άσπρη βούλα (πρώτος Ιταλός αμυντικός που σκοράρει με πέναλτι μέσα στο 90λεπτο σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ) αλλά στη δεύτερη προσπάθειά του, στη ρωσική ρουλέτα, άλλαξε γωνία και νικήθηκε από τον Γερμανό κίπερ.



● Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ είχε την ευκαιριά να "τελειώσει" το ματς και να στείλει τους Γερμανούς στα ημιτελικά ευστοχώντας στο πέμπτο κατά σειρά πέναλτι αλλά έστειλε τη μπάλα στα... πουλιά και έτσι το θρίλερ είχε και συνέχεια.



● Ο Μάνουελ Νόιερ βγήκε νικητής στην άτυπη μονομαχία του με τον Μπουφόν στα πέναλτι καθώς πέρα από τις δύο τραγικές εκτελέσεις των Τζάτζα και Πελέ, απέκρουσε τα χτυπήματα των Μπονούτσι και Νταρμιάν και χάρισε ουσιαστιά την πρόκριση στους παγκόσμιους πρωταθλητές.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ