EURO

Τα πέναλτι που πληγώνουν την εθνική Ιταλίας!

Τα πέναλτι που πληγώνουν την εθνική Ιταλίας!

Η Ιταλία είναι πλέον η εθνική ομάδα με τους περισσότερους αποκλεισμούς στα πέναλτι σε μεγάλες διοργανώσεις (7) και το Sport24.gr σας παρουσιάζει όλους τους "ατζούρι" που ντύθηκαν μοιραίοι (φωτογραφίες+videos).

Θα μπορούσε να συνεχίζει να γράφει ιστορία παραμένοντας αήττητη από τους Γερμανούς σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης όμως τα πέναλτι αποδείχτηκαν για μία ακόμα φορά η αχίλλειος πτέρνα για την εθνική Ιταλίας. Έτσι, όχι μόνο γνώρισε την πρώτη ήττα της από τα "πάντσερ" στο ένατο ραντεβού τους σε τελικά Euro ή Μουντιάλ αλλά επιπλέον κατέκτησε μία αρνητική πρωτιά ούσα πλέον η εθνική ομάδα με τους περισσότερους αποκλεισμούς στη διαδικασία των πέναλτι!

Μέχρι πρότινος μοιραζόταν αυτή την ιδιαίτερη "πρωτιά" μαζί με Αργεντινή, Αγγλία, Μεξικό και Ιράν, αφού είχαν όλοι τους από έξι αποκλεισμούς στη ρωσική ρουλέτα όμως τώρα η "σκουάντρα ατζούρα" μετράει 7 αποκλεισμούς, νούμερο που δεν έχει να παρουσιάσει καμία άλλη ομάδα.

Τα πέναλτι που πληγώνουν την εθνική Ιταλίας!

Η αρχή έγινε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 1980, ακολούθησαν οι ήττες στα πέναλτι σε τρία διαδοχικά Μουντιάλ (1990, 1994, 1998), ενώ μετά από τον θρίαμβο στα πέναλτι στο Μουντιάλ του 2006 ήρθαν νέα "χαστούκια" το 2008 (Euro), το 2013 (Κύπελλο Συνομοσπονδιών) και φέτος (Μουντιάλ).

ΤΑ ΕΠΤΑ ΚΑΚΑ ΤΗΣ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ) ΜΟΙΡΑΣ ΤΗΣ

✔ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1980 ► Η Ιταλία αντιμετωπίζει την Τσεχοσλοβακία στον μικρό τελικό για την κατάληψη της 3ης θέσης και το ματς ολοκληρώνεται με σκορ 1-1 στην κανονική διάρκειά του. Στα πέναλτι η "σκουάντρα ατζούρα" γνωρίζει την ηττα με 9-8 έχοντας για μοιραίο τον Φούλβιο Κολοβάτι.

Τα πέναλτι που πληγώνουν την εθνική Ιταλίας!

✔ Μουντιάλ 1990 ► Η οικοδέσποινα Ιταλία φτάνει στα ημιτελικά χωρίς μάλιστα να έχει δεχτεί ούτε ένα γκολ αλλά εκεί γνωρίζει τον αποκλεισμό από την Αργεντινή. Οι "ατζούρι" προηγούνται με τον Σκιλάτσι στο 17' και οι Λατινοαμερικανοί ισοφαρίζουν στο 67' με τον Κανίγια για να οδηγηθεί το ματς στα πέναλτι και εκεί οι Ντοναντόνι και Σερένα να (ανέλαβαν κατά σειρά την 4η και την 5η εκτέλεση) να βγαίνουν χαμένοι στη μονομαχία τους με τον Γκοϊγκοϊτσέα (ήττα με 4-3).

✔ Μουντιάλ 1994 ► Τέσσερα χρόνια μετά το σοκ του ημιτελικού με την Αργεντινή εντός συνόρων, η Ιταλία φτάνει στον τελικό του Μουντιάλ των ΗΠΑ έχοντας για μπροστάρη τον Ρομπέρτο Μπάτζο. Ο τελικός με την Βραζιλία έχει ελάχιστες φάσεις και μετά από το "στείρο" 0-0 σε 120 λεπτά έρχεται η ώρα των πέναλτι, όπου εκεί αστοχούν για την ομάδα του Αρίγκο Σάκι οι Φράνκο Μπαρέζι, Ντανιέλε Μασάρο και Ρομπέρτο Μπάτζο (ήττα με 3-2).

✔ Μουντιάλ 1998 ► Τρίτο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που τα πέναλτι "φρενάρουν" την Ιταλία, αυτή τη φορά το "αντίο" έρχεται στα προημιτελικά. Οι "ατζούρι" μένουν στο 0-0 με τους διοργανωτές Γάλλους μετό 120 λεπτά αλλά στα πέναλτι παραδίδονται, έχοντας για μοιραίους τους Ντεμέτριο Αλμπερτίνι και Τζίτζι Ντι Μπιάτζο (ήττα με 4-3).

Τα πέναλτι που πληγώνουν την εθνική Ιταλίας!
Τα πέναλτι που πληγώνουν την εθνική Ιταλίας!

✔ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2008 ► Η Ιταλία πηγαίνει στο Euro που συνδιοργανώνουν Πολωνία και Αυστρία με τον αέρα της παγκόσμιας πρωταθλήτριας αλλά η πορεία της σταματάει άδοξα στα προημιτελικά ελέω της κατάρας των πέναλτι. Οι άστοχοι για την ομάδα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι είναι οι Ντανιέλε Ντε Ρόσι και Αντόνιο Ντι Νατάλε (ήττα με 4-2).

Τα πέναλτι που πληγώνουν την εθνική Ιταλίας!
Τα πέναλτι που πληγώνουν την εθνική Ιταλίας!

✔ Κύπελλο Συνομοσπονδιών 2013 ► Η κακοδαιμονία στα πέναλτι δεν λέει να αφήσει ήσυχη την Ιταλία ούτε στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών στο οποίο συμμετέχει το 2013. Στα ημιτελικά συγκρούεται με την Ισπανία και εκεί χάνει με σκορ 7-6, με τον Λεονάρντο Μπονούτσι να αστοχεί στο έβδομο κατά σειρά πέναλτι των "ατζούρι" στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τα πέναλτι που πληγώνουν την εθνική Ιταλίας!

✔ Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2016 ► Αυτή τη φορά η Ιταλία το... τερματίζει αφού στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Γερμανία για τα προημιτελικά, αστοχεί σε 4 από τα 9 χτυπήματα (και στα 3 από τα πρώτα 5), με τους μοιραίους για την ομάδα του Κόντε να είναι οι Τζάτζα, Πελέ, Μπονούτσι και Νταρμιάν.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ